مدیر عامل کنترل کیفیت هوای تهران تاکید کرد

آلایندگی ۱۰ برابری موتورسیکلت‌های فرسوده

مدیر عامل کنترل کیفیت هوای تهران گفت: یک موتورسیکلت فرسوده نسبت به یک موتورسیکلت جدید ۱۰ برابر و نسبت به یک خودرو سواری یورو ۵، ۱۳ برابر آلودگی دارد.

به گزارش ایسنا،‌ سیدمحمدمهدی میرزایی قمی در نشست خبری چهارمین نمایشگاه موتورسیکلت و دوچرخه که در نمایشگاه شهر آفتاب برگزار شد، گفت: برگزاری این نمایشگاه می‌تواند سد محکمی که برای استفاده و ترویج موتورسیکلت برقی وجود دارد، شکسته بشکند. موتورسیکلت‌های برقی چه موتورسیکلت‌های کاربراتوری به عنوان مدی از حمل و نقل هستند و نمی‌توان آن را انکار کرد. بر اساس مطالعات انجام شده سهم موتورسیکلت‌ها در جابجایی‌ها ۱۳ درصد است که قاعدتا با توسعه افزایش موتورسیکلت‌ها این میزان افزایش هم پیدا کرده است.

وی افزود: این آمارها نشان می‌دهد که ما باید حتما درخصوص موتورسیکلت‌ها و این مد از حمل و نقل برنامه‌ریزی مدون و دقیقی داشته باشیم و اگر این کار انجام نپذیرد در آینده با مشکلاتی روبرو خواهیم شد.

میرزایی قمی درخصوص دلایل افزایش موتورسیکلت در شهر تهران گفت: از دلایل آن می‌توان به تفاوت قیمت موتورسیکلت‌ها نسبت به قیمت خودرو اشاره کرد. یکی دیگر از دلایل آن سهولت دسترسی و زمان رسیدن به مقصد است. این عوامل باعث می‌شود که استفاده از موتورسیکلت در سطح شهر تهران افزایش پیدا کند و همانطور که گفته شد باید برای این نوع مد از حمل و نقل برنامه‌ریزی دقیقی را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه موتورسیکلت‌ها یکی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش آلودگی هوا هستند، گفت: بر اساس مطالعات و سیاهه انتشار سال ۹۶، ۲۱.۳ درصد از سهم آلایندگی گازی و ۱۰.۱ درصد ذرات معلق در حوزه آلودگی هوا مربوط به موتوسیکلت‌هاست و سهم آلایندگی موتورسیکلت‌ها با توجه به تعداد آنها در آینده بیشتر خواهد شد.

مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به تردد موتورسیکلت‌های کاربراتوری و فرسوده در شهر تهران تصریح کرد: یک موتورسیکلت فرسوده نسبت به یک موتورسیکلت جدید ۱۰ برابر بیشتر آلایندگی دارد همچنین یک موتورسیکلت فرسوده نسبت به یک خودرو سواری یورو ۵، ۱۳ برابر آلودگی دارد. با توجه به این موارد باید اقدامات لازم در جهت نوسازی موتورسیکلت‌های کاربراتوری و فرسوده انجام شود.

وی ادامه داد: با توجه به آلودگی هوا برقی‌سازی حمل و نقل عمومی در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است، به‌طوری‌که بر اساس توافق صورت گرفته در سفر اخیر شهردار تهران به چین قرار است ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی وارد شهر تهران شود و موتورسیکلت‌های برقی جایگزین موتورسیکلت‌های کاربراتوری و فرسوده شوند.

میرزایی قمی در پایان با اشاره به اینکه مهمترین و اصلی‌ترین طرح در حوزه موتورسیکلت‌های برقی طرح «سوآپ» است، تصریح کرد: در این طرح تمامی زوایا برای جایگزین کردن موتورسیکلت‌های برقی به جای موتورسیکلت‌های فرسوده و کاربراتوری دیده شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402101813132
  • خبرنگار : 71505