حمیدرضا ترقی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسه چندی پیش رئیسجمهور با دبیران احزاب و فعالین سیاسی، اظهار کرد: اساسا در کشور ما مکانیزم لازم برای ارتباط و استفاده بهینه از احزاب نهتنها به لحاظ قانونی پدید نیامده، بلکه دولتها نیز رغبتی به این حل این مسئله نشان ندادهاند. این موضوع نیازمند شکلگیری تحولاتی هم در بدنه احزاب و هم در نگاه دولت به احزاب است. اگر بتوانیم توقعات دولت از احزاب را احصا کرده و از طرفی برای ایفای نقش احزاب الزاماتی را فراهم کنیم، طبیعتا تحولی عظیم در رابطه مردم و حکومت و همچنین رابطه نخبگان و دولتمردان ایجاد خواهد شد. در غیر این صورت این نوع جلسات گذراست و هیج خروجی عملی مشاهده نمیشود تا بتوان آنها را یک حرکت موثر و مفید در عرصه سیاست داخلی دانست.
وی افزود: لذا باید موضوعاتی که با احزاب مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد مشخص و از قبل تعیینشده باشد و دیدگاهها و نقطه نظرات احزاب در رابطه با هر مسئله و مشکلی در کشور دستهبندی شود و مورد استفاده کارشناسان و برنامهریزان قرار گیرد تا احزاب احساس کنند میتوانند برای کشور مفید واقع شوند و برای ساختن آینده و توسعه کشور برنامه ارائه دهند و این انگیزهای شود برای اینکه احزاب با فعالیت بیشتری در ساختار قدرت حضور یافته و به سمت ایجاد یک حرکتی جمعی و تشکیلاتی تغییر جهت دهند و به دنبال رفتارهای فردی و تکروی نباشند.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در خراسان رضوی با اشاره به اینکه گفته میشد بر اساس قانون جدید انتخابات نقش احزاب پررنگتر میشود، عنوان کرد: هنوز چیزی دال بر فعال شدن احزاب در روزهای منتهی به انتخابات پیشرو دیده نمیشود. این موضوع نیازمند ایجاد تحولاتی از سوی احزاب است تا از یک حزب منفعل به یک حزب کارساز تغییر موضع دهند و از یک حزبی که فاقد هرگونه برنامهای در جهت تحول کشور و حل مشکلات کشور است، دور شده و به حزبی تبدیل شوند که به مشکلات کشور واقف و قادر به حل آنهاست و به تمامی ظرفیتهای حزبی آشنایی کامل دارد. البته همه اینها نیازمند بازسازی و کارآمدسازی احزاب و توجه بیشتر دولت به آنهاست تا دولت بتواند به ظرفیتهای احزاب تکیه کند و بر اساس نظرات و طرحهای کارشناسانه آنان به یک حکمرانی مطلوب برسیم.
ترقی ادامه داد: به نظر من اکنون نه از سمت احزاب و نه از سمت دولت عزم چندانی برای شکلگیری این تحولات مشاهده نمیشود، اما احساس نیاز به تحول در هر دو طرف در حال افزایش است. همان گونه که مقام معظم رهبری هم اشاره داشتهاند، دولت احساس میکند که باید یک حلقه میانی بین خودش و مردم وجود داشته باشد تا نظرات مردم را بهتر دریافت کرده و مردم نیز از طریق فعالیتهای حزبی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را به نظام انتقال دهند. اما در شرایط کنونی این حلقه یا وجود ندارد یا کمرنگ است. عدم توجه به احزاب باعث میشود جامعه به دلیل عدم ارتباط با دولت و عدم امکان انتقال مطالبات خود، به سمت جنبشهای اجتماعی و حضور در خیابان سوق پیدا کند که این برای دولت نیز در زمینه حفظ امنیت مشکلاتی را ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: اگر واقعا حاکمیت و دولت نیازمند افزایش مشارکت مردم در انتخابات هستند، باید بدانند که این مشارکت الزاماتی به همراه دارد که یکی از آنها فعالیت احزاب به صورت گسترده و تقویت جایگاه آنان در کشور است تا بتوانند بخشی از مسئولیت افزایش مشارکت را که دولت، صداوسیما و حاکمیت باید زمینههای آن را در جامعه فراهم کنند، به دوش بکشند و انجام دهند. طبیعتا اگر این همراهیها صورت گیرد و این بستر برای احزاب فراهم شود، ما شاهد تحولات قابل ملاحظهای در ساختار سیاسی قدرت و همچنین در سیاست داخلی خواهیم بود.
رئیس خانه احزاب خراسان رضوی با بیان اینکه با وجود باقی ماندن حدود ۴۰ روز تا انتخابات اما هنوز فضای کشور آنچنان که باید انتخاباتی نیست، اضافه کرد: در حالیکه اگر احزاب از پول و امکانات کافی برخوردار بودند، تمام تلاش خود را برای ترغیب و تشویق مردم به حضور در انتخابات انجام میدادند و برای کشاندن مردم به عرصه رقابت انتخاباتی و مشارکت سیاسی حداقل در و دیوار شهر را پر از بنر و پوستر میکردند. اگر احزاب امکانات داشتند، برنامههای آموزشی و تبیینی برگزار میکردند و نیروهای متخصصی را برای امروز که نیاز به فرستادن ۲۹۰ نفر به مجلس داریم، آموزش میدادند و از قبل آماده میکردند، اما این کارها انجام نشده و ما در احزاب گاهی مجبور میشویم افرادی را معرفی کنیم که از تخصص کافی در حوزه قانونگذاری برخوردار نیستند. البته با قانون جدید لزوم دارا بودن ۵ سال سابقه مدیریتی برای نامزدها پیشبینی شده، اما از نظر سیاسی بسیاری از افراد ظرفیت و اطلاعات لازم برای ایفای این نقش را ندارند و شاید بعد از گذشت دو سال به اطلاعات کافی در امر قانونگذاری برسند.
انتهای پیام