به نقل از سایکولوژی، نتایج تحقیقات نشان میدهد که خیالپردازی نشانه خلاقیت بیشتر و داشتن هوش بالاتر است. کسانی که بیشتر رویاپردازی میکنند، تواناییهای فکری بالاتری دارند و مغزشان کارآمدتر عمل میکند.
این نتیجهگیری از تحقیقی حاصل شد که در آن بیش از ۱۰۰ نفر به مدت پنج دقیقه در حالی که مغزشان اسکن میشد به یک نقطه ثابت خیره شدند.
هدف این بود که مشخص شود نواحی مغز چگونه با هم کار میکنند، در حالی که کار خاصی به آنها داده نشده است.
نتایج نشان داد کسانی که مغز کارآمدتری داشتند باهوشتر و خلاقتر بودند.
محقق این تحقیق، دکتر اریک شوماخر اظهار کرد افرادی که دارای مغزهای کارآمد هستند ممکن است ظرفیت مغز زیادی داشته باشند تا ذهن خود را از سرگردانی بازدارند.
مردم تمایل دارند سرگردانی ذهن را چیز بدی بدانند، شما سعی میکنید توجه کنید و نمیتوانید؛ دادههای ما با این ایده سازگار است که این مورد همیشه درست نیست. برخی از مردم مغز کارآمدتری دارند.
یکی از نشانه های مغز کارآمد این است که میتواند بدون از دست دادن چیزی، درون و بیرون رفتارها را منطقهبندی کند.
دکتر شوماخر گفت: یافتهها، من را به یاد استاد باهوشی میاندازد که در دنیای خودش آرامش دارد و گاهی از محیط اطراف خود غافل است. یا بچههای مدرسهای که از نظر فکری به نسبت کلاس خود خیلی جلوتر هستند. در حالی که ممکن است پنج دقیقه طول بکشد تا دوستان آنان چیز جدیدی یاد بگیرند، آنان آن را در یک دقیقه کشف میکنند سپس بررسی میکنند و رویاپردازی آنان آغاز میشود.
محقق ارشد این تحقیق، کریستین آ. گادوین خواست دقیقا بررسی کند که چه زمانی سرگردانی ذهن میتواند مفید باشد و چه زمانی خیر.
تفاوتهای فردی مهمی نیز وجود دارند که باید در نظر گرفته شوند و شامل مواردی مانند انگیزه یا قصد فرد برای متمرکز ماندن روی یک کار خاص میشود.
نتایج این تحقیق در نشریه Neuropsychologia منتشر شده است.
انتهای پیام