مهدی بقایی، در نشست هماندیشی مدیران شهری با اصحاب رسانه، درخصوص هوشمندسازی و اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری و رفع تخلفات شهری در اصفهان، اظهار کرد: دستفروشان سه دسته هستند، دستفروشانی که نیاز به یک مکان برای فروش محصولات خود دارند، افرادی که شغل آنها دستفروشی نیست و در هر قسمت از شهر به فروش محصولات میپردازند که متخلف محسوب میشوند و مدیریت رفع تخلفات شهری با آنها به صورت جدی برخورد میکند و دسته دیگر صاحبان مشاغل خانگی هستند که صرفاً مکانی را برای فروش تولیدات خود نیاز دارند.
وی درخصوص جلوگیری از افرادی که سر چهارراههای خیابانها محصولاتی را به فروش میرسانند، افزود: حتی اگر مکانی برای فروش محصولات این افراد در نظر گرفته شود، باز هم آنها کسانی را به جای خود در مرکز این چهارراهها برای فروش محصولات میفرستند و این یک طرح شکست خورده است. برخی نگاه ترحمآمیز به این افراد دارند و معتقدند کار آنها تخلف محسوب نمیشود و تنها یک منبع درآمد برای این افراد است، اما برخی دیگر نگاه مبتنی بر ارتکاب تخلف دارند و تاکید دارند که شهرداری نباید به این افراد اجازه بدهد در سطح شهر فروش محصولات بپردازند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان جمعه بازارها و روز بازارها را مکانهای مناسبی برای استفاده و ساماندهی دستفروشان دانست و گفت: این بازارها شهر را به هم نمیریزند و محدوده مشخصی دارند، اکنون بازار بعثت روزهای جمعه و دوشنبه در اختیار کسبه و دستفروشان قرار میگیرد و سیل عظیمی از جمعیت نیز برای خرید به این مکان میآیند. دستفروشانی که نیروهای رفع تخلفات شهری با آنها برخورد میکنند، به این روزبازارها نمیآیند، چراکه شغل آنها دستفروشی نیست.
وی از لزوم ایجاد مکانی برای مشاغل خانگی خبر داد و تصریح کرد: این محصولات مخاطب خود را دارد، افرادی که محصولات دانشبنیان داشته باشند میتوانند آن محصولات را به فروش برسانند و برای فروش محصولات مشاغل خانگی نیز اقدامات مفیدی انجام خواهد شد.
شهر باید غربالگری معتادان متجاهر داشته باشد
بقایی درخصوص جمعآوری معتادان متجاهر، توضیح داد: شهر باید غربالگری داشته باشد و افراد معتاد به کمپ و افراد بیمار به کمیته امداد و درمان ارجاع شوند، ساختمان سه طبقه برای این افراد در نظر گرفته شد ولی به جای اینکه در اختیار شهر باشد در اختیار استان قرار گرفت به همین دلیل مشکل شهر درباره حضور افراد معتاد و بیمار برطرف نشد.
وی درباره بازداشت افراد معتاد و بیمار توسط مدیریت پیشگیری و رفع تخلفات شهری، گفت: با توجه به اینکه جای درستی برای نگهداری آنها وجود ندارد و ضعف قانونی برقرار است، این افراد باز هم به شهر باز میگردند و این چرخه معیوب ادامه پیدا میکند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان، با بیان اینکه شهروندان میتوانند تخلفات را اعلام کنند، تصریح کرد: همه پیامهای اعلامی چه از طریق ۱۳۷و چه از طریق مدیران، سطحبندی میشود که در سه سطح زرد، نارنجی و قرمز دستهبندی میشود و هنگام اعلام پیام، توسط اپراتور این اداره بر اساس سطحبندی به مسئول مربوطه مستقیم و در صورت نیاز حتی با مدیر منطقه در ساعات مختلف روز تماس گرفته میشود و موارد فوری و بحرانی اعلام میشود تا ضمن پاسخگویی بهموقع، از بحرانهای بعدی جلوگیری شود.
راهاندازی سامانه صدور مجوز ایستگاههای صلواتی
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، مبنی بر وضعیت صدور مجوز برای برپایی ایستگاههای صلواتی چگونه شده است، گفت: تقاضای ایجاد ایستگاههای صلواتی، داربست و بنر برای تبلیغ مراسم مذهبی در شهرداری بسیار بالا است، بر این اساس سامانه این ایستگاههای صلواتی راهاندازی شد. پیش از این در داخل شهر ۳۰۰ نقطه مکانیابی شد و شهرداری برای ارائه مجوز در این نقاط مشخص شده، موافقت کرده است و اگر شخصی بخواهد درخواست ایستگاه صلواتی بدهد، باید برای آن آدرسهایی که در نظر گرفته شده است، اقدام به مجوز کند.
