معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان، مطرح کرد؛

رشد ۴۴ درصدی صدور پروانه ساخت و نوسازی در بافت‌های فرسوده اصفهان

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اعلام برگزاری رویداد تقدیر از اقدامات برتر بازآفرینی شهری در تهران با حضور محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاونین شهرسازی کلان‌شهرهای ایران، از رشد ۴۴ درصد واحدهای نوسازی شده شهر اصفهان طی ۹ ماه امسال خبر داد.

وحید مهدویان، با بیان اینکه صدور پروانه در بافت فرسوده طی سال جاری ۴۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است و از ابتدای سال تا پایان آذرماه ۱۴۳۷ واحد نوسازی شده است، اظهار کرد: آمار رشد صدور پروانه در بافت فرسوده شهری اصفهان بر اساس ارزیابی شرکت بازآفرینی کشور دارای بالاترین رشد در بین ۱۲ کلان‌شهر ایران بوده است.

وی افزود: سال گذشته در حدود ۹۹۸ و امسال نیز ۱۴۳۷ واحد بازآفرینی شده‌اند که در مجموع پروانه‌های صادره شده در این بخش ظرف سال گذشته و امسال دو هزار و ۴۳۵ عدد است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: در شهر اصفهان باتوجه‌ به اجرای بسته تشویقی ۱۹ بندی شامل تخفیفات مالی، طبقه تشویقی، سطح اشغال تشویقی تخفیف درصدی پروانه ساختمان و غیره، صدور پروانه‌ها رشد چشمگیری داشته است و بر اساس این آمار در... ماه امسال با لحاظ صدور پروانه و تعداد ساختمان بیشترین درصد رشد را شاهد بوده‌ایم، این آمار بدان معناست که سیاست‌های تشویقی در زمینه نوسازی مسکن تأثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به اینکه در محله همت‌آباد به‌عنوان سایت نمونه نوسازی بافت‌های فرسوده با حضور گسترده انبوه‌سازان آغاز شده است، یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۰ محله هدف و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۵ محله با مشارکت مردم محلات اسناد بازآفرینی آنها تهیه و اقدامات عمرانی، ترافیکی، خدمات شهری، روشنایی، فرهنگی و... با بودجه ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال به‌صورت مستقیم اجرا شده است.

مهدویان با بیان اینکه از آغاز این دوره از مدیریت شهری و در ۲ سال گذشته، شهرداری اصفهان توجه به حوزه ساخت‌وساز و مسکن را از اولویت‌های خود قرار داده، گفت: بر استفاده از همه ظرفیت‌ها در موضوع مسکن و ارائه بسته‌های تشویقی لازم برای نوسازی بافت‌های فرسوده به‌ویژه در مناطق محروم تأکید شد همچنین کاهش مدت‌زمان صدور پروانه باتوجه‌به راه‌اندازی و بروز رسانی سامانه هوشمند توسعه شهری (اصنو) نیز از جمله موضوعاتی بوده که با تأکید شهردار و تلاش‌های انجام شده، صورت‌گرفته است.

وی در خصوص آمار نوسازی بافت فرسوده در مدیریت جدید شهری، خاطرنشان کرد: افزایش صدور پروانه و کاهش مدت‌زمان صدور آن به‌ویژه در بافت‌های فرسوده باتوجه‌به اتخـاذ تدابیـر لازم از جملـه اصلـاح ضوابـط طـرح تفصیلـی و همچنیـن در دسـتور کار قراردادن دفاتـر پیشخوان توسـعه محلـی از نتایج سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های شهرداری در این دوره است که باتوجه‌به آن از سال ۱۴۰۰ تا به امروز، بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی بازسازی شده که از این لحاظ بعد از تهران و مشهد دارای رتبه سوم در میان کلان‌شهرهای ایران هستیم

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان در خاتمه گفت: بیش از ۲۵ درصد جمعیت شهر اصفهان یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان در بافت‌های فرسوده ساکن هستند که یکی از مولفه‌های آن ناپایداری و ناایمنی سازه‌ای است. طبیعتاً نه‌تنها شهرداری بلکه همه مسئولان در تمامی دستگاه‌های اجرایی مسئول بوده و تکلیف داریم که در راستای نوسازی این بافت‌ها تلاش کرده و وقت بگذاریم و هزینه کنیم تا در نهایت و با مشارکت مردم در یک هم‌افزایی، مثل آنچه که در دوره‌های مختلف تاریخی اصفهان مانند جنگ تحملی سربلند بوده‌ایم شاهد شکوفایی بیش‌ازپیش شهر باشیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402102115168
  • خبرنگار :