خلاصه مهم‌ترین اخبار مجلس در ۱۹دی؛ بررسی مشکلات تامین و توزیع دارو و توضیحات وزیر بهداشت

«سوال از وزیر بهداشت»، «بررسی مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی» از مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی امروز (سه شنبه) نوزدهم دی ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی بود که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی  مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف تشکیل شد و بررسی سوال رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان و آق قلا و تعدادی دیگر از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد ارزیابی اثر بخشی سیاست گذاری‌ها و اقدامات عملیاتی دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در کشور و ... در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه،‌ رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود ضمن گرامیداشت فرارسیدن سالروز قیام خونین مردم قم در ۱۹ دی‌ماه سال ۵۶ گفت: این حادثه منشاء حوادث سلسله‌واری بود که به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد و ثابت کرد که هیچ قدرتی نمی‌تواند مانع اراده ملت مومن ایران اسلامی شود. سلام و درود بر تمام شهدای انقلاب شکوهمند اسلامی و امام شهدا.

در ادامه جلسه علنی امروز،‌ رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی با اشاره به زحمات کادر درمان در دوران کرونا این پرسش را از وزیر بهداشت طرح کرد که برنامه وزارتخانه شما برای نیروهای پرستاران طرحی و نیروهای روزمزد چیست؟ و افزود: چرا علی رغم تمام زحمات پرستاران و کادر درمان در زمان پاندمی کرونا و وعده‌های داده شده، وزارت بهداشت اقدام به تعدیل کادر بیمارستانی و عدم تمدید طرح پرستاران کرده است؟

بهرام عین‌اللهی با حضور در صحن علنی ضمن پاسخ به این سوال گفت: کادر درمان به ویژه در زمان کرونا کارهای بسیار مهمی انجام دادند و وظیفه ماست که بتوانیم این نیروهای مورد نظر را در حوزه‌های مختلف به کار بگیریم و بتوانیم از خدمات آنها استفاده کنیم.

وی به ارائه گزارشی درباره وضعیت تامین نیروی انسانی در وزارت بهداشت پرداخت و گفت: موضوع حضور عزیزان کارکنان حوزه سلامت در کرونا برای وزارت بهداشت اهمیت داشته در همین راستا نیز در همه آزمون‌های استخدامی وزارت بهداشت متناسب با سابقه خدمتی که کادر درمان در کرونا داشتند امتیازاتی کسب کردند. در دو سال گذشته در نخستین آزمون استخدامی حدود ۲۸ هزار و ۹۶۱ نفر استخدام شدند که از این تعداد ۲۲ هزار و ۹۷ نفر آنها امتیاز کرونا را داشتند. اخیرا هم که آزمون استخدامی جدید را برگزار کردیم و حدود ۲۵ هزار نفر در آن پذیرفته می‌شود، از ۹۸۸ هزار نفر شرکت کننده، ۶۰ هزار نفر از امتیاز کرونا استفاده کردند؛ این آزمون در مرحله مصاحبه و گزینش است و نتایج نهایی آن به زودی اعلام می‌شود.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا پس از استماع توضیحات وزیر بهداشت در خصوص اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی کادر درمانی به صورت مشروط قانع شد و افزود: لازم است که در خصوص فوق‌العاده خاص کادر درمان به صورت متفق‌القول در بودجه سال ۱۴۰۳ گام برداریم. اگر وزیر بهداشت قول دهند که مسائل کادر درمان و پرستاران طرحی و نیروهای روزمزد و تبدیل وضعیت نیروهای بیمارستانی را از سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری استخدامی دنبال کنند بنده از توضیحات ایشان قانع می‌شوم و سوال را به رای نمی‌گذارم. از وزیر تقاضا دارم که در بازه زمانی دو ماهه به این موضوع رسیدگی کنند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گزارش این کمیسیون درباره ارزیابی اثر بخشی سیاست گذاری‌ها و اقدامات عملیاتی دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی را قرائت کرد که متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

در ادامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تشکیل قرارگاه تدابیر ویژه دارویی گفت: مساله تامین دارو و تجهیزات پزشکی مساله‌ بین وزارتخانه‌ای و بین سازمانی است که از ابتدا تا انتهای آن به همکاری نیاز دارد. ارگان‌هایی همچون بانک مرکزی با تامین به موقع ارز، گمرک برای ترخیص به موقع دارو، استاندارد برای ترخیص و سازمان برنامه برای تامین منابع بودجه در این تامین دارو و تجهیزات پزشکی دخیل هستند که هر زنجیره کارش را به خوبی انجام دهد و یک حلقه خوب بچرخد بقیه هم تا انتها خواهند چرخید.

در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره ارزیابی اثر بخشی سیاست گذاری‌ها و اقدامات عملیاتی دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در کشور تعدادی از اعضای این کمیسیون به  بیان نظرات خود در این باره پرداختند.

علی‌اصغر باقرزاده با اشاره به اینکه همه ما از کمبود دارو و افزایش بی‌رویه قیمت اقلام دارویی مطلع هستیم به دنبال آن شاهد افزایش هزینه‌های درمانی و زحمت برای شهروندان هستیم اظهار کرد: اگر به درستی به قانون عمل شود شاهد این اتفاق نبودیم. کسانی که موافق حذف ارز ترجیحی بودند اکنون باید پاسخ‌گو باشد. ما همان موقع اعلام کردیم که ۱۲۰ همت برای حوزه دارو نیاز است اما صرفا ۶۰ همت در نظر گرفته شد و همین میزان نیز داده نمی‌شود. مجلس شورای اسلامی هم مقصر است فقط دولت نیست که مقصر است باید نیازهای ارزی در حوزه دارو و تجهیزات تامین شود.

مسعود پزشکیان هم با تاکید بر اینکه باید بر روی نوع مصرف نیز نظارت صورت بگیرد اگر ما مصرف را کنترل نکنیم کل منابع کل کشور را نیز به این حوزه بیاوریم باز هم کم است، تصریح کرد: دارو و تجهیزات پزشکی همواره برای سیستم‌ها هزینه‌بر است ما اگر پزشک خانواده را اجرایی کنیم می‌توانیم مصرف را کنترل کنیم. انتظار ما اجرای قانون است.

همچنین عبدالحسین روح‌الامینی از دولت خواست تا در برنامه هفتم توسعه، به موضوع نوسازی و بازسازی صنعت دارو توجه کند و گفت: دولت در برنامه هفتم به صنعت دارو توجه بیشتری کند تا این صنعت نه تنها بتواند نیاز داخل را تامین کند بلکه صادرات نیز انجام دهد.

از طرف دیگر جلیل میرمحمدی با اشاره به اینکه پارسال ارز دارو و تجهیزات پزشکی را دادند و کامل هم دادند اما متاسفانه هیچ کدام نه به موقع بود و نه کیفی؛ این اقدام باعث شد که مواد اولیه دارو به موقع نیاید و دارو گرانتر به مردم برسد و آن شد که نباید، می‌شد، خاطرنشان کرد: اگر تدبیر مناسب باشد، می‌توانیم مشکلات‌مان را به خوبی مدیریت و آنها را برطرف کنیم.

زهرا شیخی اما از فروش اینترنتی دارو در پلتفرم‌ها انتقاد کرد و افزود: اگر خدای نکرده این سکوها یک داروی اشتباهی را به مریضی برسانند و اتفاقی برای آن بیمار بیفتد و منجر به فوت شود، آیا آنها پاسخگو هستند؟

در همین جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تاکنون ۷۵ درصد اعتبارات بودجه‌ای حوزه درمان تخصیص داده شده است، تاکید کرد: حوزه درمان در اولویت دولت است، تاکنون اعتبارات هیچ بخشی به این میزان تخصیص داده نشده است. موارد باقی مانده را با جدیت دنبال می‌کنیم. سال گذشته ۱۳ همت برای حوزه دارویار تخصیص یافته بود اما امسال تا به امروز ۳۲ همت تخصیص یافته است.