بقایی در خاتمه تصریح کرد: در گذشته افراد با مراجعه به چند نهاد مختلف در چهار تا پنج روز تأیید همه نهادها را دریافت میکرد که این معضل بزرگی برای شهروندان ایجاد میکرد. اکنون در سامانه اگر تمام مدارک و مستنداتی که فرد متقاضی برای ایستگاه صلواتی و بنر مورد خود نظر احتیاج دارد، کامل باشد در یک صبح تا ظهر این مجوز برای ارباب رجوع صادر میشود.
شهرداری در جمع آوری و ساماندهی متکدیان تنها نهاد مسئول نیست
روح الله ابوطالبی، مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان، در این جلسه با بیان اینکه حدود ۵۰۰ نفر نیروی ما به صورت شبانهروز برای جلوگیری از تخلفاتی چون سد معبر، تکدیگری و ساخت و سازهای غیرمجاز فعالیت میکنند، اظهار کرد: مشکلات قانونی کار، دست ما را برای برخورد با برخی تخلفات شهری از جمله جمع آوری و ساماندهی متکدیان بسته است، در ۹ ماهه امسال نسبت به سال ۱۴۰۱ ساخت و ساز در طبقات نیز ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش تخلفات داشتیم که ۵ هزار و ۷۸۷ اخطار را به همراه داشت و این رقم در سال گذشته بالغ بر ۷ هزار و ۵۰۰ مورد به ثبت رسیده است.
وی افزود: بر اساس آمار کمیسیون ماده ۱۰۰ ورود پروندهها به این کمیسیون به ۶۰۰ پرونده در سال جاری رسیده و ۵۰ درصد تخلفات مفاد خارج از پروانه کاهش یافته است. همچنین تعداد تذکرات ماموران پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان در سال گذشته به مغازههای متخلف در زمینه سد معبر ۳۰ هزار و ۶۱۳ مورد بود، در سال ۱۴۰۱، در حوزه سد معبر و حمل به انبار ۱۱ هزار و ۱۴۴ مورد در شهر اصفهان داشتیم که در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۲ هزار و ۶۰۹ مورد کاهش یافته است.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان، اضافه کرد: بالغ بر ۱۷ هزار رفع تخلف از سوی مالک یا متصدی فروشگاه در ۹ ماه امسال داشتیم و این رقم در سال قبل رقمی بیش از ۲۶ هزار مورد را به خود اختصاص داد.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری در جمع آوری و ساماندهی متکدیان تنها نهاد مسئول نیست، گفت: حدود ۱۳ ارگان مختلف درخصوص مساله متکدیان وظایفی دارند که باید طبق قوانین خود همکاری کنند. یک کلانتری اختصاصی برای شهرداری با ساز و کار افسر نگهبان داریم، کلانتری ۳۸ مربوط به شهرداری و در اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهری واقع است و این مهم بر اساس تعامل شهرداری و نیروی انتظامی شکل گرفته است.
روزانه در هر یک از پنج منطقه حاشیه زایندهرود ۲۰۰ قلیان جمع آوری میشود
ابوطالبی با تاکید بر اینکه روزانه در هر یک از پنج منطقه حاشیه زایندهرود بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ قلیان جمع آوری میکنیم، خاطرنشان کرد: در مجموع در پنج منطقه هر روز بیش از ۷۵۰ قلیان جمع آوری میشود. اکنون حدود هفت هزار قلیان جمع آوری شده داریم، که افراد برای گرفتن قلیانها مراجعه نمیکنند.
وی تصریح کرد: برخی افراد در مواردی در کنار ارائه قلیان، درآمدهای دیگری دارند که جلوگیری یا برخورد با آن تخلفات در حیطه وظایف شهرداری نیست و جمع آوری قلیان و تخلفات دیگر آن نیاز به کار دسته جمعی و ورود دستگاه قضائی و نیروی انتظامی دارد و هرچقدر پیش میرویم علی رغم برخورد شهرداری وضعیت بدتر میشود.
در ۹ ماهه امسال ۹۵۰ نفر متکدی از سطح شهر اصفهان جمع آوری شدند
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان، با بیان اینکه دو سال اخیر در رابطه با کودکان کار توانستیم سمنها و فعالان حوزه کودک را قانع کنیم که خرید کردن از کودکان خطا است، گفت: در جمعآوری کودکان کار از سطح شهر به دلیل نواقص قانونی چندان توفیقی نداشتیم.
وی درخصوص آمار دقیق متکدیان، اعلام کرد: به دلیل نواقص قانونی آمار دقیقی از جمع آوری متکدیان در شهر اصفهان نمیتوان اعلام کرد چرا که وقتی آنها تحویل مراجع مربوطه شدند ساعتی بعد دوباره آزاد شدند، با وجود این در ۹ ماهه امسال نزدیک به ۹۵۰ نفر متکدی اعم از کودک و بزرگسال و بانوان از سطح شهر اصفهان جمع آوری شدند.
انتهای پیام