به گزارش ایسنا، در دنیای امروز دیپلماسی مهارت یکی از ابزارهای مورد اتکای دیپلماسی به معنای برقراری و تقویت روابط دو یا چندجانبه به منظور تأمین منافع ملی در زمینههایی همچون تقویت توانمندیهای نیروی انسانی کشور، تقویت توانمندیهای فناوری و بهرهبرداری از تجارب موفق مهارتی سایر کشورها معنا میشود.
جوهره اصلی دیپلماسی مهارت، تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهان از طریق کنترل ایدهها، باورها و هنجارها و شکلدهی رفتارها از طرق مختلف و با کمک ابزارهای مهارتآموزی است.
در حال حاضر از نگاه کارشناسان، رویکرد دیپلماسی مهارت محور میتواند مبنای توسعه فعالیتهای تجاری و تعاملات بین المللی در بخشهای مختلف به ویژه در حوزه اقتصاد باشد.
در سند مهارتآموزی سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان متولی امر مهارتآموزی در کشور، تعریف «دیپلماسی مهارت»،دستیابی به اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق صدور مهارت و فناوری در بستری سیاسی عنوان شده است.
مهرداد عظیمی ـ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در این باره میگوید:توسعه دیپلماسی مهارت بر اساس سیاستهای دولت سیزدهم و وزارتخانه متبوع، راهبرد اصلی سازمان است و استفاده از ظرفیت دستگاه دیپلماسی کشور، باعث تسریع در روند برنامهها و شاخصهای این راهبرد میشود.
به گفته وی سازمان آموزش فنی وحرفهای به منظور توسعه آموزشهای مهارتی، سنجش صلاحیت حرفهای و اجرای فرآیند استخدام نیروهای جدید، تفاهمنامه همکاری با بنگاههای بزرگ صنعتی و اقتصادی به امضا رسانده است.
معاون وزیر کار بر ضرورت برنامهریزی و امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص ارائه آموزشهای مهارتی و صدور خدمات به سایر کشورها تاکید کرده و میگوید: سازمان فنی و حرفهای در راستای گسترش چتر مهارتی در ایران و فراتر از مرزها، با داشتن سرمایه انسانی توانمند و متخصص و زیرساختهای جامع استاندارد،به منظور اجرای راهبرد توسعه دیپلماسی مهارت آمادگی کامل دارد.
در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفهای از ظرفیت بالایی برای گسترش دیپلماسی با کشورهای همجوار و منطقه و همکاری با کشورهای حوزه اوراسیا و قاره آفریقا برخوردار است.
با استقرار دولت سیزدهم، بحث تعاملات بینالمللی به ویژه ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه از اهمیت بسزایی برخوردار شد و در دستور کار قرار گرفت، بر همین اساس سازمان آموزش فنی و حرفهای رویکرد دیپلماسی مهارت محور را به جهت توسعه روابط با شرکای خارجی در پیش گرفت و در این راستا اقدامات متعددی را دنبال کرد.
از مهمترین دستاوردهای سازمان آموزش فنی و حرفهای در دولت سیزدهم میتوان به ایجاد کمیته سیاستگذاری امور بین الملل، امضای برنامه اقدام مشترک با کشور تاجیکستان، تهیه برنامه همکاری با کشورهای نیجریه و غنا، تهیه و ارسال پیشنویس برنامه و تفاهمنامه همکاری مشترک با کشورهایی همچون مالزی، عمان، عراق، سوریه و ژاپن و تسهیل فرایند ایجاد آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای در خارج کشور اشاره کرد.
از دیگر اقدامات سازمان آموزش فی و حرفهای در این زمینه، ساماندهی ۲۹ سند همکاری بینالمللی، ایجاد میز همکاریهای بین المللی با ۴۵ کشور و تهیه و ارسال ۸ پروژه در حوزه زیرساخت آموزشهای مهارتی به کمیسیون اروپا و صندوق جمعیت ملل متحد به منظور استفاده از کمکهای توسعهای بوده است.
امضای دو سند همکاری با کشورهای تاجیکستان و روسیه، ارائه بیش از ۲۰۰ حرفه به پناهندگان با هدف بهبود وضع معیشتی و توانمندسازی پناهندگان برای بازگشت داوطلبانه و ارائه بیش از ۳۴ هزار و ۶۸۰ نفر دوره آموزش مهارتی به پناهندگان طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۳ با همکاری سازمان ملی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از دیگر موفقیتهای بینالمللی سازمان فنی و حرفهای در دولت سیزدهم در راستای توسعه دیپلماسی مهارت به شمار میرود.
به گزارش ایسنا، سازمان آموزش فنی و حرفهای متولی ارائه آموزشهای مهارتی و تسهیل روابط با کشورهای سازمانهای منطقهای و بینالمللی در حوزه مهارت است و از این طریق با تبادل اطلاعات و مهارتها،زمینه ارتقای سطح فنی و مهارتی کارآموزان در سطح بینالمللی را برای یک رقابت سازنده فراهم میکند.
انتهای پیام