به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر آمریکا و انگلیس حملات تجاوزکارانهای را علیه اهدافی در یمن انجام دادند؛ این در حالی است که پیش از این نیروهای یمن با انجام اقداماتی در دریای سرخ خواستار توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بودند، اما پاسخ اقدامات یمن به جای اسرائیل از سوی آمریکا و انگلیس داده شد. در پی اقدامات خلاف حقوق بینالملل از سوی آمریکا و انگلیس؛ یک مسئول آمریکایی اعلام کرد که اگر تهدیدات ادامه داشته باشد، حق پاسخ آنان محفوظ است.
همچنین یک مقام پنتاگون به پالتیکو گفت «آمریکا و انگلیس با حمایت استرالیا، هلند، کانادا و بحرین حملات مشترکی را علیه اهدافی در یمن انجام دادهاند».
پس از انجام اولین اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و انگلیس یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای اعلام داشت که دشمن آمریکایی و انگلیسی تجاوزی را با ۷۳ حمله به یمن انجام داد. ما در هدف قرار دادن تمام طرفهایی که از سوی آن تهدید میشویم تردید نخواهیم کرد. این تجاوز هرگز ما را از موضع خودمان درباره حمایت از مظلومیت ملت فلسطین باز نخواهد داشت.
فرشید باقریان در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از اقدام آمریکا و انگلیس علیه یمن اظهار داشت: معتقدم این حملات تنها به صورت همزمان انجام شده و همگام نبوده است، زیرا هیچ کشتی تجاری و یا کالایی از آمریکا در منطقه وجود ندارد، تمام کالاها متعلق به انگلیس و در واقع اسرائیل است که صاحبان آنها با پرچم یا شناسههای مخفی در دریاها عبور و مرور میکنند.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد آمریکا بیشتر از حوثیها (انصارالله)، هدفش انگلیسیها باشند، زیرا اختلافات شدید آمریکا و انگلیس باعث شکست رژیم صهیونیستی شده و شاهد هستیم ظاهرا آمریکا دیگر حمایت چندانی از آن رژیم ندارد، ضمن اینکه تا پیش از این هیچ نامی از انگلیس در این مدت نبود اما به یکباره با این اتفاقات، اختلاف و دعواها خود را نشان داد.
«دیوید کامرون» وزیر خارجه انگلیس با مطرح کردن ادعاهایی تلاش کرد ایران را با تحولات دریای سرخ و اقدامات نیروهای مقاومت یمن علیه کشتیهای رژیم صهیونیستی و متحدان آن در این منطقه مرتبط سازد.
کامرون مدعی شد: تردیدی نیست که بازیگر مخرب منطقه که پشت این نیروهای نیابتی قرار دارد، ایران است. ایران از حماس، از حزبالله و از حوثیها (انصارالله) حمایت میکند و سلاح در اختیار آنها میگذارد.
باقریان کارشناس مسائل بینالملل نیز با اشاره به ادعا و اتهامات انگلیس علیه ایران به ویژه از سوی وزیر خارجه این کشور اظهار داشت: در نظر داشته باشیم زمانی که آمریکا به دنبال تشکیل ائتلاف دریایی بود تنها ماند و بعد از آن بود که انگلیس ناو خود را اعزام کرد، در واقع ابتدا انگلیسیها به منطقه رفتند و بعد آمریکاییها وارد شدند. علاوه بر این حمله آمریکا و انگلیس به اهدافی در یمن درست زمانی اتفاق افتاد که قرار بود اسرائیل دفاعیهاش در برابر شکایت آفریقای جنوبی را ارائه دهد همان روز این حملات اتفاق افتاد تا کسی به دفاعیه اسرائیل توجه نکند گرچه رژیم صهیونیستی دفاعیهای ندارد، این رژیم سرزمینی را اشغال کرده اکنون هم نسلکشی میکند چه دفاعیهای میتواند داشته باشد. بنابراین این حملات برای کمرنگ کردن مساله دفاعیه اسرائیل انجام شد.
