ششم اردیبهشت سال ۱۴۰۱ در زمان سکانداری «علیرضاپورسلمان» در ورزش یزد، «مهران فاطمی» استاندار در نشست با جامعه ورزش استان برای اولین بار خبر از راهاندازی صندوقی با نام « صندوق توسعه ورزش » در راستای حمایت از ورزش استان در راستای اجرای سند تحولی «یزد نوین» خبر داد.
به گفته استاندار، این صندوق با اعتبار اولیه ۵۰ میلیارد تومان راه اندازی میشد و قرار هم بر این شد که اعتبارات آن مبتنی بر تصمیمات شورای ورزش در بخشهای مختلف این حوزه تقسیم شود.
استاندار یزد در شهریور ماه پارسال نیز دذر نشست خبری خود به مناسبت هفته دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت تشکیل این صندوق، گفته بود که مبلغ ۱۰ میلیارد تومان از ابتدای تاسیس صندوق تاکنون برای اعتبار آن اندیشیده شده که در حال حاضر اداره کل ورزش و جوانان استان در حال انجام فرایند جذب این اعتبار است.
بیشتر بخوانید:
«اختصاص ۱۰ میلیارد تومان به صندوق توسعه ورزش یزد»
اما اکنون پس از گذشت تقریبا ۱۵ ماه از اعلام این خبر، صندوق مذکور هیچ گونه خروجی برای ورزشی استان نداشته و به تازگی خبرنگار ایسنا به اطلاعاتی دست پیداه کرده که این صندوق با توجه به ماهیت اقتصادی بودن، برای تشکیل با موانع قانونی مواجه شده که رفع این موانع مشروط به اخذ مجوز از بانک مرکزی و همچنین اداه کل امور مالیاتی کشور است و این در حالیست که فرایند اخذ مجوزهای مذکور، کار بسیار دشواریست و عملاً چیزی به نام «صندوق توسعه ورزش» امکان تاسیس ندارد.
هر چند که در طول این مدت پیگیریهای ایسنا حکایت از آن داشت که مسیر تشکیل این صندوق در ایستگاه اخذ مجوزها متوقف شده، اما مسئولان و مدیران ورزش استان در واکنش به خبر این خبرگزاری در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ با عنوان «مسیر تشکیل صندوق توسعه ورزش یزد به بنبست رسید»، با ارسال جوابیهای اعلام کردند؛ تشکیل صندوق توسعه ورزش استان با توجه به این که فرآیند تشکیل صندوق مالی برای ادارات سخت و ایراد قانونی دارد، مقرر شد تا از طریق حساب سایر منابع این اداره کل تشکیل شود.
در تاین جوابیه تصریح شده بود؛ اساسنامه این صندوق تهیه و در جلسه آینده شورای عالی ورزش استان به تصویب خواهد رسید لذا تشکیل صندوق توسعه ورزش استان و حمایتهای مالی به ورزش به بن بست نرسیده و تنها در قالب جدید دنبال میشود.
نا گفته نماند که «زهیر حاجی حسینی» مدیر کل اداره ورزش و جوانان استان سوم تیر ماه ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران نیز در خصوص آخرین وضعیت این صندوق گفته بود که مسیر تشکیل صندوق طولانی بوده و با مشکل اخذ مجوزهای لازم با توجه به ماهیت اقتصادی بودن آن مواجه است.
حاجی حسینی همچنین گفته بود که با توجه به اینکه مجمع خیرین ورزشیساز را در سطح کشور و استان داریم، به جای صندوق همین مجمع را فعال خواهیم کرد و وجوهی که میخواهد در حوزه ورزش هزینه و خرج شود، از طریق این مجمع انجام خواهد گرفت.
اما در حال حاظر با توجه به دلایل مشخص و موجود چیزی به نام صندوق توسعه ورزش در استان وجود ندارد و جایگزین آن نیز که مجمع خیرین ورزشیساز باشد تا به امروز برای ورزش استان تشکیل نشده است.
البته اساسنامه این مجمع توسط تیم پایش و تنظیم سند توسعه «یزد نوین» در حال تدوین است و باید منتظر ماند و دید که آیا این مجمع تشکیل خواهد شد یا خیر؟ و اگر تشکیل شد نیز صنایع استان یزد حاضر به کمک به ورزش استان از این طریق خواهند بود یا خیر؟
انتهای پیام