به گزارش ایسنا، این مریخ نورد در دوازدهمین سال فعالیت خود همچنان قوی به مسیرش ادامه میدهد.
به نقل از اسپیس، ماموریت طولانی مدت مریخنورد کنجکاوی ناسا شمایلی آشنا را برای طرفداران مجموعه علمی-تخیلی «پیشتازان فضا» مشاهده کرده است و آن نماد دلتا شکلی است که افسران ستارهای معمولا روی یونیفرم خود میپوشند. متأسفانه، بسیار غیرمنطقی خواهد بود که بگوییم یک مهمانی فرود اخترناوگان در نزدیکی زمینهای اطراف مریخنورد کنجکاوی برگزار شده است زیرا این تصویر در حقیقت تصویر یک صخره مریخی است که شبیه نماد «پیشتازان فضا» به نظر میرسد.
این تصویر در ابتدا در سایت تصاویر خام مریخنورد کنجکاوی توسط آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا(JPL) قرار گرفت. این عکس با دوربین ناوبری سمت چپ مریخنورد در روز مریخی ۴۰۶۲ از ماموریت در روز ۹ ژانویه گرفته شده است.
اسکات اتکینسون(Scott Atkinson)، ستاره شناس آماتور، این نماد را دید و در مورد آن در ایکس(توییتر سابق) شوخی کرد. اتکینسون در روز ۱۰ ژانویه پستی گذاشت و نوشت: شرط میبندم که طرفداران پیشتازان فضا در تیم مریخنورد کنجکاوی با دیدن این تصویر جدید روی صفحه نمایش خود لبخند زدند.
مریخنورد کنجکاوی در روز پنج اوت سال ۲۰۱۲ بر روی مریخ فرود آمد و همچنان به جستجوی طولانی مدت خود برای یافتن شرایط حیات در سیاره سرخ ادامه میدهد. بخشی از این ماموریت طولانی، بالا رفتن از کوهی به نام کوه شارپ(یا Aeolis Mons) و نگاه کردن به لایههای آن برای بررسی چگونگی جریان آب در گذشته باستانی مریخ است.
مقامات آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۳ نوشتند: لایههای مختلف کوه شارپ دورههای مختلف تاریخ مریخ را نشان میدهد. با صعود کنجکاوی، دانشمندان در مورد چگونگی تغییر چشمانداز آن در طول زمان اطلاعات بیشتری کسب میکنند. این مریخنورد اکنون در منطقهای مملو از سولفات است که ممکن است بالاترین لایه از نظر ارتفاع باشد که از آن بازدید خواهد کرد.
موفقیت کنجکاوی در دهانه گیل به ناسا این امکان را داد تا در سال ۲۰۲۰ یک ماموریت ارسال مریخنورد دیگر به نام «استقامت»(Perseverance) را به دهانه جیزرو (Jezero) به سیاره سرخ بفرستد. استقامت در جستجوی نشانههایی از حیات سیاره سرخ باستانی است.
ناسا همچنین در حال برنامهریزی یک ماموریت بازگشت نمونه از مریخ است که باید سنگهای ذخیره شدهای را که استقامت کنار گذاشته است به زمین بازگرداند اما مسائل مالی و فناوری احتمالا تاریخ بازگشت آن را تا سال ۲۰۳۱ به تعویق میاندازد.
انتهای پیام