به گزارش ایسنا و به نقل از ساکرنت از مهدی طارمی، ستاره پورتو و سردار آزمون، مهاجم رم گرفته تا علیرضا جهانبخش، وینگر فاینورد و سامان قدوس از برنتفورد، ایران در حال حاضر هیچ کمبودی در زمینه استعدادهای درخشان ندارد.
این ستارهها در جام ملتهای آسیا هدفشان دستیابی به چیزی است که مدتهاست از ایران دور بوده است؛ چهارمین قهرمانی در آسیا.
۴۸ سال به طور دقیق از زمانی که ایرانیها آخرین قهرمانی از سه قهرمانی متوالی خود را به دست آوردند میگذرد.
طارمی، آزمون، جهانبخش، قدوس، کریم انصاریفرد و سعید عزتالهی هرگز فوتبال ایران این همه کیفیت را همزمان نداشت. این اصطلاحی است که ممکن است گاهی به راحتی مطرح شود، اما این در واقع "نسل طلایی" تیم ملی است.
یکی از افرادی که در مورد تیم ملی - و نسل طلایی - اطلاعات زیادی دارد، اوسیانو کروز است. او از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹، دستیار کارلوس کیروش بود.
او بهعنوان ملیپوش پیشین پرتغال با ۵۴ بازی ملی بین سالهای ۱۹۹۸- ۱۹۸۵، با نسل طلایی کشورش که بازیکنانی مانند لوئیس فیگو و روی کاستا را مطرح کرد آشنا بود.
اوسیانو به ESPN گفت: همه چیز پس از جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل شروع شد. ما بازیکنان بزرگی داشتیم اما آنها به سن ۳۴ یا ۳۵ سالگی نزدیک میشدند. با کادرفنی که داشتیم، هفتهای ۲۰ بازی از تبریز تا تهران را تماشا کردیم. ایران ۹۰ میلیون نفر جمعیت دارد.
ما یک گروه بزرگ متشکل از ۱۰۰ بازیکن را انتخاب کردیم. سپس به یک گروه کوچکتر از ۴۰ تا ۴۵ بازیکن کاهش یافت.
در آن زمان تقریباً همه بازیکنان تیم ملی هنوز در ایران بازی میکردند، بنابراین کار کردن با آنها آسان بود. ما دو روز در هفته با آنها کار کردیم و کارهایی مانند تاکتیک و ریکاوری بعد از بازی را به آنها آموختیم و گاهی از عکسهای کریستیانو رونالدو و کار روی بالاتنه با آنها صحبت کردیم. البته، ما از کمک باشگاهها نیز برخوردار بودیم. این فقط در ایران میتواند اتفاق بیفتد چون داشتن چنین تعهداتی بین باشگاهها و تیم ملی دشوار است اما با کار دیپلماتیک عالی کارلوس، ما به آن دست پیدا کردیم و باشگاهها میدانستند که ما سعی میکنیم به بازیکنان خودشان کمک کنیم. در نهایت، ما شروع به دیدن پیشرفت در بازیکنان کردیم که خودشان از همکاری با ما بسیار خوشحال بودند.
"نکته مهم جوان سازی بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ بود. فقط ۴ تا ۵ بازیکن باقی مانده بودند. در جام جهانی بعدی خیلی از بازیکنان تغییر کرده بودند. و این زمانی بود که گفتیم ایران برای ده سال آینده بازیکن دارد.
اوسیانو ابراز خوشحالی کرد که هر زمان بخواهد میتواند در پرتغال با طارمی دیدار کند. جهانبخش، رامین رضاییان، علی قلیزاده و مهدی ترابی از دیگر بازیکنان محبوب او هستند.
ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ به صعود از گروه خیلی نزدیک بود ولی در نهایت نتوانست به این هدف برسد. مربی پرتغالی پیشین تیم ملی ایران درباره دیدار با کشورش گفت: این اولین باری بود که به عنوان مربی میدانستم هیچ گلی را از هیچ یک از تیمها جشن نخواهم گرفت. در پایان بازی غمگین بودم. آن فرصتی که طارمی داشت، معمولاً از هر ۱۰ وقعیت ۹ بار آن را از دست نمیداد. اگر گل میزد، تاریخ ساخته میشد. تنها چیزی که با اطمینان میدانستم این بود که صرف نظر از نتیجه، توانستم احساسات واقعی خود را در خلوت نشان دهم.
ایران نتوانست به دور دوم جام جهانی برسد و حالا اگر نتواند قهرمان آسیا شود برای نسل طلایی اتفاق تلخی خواهد افتاد.
او در عین حال اذعان داشت که ایران در جام ملتهای آسیا رقابت شدیدی با ژاپن، عربستان، کره جنوبی و شاید حتی استرالیا و قطر دارد.
اوسیانو در پایان گفت: این بازیکنان میخواهند با تیم ملی قهرمان شوند. این جام ملتهای آسیا شاید آخرین فرصت برای برخی بازیکنان یا شاید جام جهانی بعدی باشد. اگر آنها بتوانند آن را ببرند، برای دو چیز بسیار خوشحال خواهم شد: برای بازیکنان و خوشحالی که قرار است به مردم ایران بدهند. همچنین به من این احساس را میدهد که کار من، کارلوس و سایر کارکنان به نوعی به ثمر رسیده است.
انتهای پیام