علیاکبر ناظمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بحث فصل ششم قانون انتخابات که به مقوله تبلیغات میپردازد، خطاب به کاندیداهای مجلس شورای اسلامی بوده که موظف به اجرای این موارد هستند و اگر رعایت نکنند مراجع اداری، انتظامی و قضایی مکلف به برخورد با تبلیغات غیرمجاز کاندیداها خواهند بود.
وی افزود: فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی هشت روز قبل از روز رأیگیری آغاز میشود و تا ۲۴ ساعت قبل از دریافت رأی ادامه خواهد داشت و هر گونه تبلیغات انتخاباتی خارج از مهلت مقرر قانونی از جرائم انتخاباتی بوده که به طور حتم بررسی و گزارشی که به دست ستاد انتخابات شهرستان واصل میشود، به شورای نگهبان و مراجع قضایی ارسال خواهد شد.
ناظمی ادامه داد: در همین رابطه فرماندهی انتظامی شهرستان هم مکلف است در چهارچوب قوانین اقدامات لازم را انجام دهد و جلوگیری و پیشگیری از تخلف و جرم و برخورد با کاندیداهای متخلف را داشته باشد.
وی همچنین بیان کرد: تولید، انتشار و بازنشر هر گونه محتوا و اخبار جعلی و خلاف واقع و یا تخریب و تهدید توسط هر یک از نامزدها و یا ستادهای انتخاباتیشان در هر یک از درگاههای نشر داخلی و یا خارجی در فضای مجازی ممنوع بوده و جرم محسوب میشود.
ناظمی با تأکید بر اینکه تمامی ۳۰ کاندیدای حوزه انتخابیه رزن و درگزین باید این موارد را فصلالخطاب خود قرار دهند، خاطرنشان کرد: براساس قانون انتخابات، ائمه جمعه دائمی و موقت، وزرا و مشاوران و معاونانشان، کارکنان نیروهای مسلح، رئیس و اعضای هیأت نظارتی و هیأتهای اجرایی، ستاد انتخابات در تمامی سطوح فرمانداران، بخشداران، شهرداران، معاونان و مشاورانشان و حتی بازرسان و سایر دستاندرکاران امور اجرایی و نظارتی انتخابات در طول مدت مسئولیت در فرآیند انتخابات موظف هستند در ساعات و محیط اداری و غیراداری بیطرفی کامل را حفظ کنند و نمیتوانند به نفع و یا به ضرر نامزدها و احزاب و گروههای سیاسی در انتخابات و مواضع آنها اقدام و یا اعلامنظر کنند، در غیر این صورت مرتکب جرم شده و به جزای نقدی درجه شش و به انفصال از خدمات دولتی از شش ماه تا یک سال محکوم خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: الصاق اعلامیه، پوستر و هر گونه آگهی تبلیغاتی روی علائم راهنمایی و رانندگی، تابلوی ادارات دولتی و مدارس و بیمارستانها و سایر مؤسسات آموزشی سازمانهای دولتی و عمومی و ادارات دولتی، خودروهای دولتی و اتوبوس شرکت واحد، تأسیسات عمومی و دولتی، صندوقهای پستی، باجههای پست برق و تلفن و نیز اماکن بخش خصوصی مگر با رضایت اشخاص ذیحق ممنوع بوده و نباید اقدام شود ضمن اینکه در این موضوع مأموران انتظامی مکلف هستند در صورت مشاهده جرم مرتکبان را دستگیر کرده و به مقامات قضایی تحویل دهند.
معاون سیاسی فرماندار رزن ادامه داد: نصب آثار تبلیغات در محل ستادهای تبلیغات نامزدها مجاز است و از این لحاظ منعی نیست اما باید توجه کنند ستادهای انتخاباتی را نزدیک به حوزههای رأیگیری انتخاب نکنند و قبل از اینکه ستادی را انتخاب کنند حتماً باید این اماکن را به ستاد اجرایی و ستاد انتخابات شهرستان معرفی کرده و مجوز دریافت کنند در غیر این صورت جرم محسوب میشود.
وی با تأکید بر اقداماتی که نباید توسط کاندیداها اتفاق بیفتد، گفت: نامزدها و کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در فعالیتهای تبلیغات انتخاباتی باید توجه کنند که مغایر با امنیت ملی نظیر ایجاد تفرقه قومی و مذهبی نباشد.
ناظمی همچنین با بیان اینکه دادن وعدههای خارج از اختیارات قانونی نمایندگان توسط نامزدها ممنوع است، اظهار کرد: کاندیداهای مجلس نسبت به هر گونه اقدام تخریب، تهدید، هتک حرمت و حیثیت اشخاص حقیقی و حقوقی مراقبت کنند که اتفاق نیفتد.
وی گفت: نوشتن و یا اظهار مطالب خلاف واقع، دیوارنویسی، تخریب و پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغات نامزدها در مهلت قانونی تبلیغات که در محلهای مجاز الصاق شده و یا قرار گرفته شده باشد، نصب و توزیع آثار محتوای تبلیغات انتخاباتی تهیه شده بدون رعایت مفاد این قانون، استفاده از آثار تبلیغاتی متضمن و موارد مغایر عفت عمومی و یا موازین شرع، اخلال و بر هم زدن اجتماعات و سخنرانیهای قانونی و تعرض به ستادهای انتخاباتی نامزدها و استفاده از کاروانهای تبلیغاتی ممنوع است.
انتهای پیام