نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان:

در جهت احقاق حق مردم‌ و برخورد با متخلف با هیچکس تعارف نداریم

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان با اشاره به اینکه در جهت احقاق حق مردم‌ و برخورد با متخلف با هیچکس تعارف نداریم و باج نمی‌دهیم، گفت: مردم حساب خود را از عده‌ای خاص جدا کردند، تاسف می‌خورم که افرادی از جایگاه عالم دینی و مقام تعاملی خود را به جایگاه سیاسی و درگیری‌های سیاسی کشاندند.

آیت‌الله مصطفی محامی امروز چهارشنبه در گردهمایی ائمه‌جمعه و جماعات، مدیران و مدرسان مدارس دینی اهل‌ سنت شهرستان‌های ایرانشهر، سرباز، راسک، بمپور، دلگان، فنوج، لاشار، و بخش‌های آهوران و آشار بیان کرد: در طول سال‌های اخیر هم در دولت گذشته و هم در دولت جدید همواره در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان فعالیت‌های عمرانی و اقتصادی خوبی در حال انجام بوده و این استان تبدیل به یک کارگاه عمرانی شده و در دولت جدید با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و اهتمام رئیس جمهور نسبت به توصیه‌های ایشان شتاب پیشرفت‌ها در استان بیشتر شد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار مردم سیستان و بلوچستان از عدم اجرای مصوبات سفرشان به این استان در سال۱۳۸۱ گلایه داشته و عنوان کردند که اگر مصوبات سفر اجرا شده بود در حال حاضر وضعیت استان این گونه نبود و دولت‌ها در این جهت کم‌کاری کرده‌اند که این موضوع عامل توجه بیشتر رئیس جمهور، هیات دولت و مسوولان به استان و بودجه‌های ویژه‌ای نیز در نظر گرفته شده است.

امام جمعه زاهدان تاکید کرد: سال‌های گذشته و در جلسه با معتمدان و سران قبایل و طوایف سیستان و بلوچستان بارها عنوان کردم که قطار پیشرفت‌ در این استان شروع به حرکت کرده و باید مراقبت کنید تا اغتشاش و آشوبی در استان رخ ندهد که عامل توقف این قطار خواهد شد و راه‌اندازی مجدد آن زمان‌بر خواهد بود، متاسفانه در هشتم مهرماه سال گذشته این اتفاق رخ داد و آسیب‌هایی را در پی داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از دفتر امام جمعه، آیت الله محامی تصریح کرد: مسوولان گزارش می‌دادند که این آشوب‌های ایجاد شده در سیستان و بلوچستان باعث شد تا بسیاری از سرمایه‌گذاران دیگر حاضر به سرمایه‌گذاری در استان نباشند و حتی هزینه چند صد میلیونی فسخ قرارداد را پرداخت کردند و این برای ما یک آسیب بود که دود آن به چشم مردم رفت اما با تلاش مسوولان مجددا این قطار پیشرفت به حرکت درآمد و در حال حاضر پروژه‌های استان نسبت به گذشته شتاب بیشتر و بهتری دارد.

وی گفت: اگر شتاب پیشرفت‌ها در سیستان و بلوچستان با همین سرعت ادامه پیدا کند در طول سه تا پنج سال آینده وضعیت استان کاملا متفاوت خواهد بود، چنان که وضعیت فعلی ما با سال‌های گذشته خیلی تفاوت کرده و به اذعان قدیمی‌ترها شرایط کنونی استان با قبل از انقلاب مانند تفاوت در روز و شب است.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: در جلسه حضوری خدمت رهبر معظم انقلاب پس از استماع بیانات ایشان سوالات خود را مطرح کردم مبنی بر اینکه آیا برای رشد علمی، اقتصادی، مدیریتی و حقوق شهروندی اهل سنت حد خاصی مد نظر شماست که ایشان بیان فرمودند: «خیر این‌ مسائل چیزی نیست که بخواهیم برای آن حدی قائل شویم و مهم این است که تعامل شما به گونه‌ای باشد که همه زیر چتر نماینده ولی‌فقیه باشند زیرا جایگاه نماینده ولی‌فقیه چنین اقتضا می‌کند».

وی تصریح کرد: در ادامه بنده ذهنیت خود نسبت به راه‌اندازی یک مرکز علمی به صورت تلفیقی در استان را خدمت مقام معظم رهبری مطرح و ایشان عنوان کردند: «خوب است و اگر بتوانید مدیریت کنید بنده موافق».

