برگزاری المپیاد علمی-مهارتی کشور در کرج

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد کشور گفت: یکی از راهکارهای شناساندن ایران به جهان استفاده از زبان مهارت است.

به گزارش ایسنا، سید اسماعیل سید اشرفی روز شنبه ۲۳ دی ماه در افتتاحیه اولین المپیاد علمی مهارتی آزاد کشور با بیان اینکه این کانون به نوعی نماینده بخش غیردولتی سازمان فنی و حرفه ای کشور است، اظهار کرد: کانون از سال ۸۳ شکل گرفته و در حال حاضر ۲۴۰ انجمن صنفی عضو آن هستند.

وی ادامه داد: این کانون از بدو فعالیت تاکنون موفق شده طرح معافیت مالیاتی آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای را به مجلس ارائه و به تصویب برساند.

اشرفی در ادامه افزود: علاوه براین، در حال پیگیری بیمه موسسان آموزشگاه‌های آزاد است است که کلیات طرح تصویب شده و منتظر تامین اعتبار آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از همکاران ما با بیش از ۴۰ سال فعالیت تحت پوشش بیمه نیستند، توضیح داد: این حقی است که زمین مانده و  امیدواریم به زودی محقق شود.

سید اشرفی با اشاره به اینکه بیش از ۷۶ درصد از موسسان آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای کشور زن هستند، گفت: بسیاری از این بانوان سرپرست خانوار هستند و در شرایط فعلی ضرورت دارد این افراد تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

وی افزود: در حال حاضر ۲۴ هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای کشور آزاد در کشور فعالیت دارند و ۱۰ هزار مورد جدید هم در شرف تاسیس است.

این مسئول اضافه کرد: فعالیت این آموزشگاه‌ها به طور تقریبی برای ۲۵ هزار نفر در قالب موسس، مربی و... اشتغالزایی کرده است.

وی با تاکید بر ضرورت ترویج دیپلماسی مهارت آموزی در کشور و فضای بین المللی ابراز کرد: یکی از راهکارهای شناساندن ایران به جهان استفاده از زبان مهارت است.

 رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد کشور گفت: آموزش‌های فنی و حرفه ای آموزشگاه‌های آزاد کشور در ۶۴ گروه برنامه ریزی درسی با بیش از شش هزار استاندارد شغل و شایستگی در حال انجام است.

اشرفی در ادامه با اشاره به گلایه برخی از موسسان آموزشگاه‌ها در خصوص صدور مجوز بیش از حد توضیح داد: این اقدام در راستای تسهیل در راه اندازی کسب و کارها صورت گرفته و در برخی موارد شاهد آن بودیم که مجوز فعالیت آموزشگاهی سه روزه صادر می‌شد.

وی با بیان اینکه این کار در کنار نقاط قوت مشکلاتی را هم در پی داشته، افزود: افزایش تعداد آموزشگاه‌ها یکی از این مشکلات بوده که خروجی مطلوبی نداشته است.

این مسئول ادامه داد: خوشبختانه این رویکرد در این دوره تا حد زیادی تعدیل شده و البته این به معنای سخت گیری در صدور مجوزها نیست بلکه پیروی از اصول و قاعده مشخص است.

وی ابراز کرد: از نظر آمار تعداد آموزشگاه‌های زیبایی در کشور به شدت بالا است و این در حالی است که در برخی حوزه‌ها مثل کشاورزی و صنایع دریایی مجموع آموزشگاه‌های فعال به ۱۰ مورد هم نمی‌رسد.

وی گفت: ما به دنبال این هستیم که بر اساس نیاز کشور، بازار کار و متناسب با اقلیم‌های مختلف مجوز برای آموزشگاه‌های جدید صادر کنیم.

رییس کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد کشور با اشاره به اینکه سالانه بین یک تا یک میلیون و ۲۰۰ کارآموز از آموزشگاه‌های آزاد به نوعی فارغ التحصیل می‌شوند، گفت: بخش زیادی از این جمعیت جذب بازار کار می‌شوند.

وی ابراز کرد: خوشبختانه اغلب آموزش‌های فنی و حرفه ای بر مبنای پنجه ورزی است و همین باعث شده اغلب مهارت آموزان مشکلی برای کار ندارند.

اشرفی در بخش پایانی با اشاره به برگزاری اولین المپیاد علمی مهارتی آزاد کشور گفت: این رویداد با رویکرد علمی و مهارتی برگزار شده و برای اولین بار چهره های ماندگار آموزشگاه‌های آزاد معرفی خواهند شد.

وی با اشاره به جزئیات بخش مسابقات علمی هم افزود: در مجموع ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این المپیاد ارسال شده که در مراسم اختتامیه از برگزیدگان آن تقدیر خواهد شد.

وی توضیح داد: بخش مهارتی این المپیاد هم که در ۷ رشته از قبیل صنایع پوشاک و طراحی دوخت، دوخت‌های سنتی، بهداشت، مراقب و زیبایی خانم‌ها و آقایان، صنایع آشپزی و رباتیک برنامه ریزی شده، از فردا ۲۴ دی ماه آغاز می‌شود، گفت: در این مسابقات ۵۵۰ نفر شرکت کرده‌اند.

اشرفی با بیان اینکه رده سنی شرکت کنندگان این مسابقه ملی از ۱۰ تا ۵۰ سال است، گفت: امیدواریم بتوانیم سال آینده این المپیاد را در سطح بین المللی برگزار کنیم. 

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402102316311
  • خبرنگار : 50024

برچسب‌ها