به گزارش ایسنا، مهر نوشت: جنگ، نسلکشی و غزه سه واژهای که این روزها زیاد در کنار هم میآیند و به زبان آوردن یکی از آنها ناخودآگاه مخاطبان امروز رسانه را یاد دو کلمه دیگر میاندازد. جنگی که باعث نفرت علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسراییل شده است؛ چرا که او به عنوان بالاترین مقام در رژیم صهیونیستی، جنونی سیریناپذیر و انکارنشدنی در جنگافروزی و کشتار فلسطینیها دارد. البته این جنون، حرف امروز و دیروز نیست بلکه نتانیاهو در ۱۶ سال نخستوزیری خود از هیچ جنایتی علیه مردم بیگناه فلسطین کوتاهی نکرده و در این مدت دهها هزار نفر از مردم بیگناه را قصابی کرده است. تحت تصمیمات این چهره، غزه یک محاصره ۱۶ ساله را تحمل کرده و بیش از ۲ میلیون جمعیت آن در حال اضمحلال هستند.
نتانیاهو سال ۲۰۲۳ میلادی رکورد جدیدی در این جنون به ثبت رساند و با کشتن حدود ۳۰ هزار نفر از مردم غزه، جنایتی علنی و روشن را علیه بشریت رقم زد. همین موضوع باعث شد نفرت و انزجار از او، چه در دنیای واقعی و چه در فضای مجازی میان مردم دنیا برانگیخته شود ولی با این حال نام او در لیست منفورترین شخصیتهای ۲۰۲۳ درج نشده است.
هر ساله مجلات و نشریات بینالمللی و پر مخاطب جهان، لیستی بلندبالا از تأثیرگذارترین، منفورترین و … ارائه میدهند و تعدادی از شخصیتها و چهرهها در فهرستهایی معرفی میکنند تا مردم رأی بدهند و «ترین» مورد نظر خود را انتخاب کنند؛ به این ترتیب بعد از نظرسنجی و اعلام آمارها چهرهای که بیشترین رأی را آورده معرفی میشود؛ اما نکته قابل توجه آن است که این مجلات و سایتها با اینکه از موج فراگیر نفرت علیه نتانیاهو خبر داشتند اسم نخستوزیر رژیم صهیونیستی را در میان فهرستهای خود جای ندادهاند.
از نگاه این سایتها چه کسانی شانس منفورترین بودن راداشتهاند؟ «امبر هرد» بازیگر هالیوودی که پس در یکی دو سال گذشته به دلیل گزارشهای مختلفی درباره طلاقش از «جانی دپ» در فضای مجازی حاشیهسازی کرد و درامهای آنها در دادگاه تلویزیونی به سوژه زرد کاربران و مخاطبان تبدیل شده بود و همه اینها باعث شد محبوبیت این بازیگر زن کاهش پیدا کند.
چهره دیگری که در این فهرستها به چشم میخورد «مگان مارکل» بازیگری است که با «هری دوک ساسکس» شاهزاده انگلیس ازدواج کرد و بعد از این ازدواج، به دلیل عدم پایبندی به رسمهای سلطنتی بریتانیایی هر دو چره محبوبیت پیشین خود را از دست دادند و باعث جنجالهایی در شبکههای اجتماعی شدند.
«اپرا وینفری» که زمانی یکی از ستارههای محبوب تلویزیون بود مدتی است به یکی از سلبریتیهای نامحبوب در دنیای سرگرمی مدرن تبدیل شده است و همین دلیل کافی است تا نام او در میان فهرست منفورترینها بیاید. گفته میشود یکی از دلایل اصلی این کاهش محبوبیت ثروتمند شدن این ستاره است!
در کنار همه این اسمها، تعداد زیادی ازچهرههای دنیای بازیگری و سرگرمیهای مجازی به چشم میخورد که در بدبینانهترین حالت تعدادی از مخاطبان و طرفداران خود را رنجاندهاند. همه اینها در حالی است که سال گذشته بعد از حمله روسیه به اوکراین نام «ولادیمیر پوتین» به عنوان یکی از گزینههای اصلی در فهرست منفورترین چهرههای سال ۲۰۲۲ قرار داده شده بود! علیرغم این توضیحات بعد از پایان سال ۲۰۲۳ هنوز خبری نشده است از اینکه یک سایت یا مجله خبری از نتانیاهو به عنوان چهره منفور یاد کند؛ اما این موضوع از دید کاربران فضای مجازی دور نمانده و واکنشهای زیادی نسبت به آن نشان داده شده است.
از آنجایی که رسانههای جهانی که مدعی آزادی بیان و افکار هستند از روی ترس، سیاستهایشان یا شاید به خاطر قطع نشدن بودجهشان اسم نتانیاهو را در لیست کاندیداهای منفور نیاوردند؛ رسانههای داخلی و به ویژه شبکههای اجتماعی «بنیامین نتانیاهو» را به عنوان منفورترین چهره سال ۲۰۲۳ معرفی کردند. این موضوع واکنشهای زیادی را به همراه داشت که بخشی از این نظرات و واکنشها را میخوانیم.
سید رضی نوشت: «منفورترین چهره سال برای نتانیاهو کم است، او لایق منفورترین چهره قرن است.»
