اخبار سیاسی ۱۹دی؛ تاکید رهبری بر مشارکت انتخاباتی/پیشنهاد خودکنترلی برای نظامات مدیریتی

«دیدار رهبر انقلاب با مردم قم»،«بررسی مشکلات حوزه تامین و توزیع دارو» و «انتخابات ۱۴۰۲» از موضوعات مهم خبری نوزدهم دی ماه ۱۴۰۲ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، همزمان با سالگرد قیام ۱۹ دی قم در سال ۱۳۵۶ در حمایت از حضرت امام خمینی(ره) علیه رژیم پهلوی، صبح امروز هزاران نفر از اقشار مختلف مردم این شهر با حضور در حسینیه امام خمینی تهران، با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

مقام معظم رهبری در بخشی از بیاناتشان در این دیدار «جهت‌دهی دقیق» و «توان‌بخشی معرفتی» را دو لازمه کشاندن مردم به میدان مبارزه و ایستادگی برشمردند و گفتند: هدف از دعوت مردم به حضور، حاکمیت اسلامی، عزت اسلامی، صلاح کامل و اعتلای ملت و مقابله با استکبار است

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین تلاش برای کوچک شمردن حضور مردم در مناسبت‌های مهم را یکی از ترفندهای دشمن برای خارج کردن مردم از صحنه دانستند و گفتند: تمسخر راهپیمایی اربعین، تردیدافکنی درباره احترام مردم به سردار بزرگ ایران و منطقه و همچنین ایجاد تردید در زمینه حضور با عظمت مردم در جشن‌های مذهبی مانند نیمه شعبان از نمونه‌های سیاست راهبردی دشمن برای بیرون آوردن مردم از میدان است.

با توجه به اینکه امروز؛ آخرین فرصت اعتراض به نتیجه بررسی صلاحیت‌های داوطبان انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی بود، شورای نگهبان اعلام کرد که تا کنون برای این دوره بیش از ۱۱ هزار نفر یعنی بیش از ۵۲ درصد تایید صلاحیت شدند.

در این مهلت سه روز ، حدود ۳۸ درصدی که صلاحیت‌ شان مورد تایید قرار نگرفته بود فرصت شکایت داشتند تا اعضای شورای نگهبان دقیق‌تر بررسی کنند.

دیگر اخبار مرتبط با انتخابات را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

مقامات کشور زمینه حضور پرشور مردم در انتخابات را به وجود آورند

افزایش امید سیاسی و حضور حداکثری مردم در انتخابات

تفکیکی از اقشار مختلف؛ تایید صلاحیت زنان ۳ برابر کرسی‌های مجلس

مردم با مشارکت در انتخابات به افراد متخصص و دلسوز رأی دهند

افزایش مشارکت منجر به تشکیل مجلس قوی می‌شود

بادامچیان رئیس ستاد جامعه مدرسین برای انتخابات مجلس خبرگان شد

****

امروز همچین چهارمین مجمع معاونین اداری-مالی وزارتخانه‌ها، نهادها، موسسات مالی و شرکت‌های دولتی با حضور رئیس جمهور برگزار شد.

سید ابراهیم رئیسی در بخشی از اظهارات خود در این مراسم با بیان اینکه انسان باید خود را در محضر خداوند ببیند، توضیح داد: خودکنترلی در نظامات مدیریتی، بهترین شیوه کنترل است. آموزش بهترین راه برای به روز شدن است. باید مدیران نسبت به قوانین و مقررات آگاهی و شناخت داشته باشند. این راه راهی برای جلوگیری از تخلف است.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت رفع تبعیض در پرداخت‌ها، افزود: احساس تبعیض بدتر از خود تبعیض است. نظام عادلانه پرداخت از ضرورت های کشور است. ارزیابی دقیق عملکرد پرسنل اهمیت زیادی دارد. مسئولیت پذیری موضوع بسیار مهمی است که می‌تواند دستگاه‌ها را در اجرای مسئولیت خود کارآمد کند. به نظام تشویق قبل از تنبیه اعتقاد داریم. باید بین کسی که خوب کار می‌کند با کسی که کم کار می‌کند فرق گذاشت. کیفی‌سازی کار اداری و نیروی انسانی ضرورت دارد.

سخنگوی دولت هم در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران، با تاکید بر این‌که «مشارکت پرشور نیازمند همکاری، تعامل و همراهی همه نهادهای قانونی کشور و تمامی دیدگاه‌ها و احزاب است»، گفت: ما حامی همه جناح‌ها و نگاه‌ها در چارچوب قانون اساسی برای مشارکت انتخاباتی هستیم و از حضور و مشارکت پرشور همه نگاه‌ها و احزاب در این زمینه حمایت می‌کنیم.