آیت‌الله محامی بیان کرد: پس از حضور در سیستان و بلوچستان اعلام کردم که سیاست کلی ما در خصوص اهل سنت، تعامل مثبت، فعال، اثرگذار و هوشمند است از این جهت که قصد تقابل و درگیری نداریم و تنها دلخوش به احوال پرسی‌های روزانه نیستیم زیرا هیچگونه تاثیری در رسیدن به اهداف نظام و انقلاب ندارد و از این جهت هوشمند است که اگر کسی ظاهر و باطن متفاوت داشته باشد هوشمندانه عمل کنیم و تنها دلخوش به یک لبخند نباشیم.

وی افزود: روند خوبی در پیش گرفته شد هر چند دارای فراز و فرود بود اما در طول این چند سال با بدنه اهل سنت از جمله مردم، طوایف، فرهنگیان، دانشگاهیان و علمای اهل سنت ارتباط خوبی وجود داشت.

امام جمعه زاهدان اظهار کرد: در ابتدای حضور بنده در سیستان و بلوچستان؛ خدمت مولوی عبدالحمید مطرح کردم که دیوار بی‌اعتمادی متقابلی وجود دارد و هر ۲ طرف باید تلاش کنند تا این دیوار بی اعتمادی تخریب و تبدیل به اعتماد متقابل شود.

وی گفت: ما نیز در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان همین خط و مشی را در پیش گرفته و بخشی از امورات را به اهل‌سنت واگذار و شوراهای فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و پژوهشی را به صورت تلفیقی از شیعه و اهل سنت تشکیل دادیم که کار آغاز و فضای اعتماد و همکاری شکل گرفت.

آیت‌الله محامی ادامه داد: در حوزه مدارس علمیه اهل‌سنت نیز قبل از حضورم در استان کار توسط دبیرخانه شورای برنامه‌ریزی مدارس دینی اهل سنت شروع شده بود که اهل‌سنت نسبت به آن موضع گرفته و همکاری نمی‌کردند که عنوان کردم اینجا واتیکان نیست و قانون کشور باید اجرا شود و اگر در جایی آن‌ها حرف منطقی می‌زنند شما باید بپذیرید و اگر حرف منطقی از جانب شما وجود دارد قانون باید اصلاح شود و اگر در مواردی حرف حقی وجود دارد و مورد پذیرش واقع نمی‌شود من در کنار شما خواهم ایستاد و باید به اتفاق در مرکز کشور و حتی از طریق دفتر مقام معظم رهبری به دنبال حل آن باشیم.

وی بیان کرد: پنجشنبه هفتم مهرماه مولوی عبدالحمید برای ارائه گزارش دیدار صورت گرفته با معاونت ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری به دفتر ما آمدند و رضایت خود را از دیدار صورت گرفته اعلام و عنوان کرد که در این دیدار تاکید داشته‌ایم تمامی مشکلات ما در سیستان و بلوچستان قابل حل بوده و ارتباط خوبی با نماینده مقام معظم رهبری در استان داریم.

امام جمعه زاهدان اظهار کرد: عنوان کردم در شرایط حال حاضر فضا مناسب است تا بتوان مشکلاتی از قبیل مدارس اهل‌ سنت، مساجد و اوقاف را پیگیری کنید که مورد قبول واقع شد و در همان جلسه وی از کشیده شدن اغتشاشات به سیستان و بلوچستان و وجود سلاح‌های غیر مجاز در استان ابراز نگرانی کرد.

وی تصریح کرد: اما در همان روز متاسفانه فاجعه دردناکی اتفاق افتاده بود و عده‌ای بی‌گناه کشته شده بودند و در مقابل در کنار کتمان مسائل فضاسازی‌هایی صورت گرفت و بحث تجزیه طلبی را مطرح کردند.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: حاصل تحقیقات و جلسات بنده این شد که در تیراندازی از سوی ماموران افراط صورت گرفته و عده‌ای بی‌گناه در عیدگاه و نماز خانه تیر خورده و کشته شدند بنابراین اقدام به صدور بیانیه و ارائه پیامی به صورت تصویری داشتم و خواستار بررسی جامع و منصفانه ماجرا، برخورد بازدارنده با مجرم و احقاق حق مردم از همه اطراف قضایا شدم تا عدالت و قانون برای همه رعایت و عنوان کردم افرادی که با ناحق کشته شده‌اند باید شهید اعلام شوند.

وی خاطرنشان کرد: پس از این اتفاقات قرار به برگزاری دیدار ۲ طرفه با آقای مولوی عبدالحمید بود اما ایشان حاضر به حضور در محل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نشد و عنوان کرد که عزادار هستم در حالی که بنده به عنوان نماینده مقام معظم رهبری نیز عزادار بودم چرا که بنده در جایگاه پدری هم عزادار مردم بلوچی هستم که کشته شده‌اند و هم شهدای نظامی و بسیجی که در نهایت قرار به برگزاری جلسه در مکان ثالث شد.

