مسلمی نایینی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه باید برای شناساندن چهره های علمی و اخلاقی کشور تلاش بیشتری انجام داد، اظهار کرد: بسیاری از دانشمندان ما نظیر زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی از جنبههای مختلفی می تواند برای اقشار مختلف جامعه ما الگو باشند. بر این اساس تلاش برای شناساندن این الگوها مسئولیت ما است؛ چرا که جامعه ما در حال حاضر بیش از هر زمانی دیگر به آشنایی به این الگوها نیاز دارند و خوشبختانه ما جامعه الگوپذیری داریم.
وی در ادامه تصریح کرد: افراد در موضوعاتی نظیر ورزشی و هنری به راحتی برای جوانان ما الگو می شوند؛ این در حالی است که علی رغم مشتاقان زیاد برای شناخت الگوهای موثر در حوزه های علمی، متاسفانه فرهیختگان علمی ما آن طور که باید به جامعه شناسایی نمی شوند.
رییس جهاد دانشگاهی همچنین خاطرنشان کرد: کاظم آشتیانی فردی بود که به عنوان یک محقق توانست کار جدیدی را انجام دهد و کار جدید نیز اصولا با مشکلات و موانع مختلفی روبرو می شود. دانشمندان ما نیز به ویژه در حوزه تحصیلات تکمیلی، تحقیقاتی و پروژه های پژوهشی نیز با این مشکلات مواجه می شوند و گاها ناامید می شوند؛ اما وقتی می بینند آشتیانی در سخت ترین شرایط و با کم ترین بودجه کار بزرگی را انجام و علم جدیدی را در کشور رواج داد، این الگو موجب رواج امیدی در جامعه می شود و تلاش می کنند با قدم گذاشتن در این مسیر بدون ناامیدی و خستگی به راه خود تا رسیدن به هدف ادامه می دهند.
مسلمی نایینی در ادامه با بیان اینکه کاظمی آشتیانی با توجه به سجایای اخلاقی که داشت، توانست تعداد زیادی از محققان خارج از کشور را به داخل جذب کند، گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از محققان ما که در رویان هستند، در بهترین دانشگاه های دنیا تحصیل کرده اند و بدون اینکه بورس دولت جمهوری اسلامی باشند در این مرکز مانده و به هموطنان خود خدمت می کنند. بنابراین وی در جذب نخبگان روش خاصی داشت بر این اساس الگوی رویان می تواند جلوی مهاجرت نخبگان در کشور را بگیرد؛ حتی ایرانی هایی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند را به داخل کشور بازگردند.
رییس جهاد دانشگاهی در پایان تاکید کرد: رویان در جذب نخبگان کشور به الگو تبدیل شده است و امروزه می بینیم هر روز کار جدیدی در این پژوهشگاه انجام می شود. بر این اساس ما نیز باید این الگو را در کل کشور پیاده کنیم. در واقع یک محقق بیش از آنکه به پول نیاز داشته باشد به احترام نیاز دارد. ما باید به محققان خود اهمیت بدهیم و امکانات لازم را در اختیار آنها قرار بدهیم.
انتهای پیام