به گزارش ایسنا، سالهای گذشته شهرداری شهرکرد ترمینالی را برای رانندگان مینیبوس و تاکسی شهرکرد - سامان با امکانات مناسب احداث کرد اما بعد از اینکه مینیبوسها جمعآوری شدند، رانندگان تاکسی هم مدتی در آن محل مستقر بودند.
ترمینالی که شهرداری اقدام به ساخت آن کرده بود در طرف مخالف مسیر رفت سامان و بن قرار داشت و مسافرانی که با تاکسی خطی از شهرکرد تا مسیر ترمینال را طی میکردند، طرف مقابل ترمینال پیاده میشدند و برای اینکه مجبور میشدند از عرض خیابان عبور کنند بسیاری به داخل ترمینال نمیرفتند.
مسافربران شخصی هم وقت را غنیمت میشمردند و مسافرانی که روبروی ترمینال پیاده میشدند را به مقصد میرساندند، یعنی رانندگان تاکسی متضرر میشدند، این داستان موجب شد که رانندگان تاکسی از ترمینال کوچ کرده و به سمت مقابل و در مسیر موافق مسیر سامان یا بن توقف کنند.
البته این را باید پذیرفت ترمینالی که برای رانندگان و مسافران احداث میشود باید شرایط راننده و مسافر برای جابجایی آسانتر سنجیده شود، اما به دلیل اینکه تنها زمین در اختیار شهرداری همان محل احداث ترمینال سامان بود که دیگر از آن استفاده نمیشود، محلی که طی این سالها رانندگان تاکسی و حتی مسافربرهای شخصی توقف میکنند به نوعی سد معبر به شمار میرود و طبق آنچه شهرداری اعلام کرده یک وجب از جایگاه فعلی که رانندگان برای سوار شدن مسافر توقف دارند مربوط به شهرداری نیست.
این قصه و گره کور سالهاست که موجب شده رانندگان مسیر سامان و بن با آن دست و پنجه نرم کنند و در سرما و گرما برای تامین معاش خود تلاش کنند، گرچه مشکلات مسافران و رانندگان تاکسی تنها یک مشکل نیست و در این گزارش پارهای از مشکلات آنها بیان شده است.
یکی از مسافران که هر از گاهی مجبور به استفاده از تاکسی است، میگوید: معمولاً از ساعت ۷ شب به بعد تاکسیها فعالیتی ندارند و برای رفتن به سامان مجبور به استفاده از تاکسی اینترنتی هستیم.
یکی دیگر از مسافران که هر روز با تاکسی مسیر سامان به شهرکرد را طی میکند، میگوید: در فصلهای پاییز و زمستان از ساعت ۴ و پنج بعدازظهر تاکسی به سمت سامان نیست و مجبور به استفاده از مسافربرهای شخصی یا تاکسیهای اینترنتی هستم.
وی نبود جایگاه مناسبی برای تاکسیها را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: از این مشکلات که بگذریم اکثر مواقع تاکسیها سریع پر از مسافر نمیشود و اگر عجله داشته باشی نمیتوانی به موقع برسی، همین موجب شده بسیاری از مسافران مجبور به استفاده از تاکسیهای اینترنتی شود که واقعاً باید هزینه زیادی صرف رفت و آمدها شود.
یکی از رانندگان نیز میگوید: جایگاه ترمینال در مسیر سامان قرار ندارد و مسافر مجبور است با شرایط سخت در مسیری که جاده است بایستد، در صورتیکه ترمینال باید در مسیر رفت به شهرستانها قرار داشته باشد.
او در خصوص اخذ صورتحساب و قانون مسافتها، گفت: مسافت سامان به شهرکرد اساساً زیر ۲۰ کیلومتر است و نیاز به صورتحساب ندارد که کسی در این زمینه جوابگو نیست اینکه ۲۰ درصد از راننده بابت صورتحساب اخذ شود واقعاً مقرون به صرفه نیست.
این راننده نبود جایگاه مناسب برای توقف تاکسی را از دیگر معضلات گریبانگیر رانندگان تاکسی برشمرد و بیان کرد: معمولاً از ساعت ۶ صبح تا ۶ عصر به صورت مرتب فعالیت داریم، البته بعدازظهرها حجم مسافر زیاد است و مجبور میشویم بدون مسافر از سمت سامان حرکت و به شهرکرد برسیم تا مسافر را به مقصد برسانیم که واقعاً مقرون به صرفه نیست.
راننده دیگری که حدود ۱۵ سال است که در خط سامان فعالیت دارد میگوید: مدت هفت سال با مینیبوس فعالیت داشتم که در این سالها و با جایگزین شدن تاکسی به جای مینی بوس چیزی جز عذاب برای ما نبوده است، در صورتیکه مینی بوسها امنیت بهتر و درآمد بیشتری برای راننده داشت.
او میگوید: وضعیت جایگاه تاکسی گویای همه چیز است، از طرفی برای گرفتن صورتحساب باید ساعتها منتظر بمانیم که یا سیستم خراب است یا صورتحساب ثبت نمیشود اگر هم اقدام به گرفتن صورتحساب نکنیم به پلیس راه اطلاع داده میشود و سریعاً جریمه میشویم.
