بتول نجفی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: در گذشته گویندگی و فن خطابه فقط مختص افراد خاص بود و فقط عدهای بنا بر اقتضای شغلشان لازم بود اصولی را یاد بگیرند که باعث شود سایرین به حرفهای آنها توجه کنند و تحت تاثیر کلام شان قرار بگیرند، پس توجه ویژهای به پرورش و تربیت صدا و بیان خود داشتند.
این مدرس فن بیان، افزود: دیر یا زود برای کسانی که در هر یک از شئون زندگی فعالیت دارند روزی میرسد که به سخن گفتن در جمع دعوت میشوند و کسانی که بتوانند این دعوت را بپذیرند و از عهده آن بربیایند سرمایه بزرگی دارند.
وی گفت: تسلط بر بیان، نخستین و یکی از اولین شرایط برای پذیرفته شدن در کارهاست نیروی بیان، تاثیری در پیشرفت هر کاری خواهد داشت به همین دلیل برای گزینش داوطلبان در مشاغل گوناگون ضمن آزمایشهای ویژه آن حرفه آزمایشی به صورت گفتگو (مصاحبه) هم به عمل میآید، تا در آن با دقت بررسی کنند کدام داوطلب بر بیان خود تسلط بیشتری دارد و در گسترش کار خود تا چه اندازه میتواند موفق باشد.
نجفی تصریح کرد: یک فرد، سالها زحمت میکشد تا در یک حوزه مهارت به دست بیاورد وقت گذاشته و تلاش کرده تا بالاخره به عنوان متخصص یک حوزه شناخته شود؛ حداقل ۴ سال در دانشگاه درس خوانده تا مدرک کارشناسی بگیرد و فارغ التحصیل میشود.
این گوینده رادیو اضافه کرد: تا اینجا همه چیز خوب است حتی ممکن است با نمرات بالا فارغ التحصیل شده و در رشته خودش کاربلد هم باشد اما زمانی که وقت آن است که بیشتر رشد کند و شاغل شود مشکلی خودش را نشان میدهد که ممکن است تا کنون به آن فکر نکرده باشد.
نجفی گفت: مصاحبه همان چیزی است که منظور ما است، فرد در اینجا سوالاتی از قبیل اینکه از من چه میپرسند؟ چطور جواب بدهم؟ چه کار کنم که آبرویم نرود؟ چطور صحبت کنم؟ و مسائلی از این دست او را مشوش می کند، در واقع همه اینها یک چیز است و آن اینکه من که فن بیان خوبی ندارم و باید چه کار کنم؛ در حالی که با رعایت چند نکته میتوان آن شغل را به دست آورد و بین داوطلبان این شما باشید که برای آن موقعیت شغلی انتخاب میشود.
این مدرس فن بیان توصیه کرد: اولین نکته این است که فرد با صدای واضح و رسا صحبت کند، صدای ضعیف نشانه عدم اعتماد به نفس و ناتوانی در برقراری ارتباط است با انجام نرمشهایی میتوان عضلات اندام گفتار را تقویت کرد تا صدا قوی و مناسب باشد.
نجفی ادامه داد: نکته مهم بعدی این است که واضح و شمرده صحبت شود کلمات جویده جویده یا شکسته بسته به جایگاه اجتماعی شخص لطمه میزند و او را فردی خجالتی یا ناتوان نشان میدهد.
این مدرس فن بیان تصریح کرد: همچنین به حروف کلمات دقت شود و آنها طوری تلفظ شود که شنیده شود گاهی که در شبکههای اجتماعی فرد صدای خود را برای دوستان یا خانواده ارسال میکند خودش هم گوش دهد و دقت کند کدام کلمه را کامل ادا نکرده است.
وی گفت: یکی دیگر از نکات مهمی که باید به آن توجه شود این است که در حرف زدن عجله نشود، فرد قبل از شروع به صحبت به آهستگی چند نفس عمیق بکشد تا استرس را مدیریت کند.
نجفی عنوان کرد: در مصاحبه شغلی لازم است از توانمندیها و تخصص یا مهارت فرد صحبت کند؛ پس پیش از مصاحبه لیستی از تواناییها آماده کرده و اولویت بندی شود، تهیه این لیست باعث میشود زیاده گویی صورت نگیرد.
وی تاکید کرد: زیاده گویی و به حاشیه رفتن یا مقدمه چینی بیش از اندازه ممکن است شخص را فردی پرحرف یا اهل حاشیه جلوه دهد که در هر صورت برای صاحبین مشاغل ویژگیهای مناسبی نیستند.
نجفی در پایان یادآور شد: لبخند زدن، سوال پرسیدن راجع به شغلی که فرد برای آن به مصاحبه دعوت شده است، صداقت در سخن گفتن و عدم صمیمی شدن با مصاحبه کننده از دیگر مواردی است که رعایت آن به موفقیت در مصاحبه شغلی کمک خواهد کرد.
انتهای پیام