پس از اتفاقات هشت مهر زاهدان قرار به برگزاری دیدار ۲ طرفه با مولوی عبدالحمید بود اما حاضر به حضور در محل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نشد و عنوان کرد که عزادار هستم؛ در حالی که بنده به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب نیز عزادار بودم چرا که بنده در جایگاه پدری هم عزادار مردم بلوچی هستم که کشته شده‌اند و هم عزادار شهدای نظامی و بسیجی بودم

امام جمعه زاهدان ادامه داد: در نهایت جلسه در محل دیگری برگزار و از ایشان گلایه کردم که مشکل قابل حل بود و باید از همان روز اول در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت حاضر می‌شدید که عنوان کرد من به کسب نتیجه امیدوار نیستم و بنده در پاسخ اظهار کردم مطالبات بنده بیشتر از شماست و به کسب نتیجه نیز امیدوار هستم و در نهایت مقرر شد مطالبات خود را در قالب یک نامه با چارچوب مشخص بنویسند تا پس از توافقات مورد امضا قرار گرفته و پیمانی برای پیگیری ماجرا در سیستان و بلوچستان و کشور باشد اما چنین نامه ای برای ما نیامد.

وی افزود: در نهایت هیات اعزامی از سوی رهبر معظم انقلاب وارد سیستان و بلوچستان شد اما مولوی عبدالحمید در جلسه مقرر شده حضور پیدا نکرد و بنده تاکید کردم بهترین فرصت برای احقاق حق مردم است چرا که عالی‌ترین مقام کشور هیاتی به استان فرستاده اما دوستان حاضر به حضور در جلسه نشدند و در واقع بد اخلاقی‌ها از همان‌جا شروع شد.

آیت الله محامی گفت: در نهایت جلسه در محل ثالث برگزار و پس از آن نیز هیات در سایر شهرستان‌های سیستان و بلوچستان حضور یافت و در واقع اگر افراد خواهان حل مسائله بودند مشکل قابل حل بود و حتی به خانواده مجروحان و کشته‌شدگان اجازه پیگیری و تشکیل پرونده ندادند.

وی ادامه داد: پس از آن بنده مطرح کردم که با چنین کارهایی احقاق حق مردم به تاخیر خواهد افتاد و در عین حال نیز جلسات و اقدامات ما ادامه پیدا کرد و مردم نیز واقعیت‌ها را دیده و موضع خود را مشخص کردند.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: در جلسه اخیر با جمعی از علما در خصوص طلاب خارجی فاقد مجوز هم عنوان کردم که اگر این امورات در همان گذشته پیگیری شده بود تاکنون به نتیجه رسیده بود و مطرح کردم که مدارس باید دارای مجوز بوده و از محتواهای درسی مطلع باشیم و این کار باید در گذشته انجام می‌شد نه اینکه در شرایط کنونی و اجبار برای بازگشت طلاب خارجی بدون مجوز کار را پیگیری کنید.

وی خاطرنشان کرد: تعاملات در سیستان و بلوچستان به خوبی پیش می‌رفت اما اتفاقات هشت مهرماه به این جهت آسیب وارد کرد اما در عین حال اگر آقایان به دنبال تعامل بودند راه حل وجود داشت و می‌توانستیم با همین فضای تعاملی کار را پیگیری کنیم اما عده‌ای نخواستند و در کار خلل وارد شد.

آیت الله محامی تاکید کرد: مردم حساب خود را از عده‌ای خاص جدا کردند و بنده تاسف می‌خورم که افرادی از جایگاه عالم دینی و مقام تعاملی خود را به جایگاه سیاسی و درگیری‌های سیاسی کشاندند، علما هم طیف‌های مختلفی داشتند به گونه‌ای که عده‌ای به میدان آمده و به ایفای نقش پرداختند و در زمان حضور هیات هم طیف‌های مختلف به میدان آمدند اما در مقابل عده‌ای هم پای کار نبودند که جایگاه خود را زیر سوال بردند.

وی گفت: در حال حاضر با پیغام‌ و درخواست‌هایی مواجه هستیم که البته ما هم خواهان حل مسائل هستیم تا منجر به تحقق عدالت باشد تا حق مردم احقاق و با متخلف برخورد شود چرا که در این جهت با هیچکس تعارف نداریم و به کسی باج نخواهیم داد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1402102014749
  • خبرنگار :