به گزارش ایسنا، نشریه آلمانی اشپیگل به نقل از چند مقام مطلع نوشت، دولت برلین تنها دو بار به بررسی مقصدهای تسلیحاتی که در سال ۲۰۲۳ به خارج ارسال کرده، پرداخته است. همچنین سیاستگذاران آلمان هیچ نظارتی بر کمکهای نظامی گسترده کشورشان به کییف به عمل نیاوردهاند و در این مورد تنها به روی تضمینهای مقامهای اوکراینی در قبال مراقبت از این تسلیحات حساب باز کردهاند.
به نوشته راشا تودی، وزارت اقتصاد آلمان این اطلاعات را در پاسخ به یک درخواست مطرح شده از سوی سویم داگدلن، نماینده حزب چپها در پارلمان این کشور که تحت رهبری «زهرا واگنکنشت» قرار دارد، ارائه کرده است. واگنکنشت یکی از منتقدان صریح ارسال تسلیحات برای اوکراین است.
نشریه اشپیگل با استناد به پاسخ وزارت اقتصاد آلمان گزارش کرد، دولت برلین در ماههای ژانویه و ژوئن ۲۰۲۳ محل استقرار تسلیحات کوچکی که به تایوان فرستاده بود بررسی کرده و بازرسی مشابهی را نیز در کشور «کیپورد» انجام داد.
مقامهای آلمانی تاکید کردند، این موارد بازرسیها در محل استقرار این تسلیحات، به قصد اطمینان یافتن از اینکه تسلیحات از مقصد نهایی به مقصد دیگری منحرف نشده باشند، انجام شد.
اشپیگل به نقل از وزارت اقتصاد آلمان نوشت برلین هیچ کنترلی در قبال حمایتهای انجام شده از ارتش اوکراین به عمل نیاورده است.
بر اساس این گزارش، مقامهای آلمانی بیان کردند که کییف به آنها اطمینان داده که همه تسلیحات آلمان در این کشور باقی خواهند ماند، در حالی که «هرگونه ساز وکار راستیآزمایی این موضوع نباید تحت هیچ شرایطی دفاع موثر اوکراین در مقابل حمله روسیه را تضعیف کند.»
بر اساس برآورد انستیتوی «کییل برای اقتصاد جهان»، اوکراین در فاصله ژانویه ۲۰۲۲ تا اکتبر ۲۰۲۳، به میزان ۱۷ میلیارد یورو (۱۸.۷ میلیارد دلار) کمک نظامی از آلمان دریافت کرده است. دولت آلمان در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۲ میلیارد یورو (۱۳ میلیارد دلار) صادرات تسلیحات را تصویب کرد که یک رکورد جدید به حساب میآید.
براساس این گزارش، داگدالن در اظهارنظر درباره پاسخ مقامهای وزارت اقتصاد آلمان، این بازرسیها را مضحک خواند. او به تمسخر گفت: «به نظر میرسد دولت آلمان برای بازرسی کردن از تسلیحات ارسالی به کشور کوچک کیپورد خیلی مشتاقتر است، تا تسلیحات ارسالی به عربستان سعودی که خودکامه است یا امارات متحده عربی.» این نماینده آلمانی خاطر نشان کرد: «با توجه به وجود فساد در اوکراین، بازرسیها باید در این کشور هم برقرار باشد.»
روسیه که مکررا سیاست غرب در ارسال تسلیحات برای اوکراین را محکوم کرده، هشدار داده که این تسلیحات ممکن است در نهایت سر از بازار سیاه در آورند یا به دست تبهکاران و تروریستها در سراسر جهان برسند.
انتهای پیام