آمریکا از وتوی خود علیه قطعنامه درخواست آتش بس در غزه حمایت کرد

ایالات متحده از وتوی خود در مورد درخواست برای تعلیق فوری خصومت‌ها در غزه در نشست روز سه شنبه سازمان ملل دفاع کرد اما بار دیگر با درخواست فلسطینی‌ها و بسیاری از کشورهای دیگر از جمله گروهی از خاخام‌های یهودی برای آتش‌بس در جنگ رژیم صهیونیستی و حماس روبرو شد.

به گزارش ایسنا، "رابرت وود" معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل متمم پیشنهادی روسیه برای قطعنامه شورای امنیت در ۲۲ دسامبر ۲۰۲۳ را که وتو شده، با اوضاع کنونی در غزه مرتبط ندانست. وی همچنین گفت این مساله تکان دهنده است که حامیان آتش بس در غزه توجهی به اقدامات حماس ندارند.

شورای امنیت بعدا قطعنامه دیگری را تصویب کرد که آمریکا به آن رای ممتنع داد و در این قطعنامه اقدامات فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه و ایجاد شرایطی برای یک توقف دائمی درگیری‌ها درخواست شده است.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تنها کسی که از آمریکا حمایت کرد، گلعاد اردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل بود که گفت: "یک آتش بس پیروزی برای حماس در تداوم اقداماتش در غزه است. اسرائیل از هر تلاشی برای ارسال کمک حمایت می‌کند."

وی همچنین مدعی شد که حماس کمک‌های بشردوستانه را پیش از آنکه به مردم غزه برسد، غارت می‌کند و سازمان ملل را به "همدستی"، وسواس داشتن نسبت به مردم غزه، بی اعتنایی به اسرائیلی‌ها و عدم اقدام مناسب درباره اسرای صهیونیست و همچنین سکوت در محکوم کردن حماس متهم کرد.

 در پی شکاف میان یهودیان درباره جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، چند تن از خاخام‌های یهودی از گروه "خاخام‌ها برای آتش بس" به صورت گردشگر و در اعتراض به حملات این رژیم علیه غزه به سازمان ملل آمدند.

اکثریت آنها برای مدت کوتاهی پلاکاردهایی در اتاق خالی شورای امنیت در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود "بایدن صلح را وتو نکن" و گروه کوچکی قبل از بیرون رانده شدن توسط افسران امنیتی سازمان ملل از بالکن اتاق مجمع عمومی خواستار آتش‌بس شدند.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل ضمن قدردانی از اقدامات بشردوستانه این نهاد بین‌المللی، گفت مجمع عمومی نقش غیرقابل جایگزینی در ارسال و توزیع کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه ایفا کرده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل نیز گفت، این نهاد گزارشی از غارت کمک‌های بشردوستانه دریافت نکرده و تاکید کرد، ارسال کمک به مناطق جنگ زده بسیار چالش برانگیز است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402102014373
  • خبرنگار : 71129