یک داستان نویس عنوان کرد

خلق یک اثر حرفه‌ای یعنی مچاله ‌کردن کلیشه‌های روح و ذهن

یک داستان‌نویس با بیان این‌که نویسندگی باید غریزی و از سرشت انسان باشد، گفت: خلق یک اثر حرفه‌ای یعنی مچاله ‌کردن کلیشه‌های روح و ذهن تا درک موضوع برای نویسنده و همچنین مخاطب آسان‌تر باشد.

شریفه موسوی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نویسندگی شغلی نیست که حتما نیازی به تحصیلات دانشگاهی داشته باشد. همچنانکه بیشتر نویسنده‌های بزرگ دنیا تحصیلات دانشگاهی مرتبط با نویسندگی نداشتند.

وی اضافه کرد: به قول دیلن توماس "برایم خوشایند است که با کلمات همان طور کار کنم که یک صنعت‌گر با چوبش، سنگش و هر چیز دیگر. آنها را بکوبم، بتراشم، فرم دهم، گره بزنم، برجسته کنم و سمباده بزنم."

موسوی‌زاده بیان کرد: نه اینکه دانشگاه و تدریس آن اهمیتی ندارد؛ نه، خیلی هم مهم است که اصول را به علاقه‌مندان تدریس دهند اما مهمتر این است که باید روح نویسنده با اثرش درگیری درونی پیدا کند تا بتواند بروز برون‌گیرا و شایسته‌ای داشته باشد.

او یادآوری کرد: گام اول در نوشتن خلاقانه چه در دانشگاه و چه در کارگاه‌های آموزشی، که امروزه فراگیر شده، استعداد و توانایی ذهنی و باور و ارزش شمردن آنچه است که بیان می‌کنیم‌ چراکه این کار، یعنی قدرت چیدن صحیح کلمات کنار هم، نویسنده را وارد دنیا و فضای جدیدی می‌کند تا گام‌های بعدی را در این مسیر طی کند.

این داستان‌نویس توضیح داد: نوشتن خلاقانه به این شکل است که بعد از پیدا کردن ایده که اصل هر نوشته‌ای است باید آن را ساخت و صیقل داد تا به نتیجه رسید و این کار فقط به ذهنی خلاق و صحیح نوشتن و صحیح به کار بردن کلمات نیاز دارد.

او تاکید کرد: از آنجایی که زبان و ادبیات فارسی، زبان مادری و رسمی ما است پس باید از آن خوب محافظت کرد و البته منظور از محافظت احساس مسوولیت کردن در برابر درست بیان کردن واژه‌هاست.

وی با اشاره به این‌که در مراکز آموزشی وظایف استادان آموزش زبان و ادبیات تحلیل و پردازش، ایده‌پردازی و نثر زبان فارسی به طور صحیح است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه رشته ادبیات مخاطبان زیادی دارد که با خلاقیت و ایده‌پردازی و تدریس صحیح به فرهنگ کشور کمک زیادی کرده است.

موسوی‌زاده با بیان این‌که رشته ادبیات فارسی شیرین‌ترین و تاثیرگذارترین رشته برای شناخت فرهنگ و تمدن ایران است، گفت: قدمت و تاریخ ادبیات فارسی به اندازه تمدن و فرهنگ ایران است و این فرهنگ و تمدن را قرن‌ها پیش شاعران و نویسندگان و اسطوره‌های ادبیات زنده نگه داشتند.

او با اشاره به این‌که امروزه در دانشگاه‌ها امکاناتی فراهم شده که علاقه‌مندان به رشته نویسندگی بیشتر با این رشته آشنا شوند، افزود: افراد داوطلب می‌توانند این حرفه را از طریق رشته علوم انسانی انتخاب و مشغول تدریس آن شوند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402102416738
  • خبرنگار : 50562