کاربر غیرایرانی دیگری بیان کرد: «مشکلات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر تازه آغاز شده است. امروز او احتمالاً منفورترین مرد اسراییل است.»
کاربری به نام «آیشا» نیز با اشاره به تعداد کودکان کشته شده در غزه، رژیم صهیونیستی را با عنوان قاتلان کودکان در جنگ خطاب کرد و نوشت: «شما نمیتوانید حماس را شکست دهید، بنابراین ترجیح میدهید به دنبال کودکان بی گناه فلسطینی باشید. قاتلان کودکان! نتانیاهو! تو منفورترین شخص روی زمین هستی.»
کاربر ایرانی دیگری با یکی دانستن نتانیاهو با بدنامان واقعه عاشورا تاریخ شیعیان نوشت: «در چهره این مرد؛ شمر، خولی، سنان، عمربنسعد، یزید و ابنزیاد نهفته است. بدون شک یکی از منفورترین نامهای تاریخ "بنیامین نتانیاهو" خواهد بود.»
یک حساب دیگر به نام «مالک گاموری» نوشت: «شاید روزگاری سران داعش و القاعده منفورترین چهرههای جهان بودند اما حالا همه مردم جهان باور دارند که این لقب متعلق به یک ضحاک به اسم نتانیاهو است.»
تعدادی از کاربران نیز این چهره اسراییلی را در کنار نامهایی میآورند که جهان آنها را به عنوان قاتل مردم بیگناه میشناسد. یک از این کاربرها با پست کردن یک کاریکاتور اظهار کرد: «رقابت سنگینی بینشان جهت کسب مقام سفاکی برقرار است..»
کاربر غیرایرانی به اسم «رمی» نیز نتانیاهو را یک شیطان معرفی میکند و مینویسد: «این لوسیفر یا نتانیاهو منفورترین مرد روی زمین است.»
یک کاربر ژاپنی هم بالاترین مقام صهیونیستهعا را این گونه به تمسخر گرفته و با ترکیب چهره او به عنوان شخصیت منفی یک سریال دخترانه نوشته است: «منفورترین دختر مدرسهای دنیا، نتانیاهو چان»
اینها فقط بخشی از تنفر و انزجار جهانی علیه نتانیاهوی به هنوز ظاهر قوی است. موج نفرتها هنوز ادامه دارد و هر روز هم بیشتر از روز قبل میشود. ناگفته نماند منفوریت نتانیاهو مسبوق به سابقه است و بازگویی و بازنویسی دلایل آن تکرار مکررات خواهد بود اما شدت گرفتن این انزجار به حملات اخیر اسراییل به نوار غزه و اتفاقات بعد از طوفانالاقصی برمیگردد؛ جایی که جنایتهای اسراییل به دستور نخستوزیر این رژیم، رنگ جدیتر و خشنتری به خود گرفت و صدای حمایت از مردم بیگناه فلسطین و کودکانش بلندتر از صدای جنایتکاران و قدرتهای حامی آنها به گوش جهان رسید.
نتانیاهو گرچه نامش در هیچ فهرستی نیاید اما منفور است و نشان داده که میخواهد غزه را به یک گورستان دستهجمعی تبدیل و مردمش را قتل عام کند؛ در این راستا جلوی رسیدن آب، غذا و دارو مایحتاج اولیه زندگی به این منطقه را گرفته و بارها به بیمارستانها، کلیساها، مسجدها، مدرسهها و اردوگاهها حمله کرده و هیچ رحم و مروتی از خود نشان نداده است. کاربران مسلمان شبکههای اجتماعی نتانیاهو را مصداق بارز آیه قرآنی میدانند که خداوند در آن فرموده است: «خدا از بنی اسراییل پیمان گرفت… ولی به خاطر پیمانشکنی (شان)، آنها را از رحمت خویش دور ساختیم؛ و دلهای آنان را سخت و سنگین کردیم…»
حالا این قساوت، باعث کشته شدن حدود ۳۰ هزار نفر فقط در مدت ۸۷ روز شده که حدود سه چهارم از این تعداد را زنان و کودکان تشکیل دادهاند. اینها فقط بخشی از دستورات و اقدامات نتانیاهو است؛ کسی که به عقیده کاربران نه تنها میتوان به او لقب منفورترین چهره سال را داد، بلکه باید از او به عنوان منفورترین چهره قرن یاد کرد. چهرهای که حتی میان شهرکنشینان و اشغالگران اسراییلی نیز محبوبیت ندارد و هر روز از تعداد طرفداران او کاسته میشود. بر اساس نظرسنجی که اخیراً انجام شده است تنها ۴ درصد از یهودیان اسراییلی او را به عنوان شخصیتهای قابل اعتماد عمومی قبول دارند و حتی خود یهودیان نیز از او متنفر هستند. اسراییلیها این روزها او را مسخره میکنند و گفتهاند حاضرند او را «همینجوری» و کاملاً رایگان به حماس تحویل دهند. چنین وضعیتی برای یک چهره سیاسی، به خصوص در هنگامه جنگ بسیار سوالبرانگیز است.
امید باشد که روزی پایان این ظلمها را ببینیم و این بیت حافظ را زمزمه کنیم: «دور فلکی یک سره بر مَنهَج عدل است؛ خوش باش که ظالم نَبرد بار به منزل»
انتهای پیام