تاسیسات فاضلاب ۵ شهر استان کرمان توسط شرکت ملی صنایع مس ایران اجرا می‌شود

تفاهم‌نامه همکاری سرمایه‌گذاری در احداث تاسیسات فاضلاب در پنج شهر بین شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت آب و فاضلاب استان کرمان به امضاء رسید.

تفاهم‌نامه همکاری سرمایه‌گذاری در احداث تاسیسات فاضلاب پنج شهر استان کرمان صبح امروز ۲۷ دی‌ماه بین شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت آب و فاضلاب کرمان در محل دفتر استاندار به امضاء رسید.

استاندار کرمان در این نشست اظهار کرد: آب اَبَرمشکل و نیاز استان کرمان است و مهمترین زیرساخت توسعه به‌شمار می‌رود.

محمدمهدی فداکار افزود: صنایع استان کرمان بخشی از نیاز را از طریق انتقال آب تامین کرده‌اند، اما بر اساس ظرفیت‌های قانونی ایجاد شده شرکت‌های بزرگ باید آب‌های غیرمتعارف را نیز استفاده کنند که فاضلاب بهترین و نزدیکترین گزینه برای آنهاست.

وی ادامه داد: شرکت ملی مس پذیرفت در شهرهایی که سرمایه‌گذاری و ظرفیت تولیدی دارند، سرمایه‌گذاری برای تاسیسات فاضلاب در این مناطق را انجام دهند.

استاندار کرمان گفت: در شهرهایی که به‌علت خشکسالی و یا سایر مسائل کشاورزی در آنجا اولویتش را از دست می‌دهد، صنعت در حال توسعه است و باید آب باشد و می‌توان از آب نامتعارف در این زمینه بهره برد.

وی تصریح کرد: احداث تاسیسات فاضلاب کمک می‌کند که صنعت با خیال راحت برای شرکت‌ها در آینده تامین آب را انجام دهد و کار را پیش ببرد.

وی اضافه کرد: پنج درصد آب تولیدی در پروژه فاضلاب هم سهم شهرداری‌هاست تا برای فضای سبز و فضاهای شهری مورد استفاده قرار گیرد.

سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد تومانی شرکت مس برای احداث تاسیسات فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان نیز در این جلسه با بیان این‌که پساب فاضلاب از آب‌های غیرمتعارف پایداری‌ست که می‌تواند برای صنعت مفید باشد، اظهار کرد: در همین راستا بند قانونی هم وجود دارد و صنایع می‌توانند به‌جای استفاده از آب متعارف برای صنعت از آب نامتعارف استفاده کنند که این امر مزایایی چون احیاء آبخوان‌ها و آب‌های زیرزمینی دارد.

علیرضا عبدیان از شناسایی صنایع با مصرف آب بالای ۱۰ لیتر بر ثانیه در استان کرمان خبر داد و افزود:  ۴۴ صنعت استان کرمان بالای ۱۰ لیتر بر ثانیه آب متعارف مصرف می‌کنند که این رقم برابر با ۷۷ میلیون مترمکعب در سال است.

وی بیان کرد: شرکت آب منطقه‌ای و شرکت آب و فاضلاب باید بازتخصیص آب غیرمتعارف را اعلام‌ می‌کردند که ۴۵ میلیون لیتر آب غیرمتعارف برای صنعت در نظر گرفته شد که ۱۹ و نیم میلیون مترمکعب از محل پساب ۱۵ شهر است.

عبدیان با اشاره به اجرای طرح فاضلاب در شهرهای کرمان تصریح کرد: احداث شبکه‌های فاضلاب در ۱۲ شهر باقی‌مانده به  ۳۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

وی گفت: احداث تاسیسات فاضلاب در شهر رفسنجان و ۲۸ روستا، شهربابک، خورسند، خاتون‌آباد و رابر در قالب تفاهمنامه با شرکت ملی صنایع مس ایران در قالب سرمایه‌گذاری ۱۶ هزار میلیارد تومانی به امضاء می‌رسد تا کار اجرایی پروژه به‌سرعت آغاز شود.

عبدیان توضیح داد: پنج شهر مذکور ۱۵ میلیون مترمکعب پساب دارند که برای کار صنعتی در اختیار شرکت ملی صنایع مس ایران قرار می‌گیرد.

اجرای ۱۳۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب توسط شرکت مس در ۲۰ سال

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز در این نشست اظهار کرد: اجرای پروژه احداث تاسیسات فاضلاب در پنج شهر استان کرمان کاری بزرگ است که نگاه شرکت ملی مس بر این موضوع بیش از آنکه برای استفاده از آب باشد، نگاهی متناسب با مسئولیت‌های اجتماعی‌ است.

امیر خرمی‌شاد افزود: شرکت ملی صنایع مس ایران سرمایه‌گذاری عظیمی را انجام داده و آب را از خلیج فارس برای صنایع منتقل کرده و ۲۴ میلیون مترمکعب سهمیه از پروژه انتقال آب داریم و ۳۵ میلیون مترمکعب آب مصرفی ماست.

وی بیان کرد: پنج درصد از این آب تولیدی شبکه فاضلاب به شهرداری اختصاص داده شده و برکات این کار برای استان کرمان زیاد است.

خرمی‌شاد اضافه کرد: ۱۳۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در ۲۰ سال برای سرمایه‌گذاری دیده شده و امیدواریم خیر این کار برای مردم کشور و پنج شهر مدنظر مشهود باشد.

به‌گزارش ایسنا، در این مراسم تفاهم‌نامه اجرای پروژه آب و فاضلاب برای شهرهای رفسنجان و ۲۸ روستای آن، شهربابک، خورسند، خاتون‌آباد و رابر با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ریال شرکت مس امضاء شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402102719385
  • خبرنگار : 50188