این درحالی است که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه اعلام شد  «تعداد داروهایی که کم بوده امسال کاهش پیدا کرده است» توضیح داد: این درست است اما متاسفانه داروهایی که کم بوده حیاتی هستند کما اینکه بیماران قلبی برای تهیه وارفارین و بیماران پیوند کلیه و مبتلا به گولوکوم در تهیه داروهای‌شان با مشکل مواجه شدند؛ پس تعداد کم مهم نیست چرا که متاسفانه شامل داروهای حیاتی می شود.

سعیدی: نمی‌توان منکر زیرمیزی‌ها شد

ایزدخواه: در تخصیص ارز دارو و تجهیزات پزشکی میان واردکننده و تولیدکننده تبعیض وجود دارد

حاجی‌دلیگانی: برخی از بیمارستان‌ها تا سکه نگیرند بیمار را عمل نمی‌کنند

آصفری: باید نظارت بیشتری بر فروش داروهای اینترنتی وجود داشته باشد

در جمع بندی مباحث مطرح شده در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره ارزیابی اثر بخشی سیاست گذاری‌ها و اقدامات عملیاتی دستگاه‌های مسئول برای ساماندهی مشکلات زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در کشور، رئیس مجلس با تعیین ضرب‌الاجلی دو ماهه برای وزارت بهداشت گفت: باید طی این دو ماه شاهد اصلاح وضعیت دارو و آثار آن در جامعه باشیم در غیر این صورت حتماً به عنوان مجلس از ابزار نظارتی مان استفاده می‌کنیم. همچنین به دیوان محاسبات می‌گویم که حتماً در این دو ماه گزارش دقیق از نحوه هزینه‌های محل اعنبارات، تخصیص‌ها و هزینه کردها به مجلس ارائه دهند. حوزه درمان تنها جایی است که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌دهیم و این موضوع باید بتواند در جایی مشکلات مردم را حل و فصل کند؛ ان شاءالله پیش از پایان سال شاهد گزارشی از  روند حوزه سلامت داشته باشیم.

ناطقین مجلس

پاک فطرت: رژیم صهیونیستی در برابر جوانان مقاوم غزه زمین گیر شده است

جوکار: کشورهای دیگر تقاضای سامانه دفاعی از ما دارند

مقتدایی: ابنیه تاریخی اصفهان در حال تخریب است

جلال زاده: خط قرمز جمهوری اسلامی ایران امنیت مردم است

***

در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، نمایندگان گزارش نهایی کمیسیون انرژی در خصوص تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در خصوص توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی صنعت برق کشور از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ را بررسی کرده و در نهایت با ارسال این گزارش به قوه قضائیه موافقت کردند.

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس

درخشان: تدبیری برای شروع به کار بازارچه مرزی مشترک بین ایران و پاکستان شود

زارعی کیایی: گرایش به تامین محصولات غذایی از مسیر واردات بیشتر شده است

اسماعیلی: در افزایش قیمت تعرفه اینترنت تجدید نظر شود

پژمان‌فر: وضعیت آب شرب در مشهد بحرانی است 

بامیری: تعیین تکلیف نیروهای شرکتی و قراردادی دنبال شود

آصفری: ستاد تنظیم بازار نگذارد فشار بیشتر به مردم وارد شود

نماینده اصفهان: آلودگی هوای اصفهان باید ریشه‌ای حل شود

بابایی کارنامی: به بیمه دهیاران توجه کنید

محبی نجم آبادی: به حقوق های نجومی و تبعیض‌آمیز رسیدگی شود

بهروزی‌فر: برای خرید و قیمت برنج داخلی چاره‌ای کنید

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402101913818
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها