بخش معارفی چهل‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن به کار خود پایان داد

آیین اختتامیه مرحله پایانی بخش معارفی چهل‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه، امروز، ۲۳ دی‌ماه در قم برگزار شد.

مراسم اختتامیه چهل‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش رشته‌های معارف قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه با تجلیل از برگزیدگان و با حضور آیت‌الله سیدمحمود مرعشی نحفی، مدیر کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی، حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدرضا موحد، فرمانده سپاه امام علی‌ بن ابیطالب(ع) و ابوالقاسم مقیمی، معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم، امروز، ۲۳ دی‌ماه در آستان مقدس امامزاده شاه سیدعلی(ع) برگزار شد.

جهان محتاج معارف قرآنی است

در این مراسم که تلاوت قاسم مقدمی، قاری بین‌المللی قرآن کریم آغازگر آن بود، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم ضمن ارائه گزارش بیان کرد: مهم‌ترین بخش مسابقات قرآن کریم با توجه به حضور علما و ظرفیت مطلوب قم در حوزه تفسیر و شرح نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه دارد، به قم واگذار شد.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های مهم مراجع عظام تقلید علاوه‌ بر تلاش و کوشش و تربیت نیرو در عرصه حوزوی، یک مفسر قرآن و کلام معصومین(ع) هستند و این ظرفیت در قم وجود دارد که این معارف حیات‌بخش انسانی به همه دنیا منتشر شود.

اسکندری اظهار کرد: توده‌های ملت‌های مختلف به شدت محتاج معارف قرآنی هستند و راهپیمایی‌هایی که در قلب آمریکا و کشورهای اروپایی برگزار می‌شود، تجلی‌گاه یکی از معارف قرآن است.

رقابت ۷۷ نفر در مرحله پایانی بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن

در ادامه حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن عرض خیرمقدم به حاضران، بیان کرد: حدود ۴۰ هزار نفر در کل کشور در مراحل مختلف مسابقات سراسری قرآن شرکت کردند که از این تعداد ۷۷ نفر از آقایان و بانوان به مرحله نهایی بخش معارفی مسابقات راه پیدا کرده‌اند.

وی افزود: از تعداد ۷۷ نفر شرکت‌کننده، در بخش تفسیر ۱۴ نفر از آقایان و ۱۵ نفر از بانوان، در بخش صحیفه سجادیه ۸ نفر از آقایان و ۹ نفر از بانوان و در بخش نهج‌البلاغه ۱۳ نفر از آقایان و ۱۸ نفر از بانوان رقابت می‌کنند.

سیدحمیدرضا برقعی، شاعر آیینی کشورمان با شعری زیبا در وصف امیرالمؤمنین(ع) فضای سالن را متبرک به نام ایشان کرد.

قرائت بیانیه هیئت داوران از سوی عباس سلیمی، رئیس هیئت داوران چهل‌وششمین دوره مسابقات قرآن کریم از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

سهم اندک پژوهش‌های قرآنی در مجلات بین‌المللی

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان اینکه برگزاری محافل و مسابقات قرآن از وظایف ما برای گسترش آموزش قرآن است، گفت: قرآن ظرفیت عظیمی برای فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی دارد که باید به آن نگاه ویژه داشته باشیم.

وی با اشاره به سخنانی از هانری کُربن، شیعه‌شناس فرانسوی مبنی بر اینکه اگر اندیشه محمد(ص) خرافی بود، هیچ‌ وقت جرئت سخن گفتن از علم و دعوت بشر به سمت علم نداشت، اظهار کرد: برخی از بزرگان اروپا مانند ناپلئون بناپارت آرزوی تشکیل حکومتی براساس قرآن را داشتند.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ادامه داد: بیش از ۷۵۰ مجله در مجموعه مجلات علمی کشورمان، مجله‌های علوم انسانی هستند که درصدی از آنان مجلات قرآنی هستند، اما سهم کشورمان در مجلات بین‌المللی اندک است.

نقیب گفت: کشورهای غربی رسانه بین‌المللی در اختیار دارند و از این طریق نظریات و اندیشه‌های خود را به گوش جهانیان می‌رسانند، اما به‌دلیل فقدان این نوع رسانه در کشور دسترسی به مجلات بین‌المللی ما بسیار ضعیف است.

اجرای گروه تواشیح معراج از دیگر بخش‌های آیین اختتامیه این دوره از مسابقات قرآن بود.

سبک زندگی قرآنی هدف غایی مسابقات قرآن است

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در ادامه بیان کرد: انقلاب اسلامی که برپا شد یک شعار برپایی حکومت براساس دین اسلام را همراه خود آورد و این‌گونه حکومت اسلامی به فرمان امام(ره) تشکیل شد.

وی با اشاره به اینکه قدرت پیدا کردن انقلابیون در جهان معاصر را در این چهار دهه انقلاب اسلامی شاهد بودیم، افزود: مفاهیم انقلاب عمیق است و با مطالعه آن به معارف الهی دسترسی پیدا می‌کنیم.

خاموشی اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم فرموده است: «کسانی که راه حق نمی‌روند با رسانه‌هایشان به‌دنبال خاموش کردن نور خداوند هستند»؛ یکی از این گروه‌های باطل رژیم کودک‌کش اسرائیلی است که رهبر معظم انقلاب نماد مبارزه با رژیم صهیونیستی را بر گردن دارد.

