به گزارش ایسنا، رسانههای صهیونیستی نوشتند که بندر ایلات به دلیل عملیاتهای ارتش یمن علیه کشتیهای مرتبط با رژیم اشغالگر در دریای سرخ به طور کامل بسته شدهاست.
وبگاه عبری زبان «پاسپورت نیوز» به نقل از رئیس هیئت مدیره بندر ایلات نوشت: در نتیجه حملات یمن به کشتیها در دریای سرخ، این بندر عملاً شاهد هیچ ترددی نبوده و بسته شدهاست.
این مقام صهیونیست در این باره افزود: دیدن بندر به این شکل که نه صادراتی از طریق آن انجام میشود و نه واردات بسیار ناراحت کننده است.
وی همچنین گفت که ادامه تعطیلی بندر به خود شهر ایلات نیز آسیب رسانده و کشتیهای تفریحی دیگر وارد شهر نمیشوند و پیش از این کل شهر از ورود گردشگران منتفع میشد.
رئیس هیئت مدیره بندر ایلات در ادامه خواستار تعیین میزان خسارت برای تعطیلی آن شد و افزود: در نهایت وقتی واردات از شرق امکان عبور از بندر ایلات را ندارد، این امر به ضرر همه اسرائیلیها است.
در همین راستا، روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» نوشت که غول کشتیرانی «مرسک» پس از اینکه کشتیهایش مجبور به تغییر مسیر از دریای سرخ و حرکت از طریق دماغه «امید نیک» در آفریقا شدند، قیمت حمل و نقل به مقصد رژیم صهیونیستی را ۳.۵ برابر افزایش داد.
این روزنامه نوشت: پس از اعلام توقف استفاده از دریای سرخ توسط مرسک (MSC) به عنوان بزرگترین شرکت کشتیرانی جهان، قیمت محمولههای مقصد اسرائیل گرانتر شده و این افزایش به بیش از ۷۰۰۰ دلار در هر کانتینر رسیدهاست.
پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین علیه رژیم اشغالگر، ارتش یمن به شکلی متفاوت از دیگر گروههای محور مقاومت وارد نبرد شد و با عملیاتهای منحصر بفرد خود به نوعی صهیونیستها و آمریکاییها را غافلگیر کردند. ارتش یمن طی این مدت در حمایت از ملت فلسطین و پشتیبانی از مقاومت در نوار غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ و تنگه باب المندب هدف قرار دادهاست. در پی توقیف یک کشتی رژیم صهیونیستی توسط ارتش یمن و هدف قرار گرفتن چند کشتی دیگر این رژیم، رسانههای عبری، یمن را یک تهدید راهبردی برای رژیم اشغالگر ارزیابی کردهاند.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن پیشتر تاکید کرده بود: تا پایان تجاوز به نوار غزه و جنایت علیه برادران فلسطینی، به عملیات نظامی علیه دشمن ادامه میدهیم.
عملیات ارتش یمن علیه کشتیهایی که در منطقه دریای سرخ به سمت بنادر رژیم صهیونیستی حرکت میکنند، باعث شد تعدادی از شرکتهای حمل و نقل دریایی بینالمللی مسیر خود را تغییر دهند یا سفر به سرزمینهای اشغالی را متوقف کنند. منابع رسانهای اخیرا از ۱۵ شرکت کشتیرانی بینالمللی نام بردهاند که تاکنون برای منتقل شدن به بنادر رژیم صهیونیستی تغییر مسیر داده یا روند انتقال کالا به سرزمینهای اشغالی را متوقف کردهاند.
تاثیر عملیات ارتش یمن به حدی بودهاست که آمریکا را به تکاپو برای تشکیل یک ائتلاف دریایی متشکل از چندین کشور واداشت. واشنگتن با این اقدام درصدد بود تا با ملحق کردن کشورهای عربی و در راس آنها عربستان و مصر به ائتلاف خود جلوی عملیات یمنیها را بگیرد، اما اینبار کشورهای عربی دست رد به سینه آن زدند و تنها کشور عربی که به این ائتلاف ملحق شد کشور بحرین بود و آن هم به دلیل وجود مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منامه بود.
انتهای پیام