وی با تاکید بر این که پروژه اسرائیل در دنیا شکست خورده است، گفت: اکنون آمریکا در شرایطی است که وارد پروسه انتخابات شده است و معمولا وقتی در پوشش انتخابات قرار می گیرد دیگر وارد جنگ نمی شود جنگی که معلوم نیست چه نتیجه ای داشته باشد. بنابراین اقدام آمریکا و انگلیس تنها به صورت همزمان انجام شد، همگام نبود و به نظر می رسد آمریکا از منطقه خارج شده و انگلیس در منطقه می ماند.
براساس این گزارش، ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز در یک موضعگیری رسانهای درباره حملات آمریکا و انگلیس اظهار کرد: این حملات نظامی در راستای استمرار حمایت کامل آمریکا و انگلیس در حدود صد روز گذشته از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و شهروندان مظلوم و تحت محاصره کامل نوار غزه صورت میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه این حملات خودسرانه نتیجهای جز دامن زدن به ناامنی و بیثباتی در منطقه نخواهد داشت، افزود: در حالیکه رژیم صهیونیستی همچنان به حملات و جنایات جنگی خود در نوار غزه و کرانه باختری در فلسطین ادامه میدهد، آمریکا و انگلیس درصدد هستند با گسترش چتر حمایتی خود از رژیم صهیونیستی، توجه مردم جهان را از جنایات این رژیم جعلی، جنایتکار و متجاوز علیه مردم فلسطین منحرف سازند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ابراز نگرانی نسبت به پیامدهای تکرار این گونه حملات خودسرانه برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی، از جامعه جهانی خواست با واکنشها و اقدامات مسئولانه، از گسترش دامنههای جنگ، بیثباتی و ناامنی در منطقه جلوگیری کنند.
باقریان در ادامه در ارتباط با مواضع ایران نسبت به این تحولات گفت: ایران از ابتدای جنگ غزه خویشتنداری متناسبی را انتخاب کرد و و یکپارچگی در بیان مواضع رعایت شد، حتی ایران با ارسال ناوگروه ۹۴ نشان داد که مرزهایش را وسیع و تقویت کرد به نوعی ژئوپلیتیک خود را فراتر برد.
وی افزود: اگر نتیجه دادگاه لاهه اسرائیل را به نسل کشی محکوم کند احتمال اینکه رژیم صهیونیستی این موضوع را به تمام منطقه بکشاند وجود دارد، بنابراین ایران در حال حاضر موضع دفاعی را حفظ کرده است.
این کارشناس مسائل بینالملل درباره این که پاسخ یمنیها به حمله آمریکا و انگلیس چگونه خواهد بود؟ اظهار داشت: در واقع یمنیها با اقداماتی که انجام داده بودند، اعلام کردند تا زمانی که جنگ را متوقف نکرده و نسلکشی را پایان ندهند، مقابله میکنند، این اعلام جنگ حوثیها(انصارالله) به اسرائیل بود اما به جای او، انگلیس و آمریکا پاسخ دادند.
باقریان همچنین گفت: با این شرایط به نظر میرسد آمریکاییها زودتر از انگلیسیها از منطقه خارج میشوند به خاطر انتخابات مجبورند، برگردند؛ اما انگلیسیها بیشتر میمانند، البته حوثیها(انصارالله) اتاق فکر دارند و به دنبال این هستند پاسخ حمله را طوری دهند که به روند انتخابات آمریکا صدمه زده باشند.
توفیق الحمیری مشاور وزارت اطلاعرسانی در دولت موقت صنعا با اشاره به حملات آمریکایی - انگلیسی که صنعا، الحدیده، صعده، ذمار، تعز و حجه را هدف قرار دادهاند، گفت: رویارویی کنونی با آمریکا با هدف حمایت از فلسطینیان در نوار غزه است.
الحمیری گفت: تجاوزات آمریکا و انگلیس بیپاسخ نخواهد ماند و آنها را درس عبرتی برای تمام جهان خواهیم کرد. ما در حال آماده شدن برای پاسخی هستیم که به هژمونی آمریکا برای همیشه پایان دهد.
انتهای پیام