به گزارش ایسنا، پاپه، مورخ اسرائیلی در اظهاراتی تحت عنوان «آغاز پایان پروژه صهیونیستی»، در جریان سمپوزیومی که روز شنبه در شهر حیفا در داخل اراضی اشغالی برگزار شد، گفت که آغاز پایان این پروژه «طولانی و خطرناک است و ما متأسفانه در مورد آینده نزدیک صحبت نمیکنیم، بلکه در مورد آیندهای دور صحبت خواهیم کرد، اما باید ما باید برای آن آماده باشیم».
وی با ابراز خوش بینی خود مبنی بر اینکه «ما در آغاز پایان رژیم صهیونیستی هستیم» گفت: «ما باید بخشی از تلاشها برای کوتاه کردن این مدت باشیم.»
مورخ اسرائیلی، استاد دانشکده علوم اجتماعی و مطالعات بینالملل دانشگاه اکستر انگلیس و مدیر مرکز اروپایی مطالعات فلسطین، بر اساس اعتقاد خود به پنج شاخص آغاز پایان پروژه صهیونیستی اشاره کرد.
وی گفت: اولین مورد «جنگ داخلی یهودیان است که ما قبل از ۷ اکتبر گذشته بین اردوگاه سکولار و اردوگاه مذهبی در جامعه یهودی در اسرائیل» شاهد آن بودیم. جامعه سکولار که بیشتر آن یهودیان اروپایی هستند، به دنبال یک زندگی آزاد و باز است، در حالی که حاضر است به ظلم به فلسطینیان ادامه دهد، حتی اگر بخواهد بخشهایی از سرزمینهای اشغالی در کرانه باختری و غزه را واگذار کند. در مقابل «دولت یهود» گرایش مخالف دارد. این گروه در شهرکهای مستقر در کرانه باختری بزرگ شدهاند و آرزو دارند اسرائیل را به یک دولت مذهبی نژادپرست یهودی تبدیل کنند.
وی اشاره کرد که این دو اردوگاه «شاهد جنگهایی در کرانه باختری در آینده خواهند بود زیرا «سیمانی که این دو را در کنار هم نگه میدارد، تهدید امنیتی است»، اما به نظر میرسد این هم دیگر کارساز نیست و این وحدت «در مقابل چشمان ما شکست میخورد».
دومین شاخص، به گفته پاپه، حمایت بیسابقه از آرمان فلسطین در جهان و تمایل اکثر دست اندرکاران جنبش همبستگی برای اتخاذ الگوی ضد آپارتاید است که به سرنگونی رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی کمک کرد. وی در این زمینه به جنبش بایکوت و سلب سرمایهها از اسرائیل (BDS) اشاره کرد.
وی گفت: «این بسیار مهم است. علاوه بر چارچوب بندی اسرائیل به عنوان یک دولت آپارتاید توسط سازمانهای غیر دولتی معتبری مانند عفو بینالملل، دیده بان حقوق بشر و B'Tselem من میبینم که ما تحت فشار وارد دوره جدیدی از مخالفتها از سطح جامعه به سطح دولتها میشویم.
به گفته پاپه، سومین شاخص مربوط به عامل اقتصادی است. پاپه معتقد است که عامل اقتصادی مربوط به بالاترین شکاف بین داراها و ندارها است... به سختی کسی میتواند خانه بخرد و هر سال بسیاری خود را زیر خط فقر میبینند.
وی افزود: با وجود هزینههای هنگفت جنگ پس از ۷ اکتبر و با وجود حمایتهای آمریکا، چشم انداز تیرهی برای آینده اقتصادی اسرائیل وجود دارد.
چهارمین شاخص به گفته همین مورخ، «ناتوانی ارتش در حفاظت از جامعه یهودی در جنوب و شمال» است. وی در این زمینه گفت: «۱۲۰ هزار پناهجو از شمال آواره شدهاند که همگی یهودیان در جلیل هستند و هیچ پناهجوی فلسطینی در میان آنها وجود ندارد... پس از ۷ اکتبر، دولت نتوانست به خانوادههای کشته و زخمیها کمکی کند.»
پاپه میافزاید: شاخص نهایی، نگرش نسل جدید یهودیان از جمله در ایالات متحده آمریکا است که برخلاف نسلهای پیشین است، «که حتی با انتقاد از اسرائیل معتقد بودند که این دولت در برابر هولوکاست دیگر یا امواج ضد یهودی بیمه است.
وی گفت: «این فرض دیگر توسط بسیاری از نسل جوان یهودیان پشتیبانی نمیشود. تعداد زیادی از آنها در حال حاضر در جنبش همبستگی با فلسطینیها فعال هستند. این نسل بنیادگرایان مسیحی را به عنوان پایه اصلی لابی طرفدار اسرائیل در آینده رها میکنند و آن دیگر مبنای محکمی برای مشروعیت بینالمللی نیست.»
انتهای پیام