وی افزود: جلسات و نشست‌های رئیس‌جمهور محدود به این جلسه نخواهد شد. تاکید دولت این است که باتوجه به اثرگذاری جناح‌های سیاسی در پرشور کردن انتخابات و توان آنان در تشکیل مجلس قوی برای حل مشکلات کشور دارند، همه نگاه‌ها، احزاب و تشکل‌های سیاسی در چارچوب قانون در انتخابات مشارکت کنند.

علی بهادری جهرمی همچنین یادآور شد: مطابق مصوبه جدید، ۱۶ساله‌ها هم گواهینامه موتورسیکلت‌های مندرج در جدول منتشر شده را دریافت می‌کنند. در راستای تحقق دولت الکترونیک، تمام مراحل ثبت‌نام متقاضی به‌صورت برخط انجام می‌شود. به‌منظور فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم، این ابلاغیه از یک سال دیگر اجرایی خواهد شد.

****

در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور پاسخ به پرسش نمایندگان مبنی بر اینکه «چرا علی رغم تمام زحمات پرستاران و کادر درمان در زمان پاندمی کرونا و وعده‌های داده شده، وزارت بهداشت اقدام به تعدیل کادر بیمارستانی و عدم تمدید طرح پرستاران کرده است؟» در صحن مجلس حضور یافت.

بهرام عین اللهی ضمن تاکید بر اینکه کادر درمان به ویژه در زمان کرونا کارهای بسیار مهمی انجام دادند و وظیفه ماست که بتوانیم این نیروهای مورد نظر را در حوزه‌های مختلف به کار بگیریم و بتوانیم از خدمات آنها استفاده کنیم، به ارائه گزارشی درباره وضعیت تامین نیروی انسانی در وزارت بهداشت پرداخت و گفت: موضوع حضور عزیزان کارکنان حوزه سلامت در کرونا برای وزارت بهداشت اهمیت داشته در همین راستا نیز در همه آزمون‌های استخدامی وزارت بهداشت متناسب با سابقه خدمتی که کادر درمان در کرونا داشتند امتیازاتی کسب کردند. در دو سال گذشته در نخستین آزمون استخدامی حدود ۲۸ هزار و ۹۶۱ نفر استخدام شدند که از این تعداد ۲۲ هزار و ۹۷ نفر آنها امتیاز کرونا را داشتند. اخیرا هم که آزمون استخدامی جدید را برگزار کردیم و حدود ۲۵ هزار نفر در آن پذیرفته می‌شود، از ۹۸۸ هزار نفر شرکت کننده، ۶۰ هزار نفر از امتیاز کرونا استفاده کردند؛ این آزمون در مرحله مصاحبه و گزینش است و نتایج نهایی آن به زودی اعلام می‌شود.

امروز همچنین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره ارزیابی اثر بخشی سیاست گذاری‌ها و اقدامات عملیاتی دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در کشور مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان بررسی این گزارش با اشاره به تشکیل قرارگاه تدابیر ویژه دارویی گفت: مساله تامین دارو و تجهیزات پزشکی مساله‌ بین وزارتخانه‌ای و بین سازمانی است که از ابتدا تا انتهای آن به همکاری نیاز دارد. ارگان‌هایی همچون بانک مرکزی با تامین به موقع ارز، گمرک برای ترخیص به موقع دارو، استاندارد برای ترخیص و سازمان برنامه برای تامین منابع بودجه در این تامین دارو و تجهیزات پزشکی دخیل هستند که هر زنجیره کارش را به خوبی انجام دهد و یک حلقه خوب بچرخد بقیه هم تا انتها خواهند چرخید.

در جمع بندی مباحث مطرح شده در این جلسه، رئیس مجلس با تعیین ضرب‌الاجلی دو ماهه برای وزارت بهداشت گفت: باید طی این دو ماه شاهد اصلاح وضعیت دارو و آثار آن در جامعه باشیم در غیر این صورت حتماً به عنوان مجلس از ابزار نظارتی مان استفاده می‌کنیم. همچنین به دیوان محاسبات می‌گویم که حتماً در این دو ماه گزارش دقیق از نحوه هزینه‌های محل اعنبارات، تخصیص‌ها و هزینه کردها به مجلس ارائه دهند. حوزه درمان تنها جایی است که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌دهیم و این موضوع باید بتواند در جایی مشکلات مردم را حل و فصل کند؛ ان شاءالله پیش از پایان سال شاهد گزارشی از  روند حوزه سلامت داشته باشیم.

در همین جلسه حسینعلی حاجی دلیگانی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در تذکری اظهار کرد: در بحث درمان، منکر معروف شده است یعنی در برخی از بیمارستان‌ها که به نهادهای خوبی هم وابسته هستند، تا سکه یا دلار از بیمار نگیرند او را عمل نکرده و درمان نمی‌کنند. باید وزارت بهداشت فکری کند اگر تعرفه اشکال دارد آن را اصلاح کند اما این‌که تا سکه و دلار نگیرند بیمار را درمان نمی‌کنند یک مشکل اساسی برای کشور است.

*گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (سه شنبه) نوزدهم دی ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402101913993
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها