فرزاد مخلص الائمه امروز (۲۱ دی ماه) در شورای آموزش و پرورش استان مرکزی اظهار کرد: با هدف افزایش هنرستانهای جوار صنعت در استان، اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل صمت، شرکت شهرکهای صنعتی و نماینده بنیاد مستضعفان، کارگروهی را تشکیل دادند تا برنامه جامعی را تهیه کنند.
وی بیان کرد: برای هدایت کلی و حل مشکلات و تامین تجهیزات هنرستانها از مدیران صنایع دعوت میکنیم تا در این راه ما را همراهی کنند. مشکلات تجهیزات هنرستانها نیز باید توسط اداره کل نوسازی مدارس استان برطرف شود.
مخلص الائمه با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف وضعیت هنرستان میلاجرد، افزود: منابع مالی جشنواره حل مسئله تامین خواهد شد تا این جشنواره امسال برگزار شود.
اراک ظرفیت تاسیس هنرستان هوانوردی را دارد
او گفت: در شهر قم هنرستان هوانوردی دخترانهای وجود دارد که ۳۰۰ هنرجو دارد. ما نیز ظرفیت تاسیس هنرستان هوانوردی را در اراک داریم و لازم است تا بررسیها برای تاسیس این هنرستان در آموزش و پرورش انجام شود. ما برای هنرستان هوانوردی میتوانیم از ظرفیت فرودگاه اراک استفاده کنیم.
استاندار مرکزی با تاکید بر لزوم تاسیس هنرستان بهیاری اراک در سال تحصیلی آینده، ادامه داد: این رشته متقاضی زیاد دارد و با توسعه مراکز درمانی استان زمینه کاری خوبی برای فارغ التحصیلان آن وجود دارد. ما برای این نوع هنرستان ظرفیت خوبی داریم و در جوار دانشگاه علوم پزشکی میتوانیم آن را تاسیس کنیم.
مخلص الائمه اظهار کرد: در جلسه آینده، گزارش طرح اولیه هنرستانهای بهیاری و هوانوردی ارائه شود. اگر ظرفیت دولت پاسخگو است میتوانیم این هنرستانها را بهصورت دولتی تاسیس کنیم، ولی اگر نمیتوانیم، غیردولتی تاسیس شوند.
وی با اشاره به دانشآموزان بازمانده از تحصیل گفت: تمام دستگاههای مرتبط با طرحهای افراد بازمانده از تحصیل باید در جلسه بعد گزارش عملکرد ارائه دهند. اتباع مجاز باید آموزش داده شوند و برای آموزش اتباع غیرمجاز هماهنگی با اداره اتباع و وزارت کشور باید انجام شود.
حسین مولوی، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز اظهار کرد: در آستانه هفته بزرگداشت شوراهای آموزش و پرورش کشور هستیم و برنامهای در تهران در ۲۵ دی ماه تدارک دیده شده است. شوراهای آموزش و پرورش ظرفیتهای فراوانی دارند و بیش از این میتوانند منشأ خیر و برکت در جامعه باشند.
وی با بیان اینکه در تمام رشتههای نظری از لحاظ معدل، بالاتر از میانگین کشوری هستیم گفت: این نشان میدهد معلمان استان مرکزی سطح خوبی دارند و زحمت بسیاری کشیدهاند.
وی بیان کرد: رفتن دانش آموزان به سمت رشته ریاضی یعنی رفتن به سمت رشتههای مهندسی و طرح حل مسأله که سال گذشته در استان برگزار شد، این تاثیر ویژه را گذاشت؛ ولی امسال متاسفانه به دلیل نبود بودجه، طرح حل مسأله را برنامهریزی نکردیم.
بدون بالا بردن ظرفیت هنرستانها دهها نفر پشت در میمانند
مولوی با بیان اینکه از سال آینده تشدید تاثیر معدل در کنکور را شاهد خواهیم بود، گفت: اکنون بحران حضور دانشآموزان را در رشتههای فنی و حرفهای شاهدیم، ولی با توجه به تشدید تاثیر معدل در کنکور یقیناً تعداد ورودیهای هنرستان از سال آینده بالاتر خواهد رفت. اگر ظرفیت هنرستانها را بالا نبریم از ابتدای مهر سال آینده، دهها نفر پشت در هنرستانها خواهند ماند.
او با بیان اینکه گسترش هنرستانهای جوار صنعت از برنامههای اصلی آموزش و پرورش در کشور است، افزود: لازم است که حداقل چهار هنرستان جوار صنعت برای سال آینده تاسیس شود، چارهای جز این نداریم. ما باید به صنعت اتصال پیدا کنیم تا این هنرستانها را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه برای حدود یک درصد دانشآموزان بازمانده از تحصیل در استان مرکزی باید تمام دستگاهها به ما کمک کنند، گفت: سال گذشته حدود ۲۵۰ نفر از افراد بازمانده از تحصیل را شناسایی کردیم و به تحصیل بازگرداندیم.
آمار دانشآموزان ترک تحصیل کرده مشخص میشود
مولوی با بیان اینکه در آینده، آمار دانشآموزان ترک تحصیل کرده را مشخص خواهیم کرد، اضافه کرد: در بحث خوابگاههای دانشآموزی در استان مرکزی، محدودیتی نداریم و سه برابر نیاز استان ظرفیت داریم.
جعفر عاشقی، معاون متوسطه آموزش و پرورش استان مرکزی نیز اظهار کرد: در این سال تحصیلی، تعداد دانشآموزان رشته ریاضی حدود چهار درصد افزایش داشت و رتبه چهارم را در کشور کسب کردیم. تعداد دانشآموزان رشته انسانی کاهش پنج درصدی داشت و رتبه دوم کشوری را کسب کردیم. در رشته تجربی دو درصد افزایش و در رشته معارف اسلامی مقداری کاهش داشتیم.
جوایز جشنواره حل مسأله سال گذشته هنوز داده نشده است
وی با بیان اینکه در تمام رشتههای نظری از لحاظ معدل، بالاتر از میانگین کشوری هستیم، گفت: سال گذشته برگزاری جشنواره حل مسأله منجر به افزایش متقاضیان رشته ریاضی شد؛ ولی متاسفانه منابع مالی آن تامین نشد و هنوز جوایز داده نشده است.
عاشقی با بیان اینکه در این سال تحصیلی ۴۶ درصد دانشآموزان استان در هنرستانها تحصیل میکنند، افزود: در دو سال گذشته حدود چهار درصد رشد در دانشآموزان هنرستانها داشتیم و برنامهریزی کردهایم تا پنج سال آینده این میزان را به ۵۵ درصد برسانیم.
وی با اشاره به تاسیس دو هنرستان جوار صنعت در استان مرکزی، اظهار کرد: به معنای واقعی، یک هنرستان جوار صنعت در کشور داریم که هنرستان پسرانه ماشینسازی اراک است که ۱۰۱ نفر هنرجو در سه رشته مشغول به تحصیل هستند.
معاون متوسطه آموزش و پرورش استان مرکزی بیان کرد: هنرستان امیرکبیر (قزلباش) ۱۶ سال رها شده بود و با پیگیریهای مسؤولان و خیران، امسال این هنرستان بازگشایی شد که ۶۰ نفر هنرجو دارد. برای اولین بار در کشور رشته راهبری جرثقیل در این هنرستان تدریس میشود.
عاشقی اظهار کرد: اگر بتوانیم تجهیزات را تامین کنیم، میتوانیم رشتهها و ظرفیت این دو هنرستان را افزایش دهیم. همچنین در تلاشیم تا تعداد هنرستانهای جوار صنعت را در استان افزایش دهیم.
حقالزحمه افرادی در هنرستانهای استان مرکزی پرداخت نشده است
وی با بیان اینکه سه سال است که حقالزحمه تعدادی از همکاران در هنرستانهای استان پرداخت نشده است، گفت: به خاطر همین موضوع، همکاران ما خود را بازنشسته کردند و ضرورت دارد این مسأله پیگیری شود.
مریم صالحی، معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان مرکزی نیز بیان کرد: در استان مرکزی نزدیک به ۱۳۶ هزار نفر لازمالتعلیم وجود دارد که حدود ۱۳۴ هزار نفر مشغول به تحصیل و ۱۵۰۴ نفر بازمانده از تحصیل هستند. تمام دستگاهها باید در این موضوع به ما کنند تا تعداد بازماندگان از تحصیل کمتر شود.
انتهای پیام