فرماندار:

کلات قابلیت تبدیل شدن به نگین گردشگری کشور را دارد

فرماندار کلات گفت: کلات قابلیت تبدیل شدن به نگین گردشگری استان و کشور را دارد.

علی صلاحی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه کلات استعدادها و ظرفیت‌های بالایی در بخش‌های مختلف دارد، افزود: این شهرستان در حوزه گردشگری می‌تواند به نگین گردشگری استان و کشور تبدیل شود.

وی با تأکید بر لزوم توجه به زیرساخت‌های حوزه گردشگری کلات اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی زیرساختی جاده‌ها و به خصوص جاده‌های مسیر دسترسی به مناطق گردشگری و مناطق ییلاقی است.

فرماندار کلات عنوان کرد: شهرستان کلات به دلیل برخورداری از مناطق طبیعی و اماکن و بناهای تاریخی یک قطب گردشگری در استان است و به همین دلیل ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی در آن برای سرمایه‌گذاران فراهم شده است.

وی گفت: تاکنون بالغ‌بر ۱۱۶ اثر تاریخی در شهرستان کلات شناسایی شده که بیش از ۶۴ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ و عمارت خورشید، کتیبه نادری و بند نادری، مسجد کبود، برج ارغوان‌شاه و... از جمله شاخص‌ترین این آثار است.

به لحاظ زیرساخت‌ها با مشکلات جدی مواجه‌ایم

صلاحی تصریح کرد: شهرستان کلات دارای سه منطقه نمونه گردشگری ارتکند، قره‌سو و شهر کلات است، همچنین مهم‌ترین صنایع‌دستی شهرستان کلات نواربافی، ابریشم‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و پوشاک اقوام محلی است.

وی در ادامه زیرساخت‌های خدماتی و امکانات شهرستان تاریخی کلات را با توجه به جمعیت بالای گردشگران متناسب ندانست و افزود: علیرغم اینکه همه سال‌ها هزاران گردشگر برای وجود آبشارها، رودخانه‌ها، سدها و مناظر طبیعی و کوهستانی و سایت‌های تاریخی به این شهرستان سفر می‌کنند اما به لحاظ زیرساخت‌ها با مشکلات جدی مواجه‌ایم.

فرماندار کلات با بیان اینکه این شهرستان جذابیت‌های طبیعی زیادی داشته و از تنوع بی‌نظیر فرهنگی و تاریخی برخوردار است، گفت: می‌طلبد از توان قوی فراملی این منطقه در ایجاد ارتباطات فرهنگی و توریستی بین گستره فرهنگی ایران، ترکمنستان و سایر کشورهای آسیای مرکزی بیشتر استفاده شود.

وی در ادامه از نوار بافی، ابریشم‌بافی و گلیم اقداش به عنوان سه محصول مهم صنایع‌دستی شهرستان کلات نام برد و افزود: در حوزه صنایع‌دستی دارای جاذبه‌های منحصر به فردی هستیم، هنرمندان کلات بیشتر در رشته‌های سوزن‌دوزی، جاجیم‌بافی، نوار بافی و البسه محلی فعالیت دارند.

صلاحی خاطرنشان کرد:  منطقه لائین نیز به عنوان شهر ملی نوار بافی معرفی و ثبت شد و این هنر برای ساخت دستبند و گردنبند و همچنین حاشیه دوزی لباس‌های سنتی محلی کاربرد و قدمتی چند صد ساله دارد.

ضرورت فراهم شدن زیرساخت‌های جذب توریسم در مناطق عشایری

وی از گردشگری عشایر و کشاورزی به عنوان دیگر پتانسیل‌های بسیار خوب موجود در شهرستان نام برد و اظهار کرد: بر فراهم شدن زیرساخت‌های جذب توریسم در مناطق عشایری شهرستان کلات باید بیش از این تلاش شود.

فرماندار کلات در ادامه بیان کرد: علیرغم اینکه محصولات کشاورزی و دامداری با کیفیت عالی در این شهرستان تولید می‌شود، اما با این همه ظرفیت بالاترین نرخ بیکاری را در سطح استان داریم که جای بسی تأسف است.

وی افزود: نزدیکی این شهر از نظر مسافت به مشهد ظرفیت خوبی است که این منطقه را به یک هدف گردشگری تبدیل کرده است، اما تاکنون آن‌گونه که باید از ظرفیت شهرت نام کلات نادری استفاده چندانی نشده که البته اقداماتی در دست انجام است.

صلاحی همچنین گفت: تاکنون دستگاه‌های اداری و اجرایی در حوزه‌های مختلف نظیر گازرسانی، اصلاح الگوی کشت، آبخیزداری، زیرساخت‌ها، کشاورزی، اقتصاد، مخابرات، بازارسازی و اعطای تسهیلات وام اقدامات مفید و مثمر ثمری انجام داده‌اند.

ایجاد بیش از ۲۰۰۰ شغل

وی در ادامه به اقدامات انجام شده دولت در این شهرستان اشاره کرد و گفت: در حوزه اشتغال بیش از ۲۰۰۰ شغل ایجاد شده است.

صلاحی از درگیر شدن این شهرستان با خشک‌سالی شدید خبر داد و افزود: کلاتی که همیشه بیشترین منابع آبی را داشته ولی اکنون برخی از مناطق شهرستان برای تأمین منابع آبی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند.

وی بیان کرد: در زمینه آب شرب نیز مطالعاتی انجام شده است تا در این تنش آبی که امسال نزولات آسمانی نداریم دچار بحران نشویم.

فرماندار کلات اظهار کرد: چون آب‌های کلات غالباً زیر سطحی هستند، به همین دلیل در صورت بارندگی رودخانه‌ها و چشمه‌ها آب خواهند داشت در غیر این صورت خشک می‌شوند.

وی ادامه داد: حوزه روستایی در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی، زیرسازی و آسفالت جاده‌های روستایی در روستاهای قره تیکان، تقی‌آباد، قلعه‌نو، شورستان و آبگرم و... انجام شده است و در حال حاضر در محور آقداش مشغول به کار هستند.

صلاحی با بیان اینکه تا پایان سال آسفالت این محور هم تمام می‌شود، اذعان کرد: در مسیر محور ارتکند به سمت باغکند بخشی از محور به میزان ۵ کیلومتر آسفالت شده است.

طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری جزء ضروریات است

وی یادآور شد؛ در حوزه مسکن ۳۲۰ فقره وام مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی بالغ‌بر ۶۴ میلیارد تومان در سطح شهرستان توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توزیع شده است و به زودی وام‌های قرض‌الحسنه دیگری برای روستائیان و شهروندان مد نظر است.

وی اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری را جزء ضروریات دانست و تصریح کرد: علیرغم اینکه یکی از نیازهای اساسی شهرستان با توجه به بالا بودن سنگ‌بستر طرح‌های آبخیزداری است ولی در انجام این طرح‌ها با مشکلات اساسی و جدی مواجه‌ایم. چون آب‌های سطحی جایی برای ذخیره‌سازی ندارند، معمولاً در فصل غیر بارندگی به خصوص در بخش کشاورزی و شرب با تنش آبی مواجه هستیم.

فرماندار کلات گفت: متأسفانه در بسیاری از شاخص‌ها از میانگین استانی عقب‌تر هستیم، بدون شک توجه به جاده اصلی بین کلات-مشهد و کلات-درگز یکی از نیازهای اصلی شهرستان است.

وی در پایان خواستار رسیدگی به وضعیت راه‌های اصلی و روستایی شهرستان با توجه بروز مشکلات بسیاری از جمله مسدود شدن و صعب‌العبور بودن آنها به خصوص در فصل زمستان شد.

شهرستان مرزی کلات با وسعت سه هزار و ۵۰۳ کیلومترمربع در فاصله ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد. این شهرستان با داشتن ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان، دارای سه بخش، چهار شهر، ۶ دهستان و ۳۶ هزار و ۲۳۷ نفر جمعیت بر اساس سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵ است که ترکیب ۷۰ درصد جمعیت روستایی و ۳۰ درصدی شهری را از آن خود کرده است.

بر اساس اعلام دستگاه‌های خدمت رسان همچون شبکه بهداشت کلات، جمعیت این شهرستان افزون بر ۴۳ هزار نفر است. کلات یا کلات نادر مرکز شهرستان کلات و شهری مرزی در شمال شرقی استان خراسان رضوی است.

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۲۱ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402102115134
  • خبرنگار : 30147