علی اکبر کریمی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به مولفه های اثرگذار بر افزایش مشارکت مردم در انتخابات، بیان کرد: آنچه که محرز است این بوده که تمام نظامات حکومتی که مبتنی بر مردم سالاری و دموکراسی هستند، بر اساس رای مردم و نظر مردم تشکیل شده و اداره می شوند. در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس قانون اساسی، بخش اعظمی از ارکان نظام ما بر اساس آرای مردم شکل گرفته است. از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد برگزاری مکرر انتخابات بوده و به طور میانگین هر سال یک انتخابات داشته ایم. این نشان دهنده عزم و اراده نظام جمهوری اسلامی ایران برای بهره گیری از آرای مردم در شکل دادن به ارکان نظام است.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر برگزاری انتخابات نشان دهنده پشتوانه مردمی نظام است. نظام ما مردم سالار دینی است. اما آنچه که به عنوان عامل موثر در مشارکت مردم در انتخابات به شمار می رود، آگاهی بخشی به مردم در این زمینه است که آرای آنان می تواند چه تاثیری در سرنوشت آنان داشته باشد. هرچقدر که مردم گسترده تر و پرشورتر در صحنه انتخابات حضور پیدا کنند، منجر به تقویت نظام شده و نشانگر پشتوانه مردمی نظام اسلامی است.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات سبب تقویت امنیت ملی و قدرت ملی می شود. از سوی دیگر هرچقدر که مردم در صحنه انتخابات گستردهتر حضور پیدا کنند، نهادهایی که تشکیل می شود نیز قدرت و تاثیرگذاری بیشتری خواهند داشت. هرچقدر مردم با آگاهی بیشتر در صحنه انتخابات حضور پیدا کنند و انتخابهای بهتری از بین گزینه ها داشته باشند، سبب می شود نهادی که با رای مردم شکل می گیرد از افراد موثرتر، متخصص تر و سالم تر تشکیل شود.
وی در ادامه تاکید کرد: انتخابات پیش رو، انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است. زمانی که هر دو این مجالس از افراد شایسته و توانمندتر تشکیل شوند، می توانند گامهای بلندتر و موثرتری برای حل مشکلات مردم و تصمیم گیری بهتر در صحنه اداره کشور چه در حوزه قانون گذاری و چه در حوزه نظارت بردارند. حضور گسترده و پرشور مردم در انتخابات می تواند نقش مهم و بی بدیلی در آینده کشور داشته باشد.
انتهای پیام