به گزارش ایسنا، وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد: در مذاکرات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، طرف ارمنی همواره پیشنهاد داده تا نیروها از مرز دو کشور خارج شوند. این پیشنهاد هنوز پای بر جاست.
به گزارش این وزارتخانه، عقبنشینی نیروها باید بر مبنای آخرین نقشههای اتحاد جماهیر شوروی صورت گیرد.
براساس گزارش المیادین، وزارت خارجه ارمنستان از اظهارنظر درباره مواردی که توافق صلح میان دو کشور را به تعویق انداخته خودداری کرد، اما بهرسمیت شناختن تمامیت ارضی هر دو کشور، آغاز زودهنگام روند ترسیم مرزها و رفع انسداد ارتباطات منطقهای را از اولویتهای اساسی ایروان خواند.
تنشهای این دو کشور منطقه قفقاز در سپتامبر سال گذشته به اوج خود رسید. باکو در ۱۹ سپتامبر از آغاز عملیات «ضدتروریستی» در قرهباغ خبر داد و مدعی شد که ارمنستان در حال تقویت نظامی در این منطقه بوده و عملیات «خرابکارانه» علیه نیروهای جمهوری آذربایجان انجام داده است. ایروان این اتهامات را رد کرد و مدعی شد که باکو قصد پاکسازی ارمنیها از قرهباغ را داشته است.
در نهایت وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد که با میانجیگری فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه، توافقی میان طرف آذربایجانی و نمایندگان قرهباغ مبنی بر توقف کامل درگیریها حاصل شد. به گفته آنها، اجرای این توافقها با هماهنگی فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد. چند روز بعد هم استقلالطلبان قرهباغ تمامی اظهارات پیشین مبنی بر اعلام استقلال از جمهوری آذربایجان را پس گرفتند.
بیش از ۱۰۰ هزار تن از ۱۲۰ هزار شهروند ارمنیتبار قرهباغ پس از حمله باکو به ارمنستان گریختهاند. همچنین الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان پیشتر به چندین شهر منطقه قرهباغ سفر کرده و پرچم جمهوری آذربایجان را در این مناطق بالا برد.
انتهای پیام