این راننده میگوید: صورتحسابی که گرفته میشود بخشی از آن بابت عوارض شهرداری پرداخت میشود، یعنی هزینهای که میپردازیم بابت جریمه نکردن ما از سوی پلیس راه است، البته بیان میکنند که صورتحساب براساس درجه یک بودن ترمینال اخذ میشود، در صورتیکه این جایگاه خاکی ترمینال به شمار نمیرود.
او گفت: باتوجه به خالی بودن تاکسی از مسافر، بارها گفته شده که باید صورتحساب براساس شرایط ترمینال اخذ شود که توجهی در این زمینه صورت نمیگیرد، البته به دلیل کارت هوشمند، بیمه و امنیت مسافر نیاز به صورتحساب است اما باید به گونهای باشد که برای راننده مقرون به صرفه باشد.
او میگوید: زمانی که در ترمینال مستقر بودیم مسافربرهای شخصی مسافران را سوار می کردند و ما مجبور شدیم به این سمت خیابان و در مسیر رفت به سامان مستقر شویم، گرچه شرایط اصلا در این محل مناسب نیست، مخصوصا هنگام سرمای هوا که مجبور به روشن کردن آتش هستیم.
شرکت میتواند درصد کمتری را بابت سهم خود از راننده اخذ کند
حسین مالکی، معاون حمل و نقل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری گفت: زمانی که تاکسی بدون مسافر به شهرکرد میآید کمیسیونی برای آنها لحاظ نمیشود، البته اخذ ۲۰ درصد صورتحساب کاملاً قانونی است که پنج درصد عوارض شهرداری و ۱۵ درصد سهم شرکت است، کما اینکه شرکت میتواند کمتر از این درصد را از راننده اخذ کند اما تا ۱۵ درصد مجاز است.
وی گفت: بیشتر رانندگان نسبت به گرفتن صورتحساب اقدام نمیکنند، در صورتیکه شرکت هزینه دارد و باید به نوعی هزینهها را جبران کند که این مبالغ از اعضا دریافت میشود.
صورت وضعیت منوط بر مجاز بودن راننده برای جابجایی مسافر است
کمال بهمنی، مدیر پایانههای مسافربری شهرداری شهرکرد در گفتوگو با ایسنا در خصوص پایانه مسافربری غرب- سامان، اظهار کرد: چندین سال گذشته پایانه مسافربری برای حمل و نقل عمومی مردم احداث شد اما باتوجه به اینکه مسافربرهای شخصی نسبت به جابجایی مسافران روبروی پایانه اقدام میکردند رانندگان تاکسی هم روبروی ترمینال و در مسیر رفت به چالشتر مستقر شدند.
وی افزود: باوجود اینکه پایانه احداث شده و از امکانات لازم و کافی برخوردار است اما به دلیل خالی شدن از راننده همه وسایل موجود به سرقت رفت، از طرفی تابلوهایی از سوی راهور در خصوص ممنوع بودن مسافربرهای شخصی نصب شد اما تابلوها از سوی خودروهای شخصی که نسبت به جابجایی مسافران اقدام میکردند هم به سرقت رفت.
بهمنی گفت: زمانی که رانندگان تاکسی در پایانه مستقر بودند مسافربرهای شخصی مسافران را سمت مقابل خیابان سوار میکردند، به دلیل اینکه پایانه سمت مخالف مسیر بود مسافر مجبور بود به سمت دیگر خیابان برود و آنجا سوار تاکسی شود.
وی گفت: محلی که چندین سال است رانندگان تاکسی مستقر هستند به هیچ عنوان در اختیار و مالکیت شهرداری نبوده و به نوعی سد معبر محسوب میشود، بنابراین امکان احداث پایانه جدید برای رانندگان نیست.
مدیر پایانههای مسافربری شهرداری شهرکرد تاکید کرد: گرچه حق با راننده است و به دلیل مسافربرهای شخصی مجبور به نقل مکان به سمت دیگر خیابان شده اما آن محل تحت مالکیت شهرداری نیست و امکان احداث پایانه جدید در آن محل وجود ندارد.
بهمنی در خصوص پرداخت صورت وضعیت رانندگان تاکسی، تصریح کرد: پرداخت صورت وضعیت کاملاً قانونی است، البته زمانی که رانندگان در پایانه مستقر بودند پرداخت انجام میشد اما اکنون به دلیل اینکه آن محل پایانه به شمار نمیرود صورت وضعیتها هم دست و پا شکسته پرداخت میشوند، در حقیقت میتوان گفت اگر صورت وضعیت نباشد و اتفاقی برای مسافر بیفتد قطعا همه باید پاسخگو باشند.
وی بیان کرد: تنها پنج درصد از صورت وضعیت سهم شهرداری است، یعنی صورت وضعیت منوط بر مجاز بودن راننده برای جابجایی مسافر است.
انتهای پیام