به گزارش ایسنا، واشنگتن و پکن بر سر یکسری مسائل از آینده تایوان تا ادعا بر سر دریای چین جنوبی با یکدیگر مناقشاتی دارند اما در نهایت توانستند مذاکرات دو روزه نظامی خود را به پایان برسانند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، روابط بین دو کشور از زمان ساقط شدن بالون جاسوسی چینی بر فراز آمریکا که فوریه گذشته میلادی انجام شد، به شدت تیره و تار شده بود.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و همتای چینی او شی جینپینگ سال گذشته میلادی بر روی از سر گیری روابط نظامی توافق کردند که در پی سفر نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در اوت ۲۰۲۲ متشنج شده بود.
هفدهمین دور مذاکرات با حضور "مایکل چیس"، معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور چین، تایوان و مغولستان با حضور "سونگ یانچائو"، معاون مدیر کمیسیون دفتر مرکزی ارتش چین در امور عملیات مشترک ارتش بینالملل انجام شد.
پنتاگون همچنین اعلام کرد: دو طرف درباره روابط دفاعی دو کشور صحبت کرده و مایکل چیس بر اهمیت حفظ خطوط ارتباطی ارتشهای دو طرف در ازای جلوگیری از تقابل و تبدیل شدنش به درگیریها تاکید کرد.
مقامهای وزارت دفاع آمریکا میگویند، ارتباطات بین ارتشهای واشنگتن و پکن کلید جلوگیری از یک محاسبه نادرست و تبدیل شدن آن به درگیری است.
"چارلز براون"، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در ماه گذشته میلادی نشستی مجازی با همتای چینی خود داشت.
وزارت دفاع چین در بیانیهای اعلام کرد که چین مایل است روابط نظامی سالم و باثباتی را با ایالات متحده بر اساس برابری و احترام ایجاد کند.
در این بیانیه از ایالات متحده خواسته شده استقرار نظامی و اقدامات تحریک آمیز در دریای چین جنوبی را کاهش دهد و همچنین حمایت بعضی کشورها از چنین اقداماتی را متوقف کند.
انتهای پیام