اسلامی:

اراده نظام بر ساخت بمب اتم نیست/در سال ۱۴۲۰ به سهم ۲۰ درصدی برق اتمی می‌رسیم

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که نمی‌توانیم یا نمی‌خواهیم بمب‌ اتمی داشته باشیم؟ گفت: این موضوع نتوانستن نیست، بلکه نخواستن و اراده نکردن است. اراده نظام امنیت ملی ما بر این اساس نیست.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی شنبه شب در برنامه افق فلسطین درباره تولید برق هسته ای در کشور گفت: یک نیروگاه فعال ‌داریم که بیش از هزار مگاوات برق تولید می کند و تاکنون ۶۲ میلیارد کیلووات برق به شبکه ملی تزریق کرده است و در حال توسعه دو واحد نیروگاهی دیگر در بوشهر هستیم که با سرعت خوبی در حال پیشرفت است و امیدواریم تا کمتر از پنج سال آینده این دو واحد هم به مدار وارد شوند.

وی همچنین گفت که مطالعات و طراحی یا اجرای پروژه‌های مربوط به ۲۰ هزار مگاوات برق اتمی هم شروع شده تا در سال ۱۴۲۰ به سهم ۲۰ درصدی برق اتمی در سطح کشور برسیم.

اسلامی درباره ساخت آب شیرین کن توسط سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: ساخت آب شیرین‌کن بوشهر برای تولید ۷۵ هزار متر مکعب آب در شبانه‌روز شروع شده و تا پایان سال آینده آن را به بهره‌برداری می‌رسانیم و آن را برای سواحل مکران هم گسترش می دهیم و برای ساخت آب شیرین کن و نیروگاه های متوسط و کوچک و خودتامین هم برای مشارکت اعلام آمادگی می کنیم.

وی در ادامه اظهاراتش درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: حقوق انسان و ملت ها برایشان مهم نیست و خون آشام بودنشان را در هر صحنه ای به ویژه در صحنه های اخیر دیدیم که حکایت از خطرناک بودن و غیرقابل تحمل بودن آنهاست. به علاوه این رفتارها موجب ناکارآمدی سازمان‌های بین‌المللی شده است. هیچ وقت شورای امنیت نتوانست قطعنامه موثری علیه این رژیم صادر کند. این تبعیض نژادی همواره از ظرفیت سازمان های بین المللی به ویژه شورای امنیت به کمک حق وتو آمریکا استفاده می‌کند، اما هیچ وقت در طی تاریخ اندازه امروز این رژیم ضربه نخورده است و ضربه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی یک دگرگونی در وضعیت رژیم اسرائیل ایجاد کرده است که اگر حمایت‌های حباب‌گونه غرب از رژیم صهیونیستی وجود نداشت، ممکن بود بیش از اینها شاهد تغییر در آن باشیم.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره نامه اش به گروسی گفت: انتظار داشتیم در پی نامه‌ای که بعد از تهدید آشکار رژیم صهیونیستی به استفاده از سلاح هسته‌ای، به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارسال کردیم، این مساله در شورای حکام مطرح شود ولی به خاطر لابی سنگینی‌ که صهیونیست ها بر سازمان های بین المللی دارند، این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است. ما همچنان انتظار دارم به این مساله پرداخته شود.

اسلامی گفت: نخست وزیر و نمایندگان مجلس رژیم اسراییل گفتند که باید غزه را با بمب اتم هدف قرار دهیم و اخبار گوناگونی همواره منتشر شده و این را یک ابزار بازدارنده برای خود مطرح می کنند، اما امروز شرایط غزه، پرده‌ای از شرایط منطقه کنار زده که مردم دنیا بیش از گذشته به ماهیت رژیم صهیونیستی پی بردند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۰۰:۰۵
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1402102416630
  • خبرنگار : 71049