مدیر جهادکشاورزی استهبان مطرح کرد:

رونق چهار فصل کشاورزی در استهبان با ظرفیت‎های بی‌نظیر طبیعی

مدیر جهاد کشاورزی استهبان ضمن تشریح ظرفیت‌های کشاورزی این شهرستان در ۴ فصل با توجه به ظرفیت‌های طبیعی گفت: ۲۶هزار هکتار باغات انجیر در این شهرستان وجود دارد و قطب نخست کشور و استان در تولید انجیر خشک است.

مهدی اعیان‌منش امروز، ۲۲ دی‌ماه در جمع خبرنگاران گفت: کشاورزی شهرستان استهبان به لحاظ شرایط خاص اقلیمی در استان فارس زبانزد است، به طوری که در تمام طول سال زراعی شاهد عملیات‌های مختلفی در بخش کشاورزی شهرستان در زمینه‌های  کاشت، داشت و برداشت در محصولات مختلف زراعی و باغی هستیم.

وی ادامه داد: وجود ۲۶هزار هکتار باغات انجیر موجب شده استهبان قطب فارس و کشور در تولید انجیر خشک باشد، ضمن اینکه با تولید ۵۵۰هکتار زعفران رتبه اول تولید سطح کشت در این محصول را نیز کسب کرده‌ایم.

مدیر جهادکشاورزی استهبان با اشاره به سطح زیر کشت انار استهبان بیان کرد: قریب ۳ هزار هکتار از مزارع استهبان زیر کشت انار است که این تعداد ۲۵۳۸ هکتار بارور ومابقی غیر بارور هستند.

وی با بیان اینکه شهرستان استهبان سالانه  ۷۰هزار تن انار تولید می‌کند، گفت: انار رقم فارق ایج که یک برند مطرح است و انار رباب که صادرات بسیار خوبی دارد، تولید این محصول را نیز در استهبان رونق بخشیده است.

اعیان‌منش همچنین اظهار کرد: در تولید پنبه نیز استهبان یکی از ۵ شهرستان برتر فارس است و گندم دروم استهبان یکی از ۴ گندم برتر کشور در تولید ماکارونی است.

وی تصریح کرد: می‌توان به جرات گفت از ابتدای سال زراعی تا انتهای سال زراعی کشت و کار در استهبان رونق دارد؛ از کشت گندم و برداشت انجیر و زعفران و ذرت و برداشت انجیر و داشت انجیر و برداشت محصولات سردسیری و... لذا بابت این همه موهبت الهی شاکر درگاه خدا هستیم.

مدیر جهادکشاورزی استهبان همچنین درباره کشت زعفران اظهار کرد: استهبان با سطح زیر کشت ۵۵۰ هکتاری و تولید حدود ۳ تن زعفران خشک رتبه اول سطح زیر کشت و تولید در استان فارس را دارد.

اعیان‌منش در عین حال به موضوع بردهی باغات انجیر به عنوان یک عملیات منحصر به فرد در دنیا در این شهرستان اشاره کرد و گفت: برای این مسئله، یک بازار سنتی بر در شهرستان وجود دارد که از کل ایران خریدار دارد.

وی با بیان اینکه در سال جاری با توجه به کم‌بارشی‌ها باید منتظر خسارت بسیار زیاد زراعی باشیم، گفت: امید است خدا رحمت خود را نازل کند تا شاهد کم‌ترین خسارات در این زمینه باشیم.

اعیان‌منش در پاسخ به سئوالی در مورد وضعیت اشتغال نیز گفت: حدود ۲۰ کارخانه بسته‌بندی و فراوری انجیر در استهبان فعال هستند که در فصل برداشت کارگران از خارج شهرستان می‎آیند یعنی اشتغال کامل صورت می‌گیرد. ضمن اینکه ۱۴۰میلیارد تومان تسهیلات برای خسارت انجیر اران سال گذشته پرداخت شده است.

 مدیر جهاد کشاورزی استهبان در پایان نیز با بیان اینکه ثبت جهانی انجیر می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند، افزود: راه‌اندازی موزه گردشگری باغات انجیر، کمک‌هایی که میراث جهانی می‌تواند انجام دهد، انتقال دانش و تجربیات برای ارتقای انجیرستان و... می‌تواند از جمله آورده‌های ثبت جهانی انجیر باشد که پیگیر آن خواهیم بود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402102215807
  • خبرنگار : 50649