وی ادامه داد: در آیات دوم و سوم سوره ممتحنه خداوند فرمودند: «إِنْ یَثْقَفُوکُمْ یَکُونُوا لَکُمْ أَعْدَاءً وَیَبْسُطُوا إِلَیْکُمْ أَیْدِیَهُمْ وَأَلْسِنَتَهُمْ بِالسُّوءِ وَوَدُّوا لَوْ تَکْفُرُونَ لَنْ تَنْفَعَکُمْ أَرْحَامُکُمْ وَلَا أَوْلَادُکُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ یَفْصِلُ بَیْنَکُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ؛ هر گاه آنها بر شما تسلط یابند باز همان دشمن دیرینند و هر چه بتوانند به دست و زبان بر عداوت شما می‌کوشند و چقدر دوست می‌دارند که شما کافر شوید، هرگز روز قیامت خویشان و فرزندان شما اگر مؤمن نباشند هیچ سودی برایتان ندارند که در آن روز خدا میان شما به کلی جدایی می‌افکند و خدا به هر چه کنید بیناست»؛ اصلی‌ترین ترسیم مبارزه با ظلم آن است که جهان را براساس انسان‌های فهیم و مؤمن می‌سازیم.

خاموشی با اشاره به اینکه انسان‌های فهیم نسبت به قرآن جهان را می‌سازند، گفت: مطابق آیات قرآن کریم در سوره توبه، عمران و آبادی مسجد توسط کفار صورت نمی‌گیرد و نماد تمدن‌ها در طول تاریخ ساختمان‌های ایجاد شده است؛ مسابقات مفاهیم قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه بهانه‌ای است تا فرزندان، مدارس، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه ما قرآنی باشد.

وی با بیان اینکه باید در کوی و برزن ما پرچم قرآن برافراشته شود، زیرا قرآن کلام‌الله مجید است و مانند خداوند فضیلت دارد و هدایت‌گر و نور است، تصریح کرد: قرآن کتاب این جهان و آن جهان است؛ تربیت و سبک زندگی قرآنی هدف غایی ما از برپایی محافل و مسابقات قرآن است که باید به آن برسیم.

اسامی برگزیدگان بخش معارفی چهل‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن

در پایان این آیین اختتامیه، ۳۶ نفر از برگزیدگان در بخش‌های معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه تجلیل شدند که در هر بخش از معارف قرآن کریم، پنج نفر در بخش بانوان و پنج نفر در بخش آقایان، در بخش نهج‌البلاغه نیز پنج نفر در بخش بانوان و پنج نفر در بخش آقایان و در صحیفه سجادیه نیز پنج نفر در بخش بانوان و پنج نفر در بخش آقایان تجلیل شدند. در بخش معارف قرآن کریم ویژه اهل تسنن نیز سه نفر آقا و سه نفر خانم تجلیل شدند.

اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:

در رشته معارف قرآن کریم بخش بانوان، فاطمه آزموده از خراسان‌شمالی، زینب جعفری از فارس، شهرزاد نصر از فارس، اکرم حسینی از قم و سمیرا مال‌وردی از اصفهان به ترتیب اول تا پنجم شدند.

همچنین در بخش بانوان اهل سنت این رشته کویستان صیدی از کردستان، مهین تیموری از خراسان‌جنوبی و شادی رحمانی از کردستان به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در رشته معارف قرآن کریم بخش آقایان، محمد قیطاسیان از قم، علی‌محمد صالحی از اصفهان، سیدعلی صالح‌زاده از مازندران، مرتضی آرش‌مهر از آذربایجان‌غربی و جعفر عابدی از خراسان‌رضوی حائز رتبه‌های اول تا پنجم شدند.

همچنین در بخش آقایان اهل سنت این رشته مجید فلکی روح از کردستان، ادریس میره‌کی از کردستان و ادریس واحدی از خراسان‌رضوی به ترتیب اول تا سوم شدند.

در رشته معارف نهج‌البلاغه بخش بانوان، تقوا داودی از تهران، سیده‌ربابه حاتمی از خراسان‌شمالی، زینب آذرخشی ریحانی از خراسان‌رضوی، راضیه لشکری ار فارس و بی‌بی‌انسیه گوهری موسی‌آباد از تهران رتبه‌های اول تا پنجم را کسب کردند.

در رشته معارف نهج‌البلاغه بخش آقایان نیز غلامحسین فاتحی از چهارمحال‌وبختیاری، سیدرضا کاظمی از مازندران، حسین کریم‌زاده‌ مقدم از لرستان، رحیم عنایت‌زاده از اصفهان و هادی اسماعیل‌زاده از خراسان‌شمالی به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم را به‌دست آورند.

در رشته معارف صحیفه سجادیه بخش بانوان، مریم رفیعی از اصفهان، رویا سلطان‌پور واحد از زنجان، معصومه اسماعیلی‌نژاد از قم، الهام احمدشاهی از فارس و هانیه فیروزآبادی از کرمانشاه به ترتیب اول تا پنجم شدند.

در رشته معارف صحیفه سجادیه بخش آقایان نیز علیرضا جاوید از آذربایجان‌شرقی، علی سوخکی از فارس، امیرسجاد زیتونی از خراسان‌جنوبی، سجاد حبیبی از قم و غلامرضا شانقی از قم به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم را به‌دست آوردند.

یادآور می‌شود، مرحله نهایی چهل‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه از ۱۹ تا ۲۳ دی‌ماه به میزبانی استان قم برگزار شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402102316313
  • خبرنگار : 50455