جلسه ستاد تنظیم بازار استان قزوین امروز ۱۷ دی به ریاست محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین و با حضور علی رحمانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار قزوین و دیگر مسئولان دستگاههای مرتبط در استانداری برگزار شد.
محسن رستمی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین در این جلسه اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱ هزار و ۸۰۵ مورد بازرسی از واحدهای خردهفروشی و عمدهفروشی، انبارها و سردخانهها، مشاغل خدماتی، واحدهای تولیدی صنفی و تولیدی صنعتی انجام شده که ۳ هزار و ۵۴۳ مورد پرونده برای متخلفین تشکیل شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد پرونده ۲ هزار و ۴۵۵ مورد مربوط به تخلفات عمدهفروشان و خردهفروشان، ۴۴ مورد مربوط به انبارها و سردخانهها، ۷۷۵ مورد مربوط به مشاغل خدماتی، ۲۶۱ مورد مربوط به واحدهای تولیدی صنفی و ۸ مورد مربوط به واحدهای تولیدی صنعتی بوده است. تعداد شکایات ثبت شده در سامانه سیمبا در سال جاری ۲ هزار و ۵۱۵ مورد بوده است.
۸ درصد واحدهای مسکونی استان قزوین خالی هستند
در ادامه این جلسه سید علی هاشمی، مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین اظهار کرد: با توجه به نظارت و بازرسیهای صورت گرفته، در حال حاضر بنگاه املاک غیرمجاز در استان قزوین وجود ندارد، تمامی بنگاهها یا دارای مجوز و یا در حال اخذ مجوز هستند، بنگاههای غیرمجاز نیز پلمب شدهاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۳ هزار خانه خالی در استان قزوین داریم که لازم است از آنها مالیات اخذ شود، این آمار مربوط به منازلی است که ۱۸ ماه از آنها استفاده نشده است.
تا پایان سال ۲ بازارچه در قزوین راهاندازی خواهد شد
اصغر اللهیاری، سرپرست سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قزوین اظهار کرد: بازارچه برکت زیرنظر شهرداری در منطقه مینودر احداث شده است، این بازارچه رضایتمندی خوبی را در مردم ایجاد کرده و در آن کالاها از تولید به مصرف با قیمت مناسب توزیع میشوند. نیاز این منطقه بیش از یک بازارچه است و تلاش داریم تا پایان سال ۲ بازارچه دیگر راهاندازی کنیم.
این مسئول بیان کرد: بنا داشتیم در بلوار نخبگان بازارچهای احداث کنیم که اداره مسکن و شهرسازی زمین آنجا را تغییر کاربری داد و همین امر موجب تعطیلی این پروژه شد.
قزوین جزو تولیدکنندگان اصلی شیرخشک است
در ادامه این جلسه مریم نورخیز محجوب، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: در حال حاضر در بحث ترخیص مواد اولیه شیرخشک و تولید این محصول در یکی از شرکتهای تولید این محصول در قزوین مشکلی وجود ندارد. نمایندگان ما بهصورت شبانهروزی در کارخانه مورد نظر حضور دارند و پروسه تولید شیرخشک را دنبال میکنند، در حال حاضر وضعیت پایداری در بحث تولید و توزیع این محصول در کشور حاکم است.
وی خاطرنشان کرد: در کل کشور بحث تولید و توزیع شیرخشک در ۳ کارخانه اصلی در شهرهای قزوین، ساوه و مشهد انجام میشود. به نوزادن و کودکانی که شماره ملی دارند با استفاده از شماره ملی خودشان شیرخشک داده میشود و نوزادانی که شماره ملی ندارند با شماره ملی والدین خود شیرخشک دریافت میکنند.
این مسئول تصریح کرد: همچنین نوزادان اتباعی که شناسه یکتا دارند با این شناسه شیرخشک دریافت میکنند و آن دسته از اتباعی که شناسه یکتا ندارند و بهصورت غیرقانونی در کشور حضور دارند قادر به دریافت شیرخشک نخواهند بود.
سهم قزوین در جوجهریزی گوشتی کامل محقق شده است
در ادامه جلسه فرزاد خوشاخلاق، سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون مجموعاً ۹۶ هزار و ۹۲۱ مورد بازرسی از فروشگاهها و واحدهای صنفی استان قزوین انجام شده که منجر به تشکیل پرونده برای یک هزار و ۳۷۴ واحد متخلف شده است.
وی ادامه داد: بیشترین بازرسی و همچنین بیشترین تخلفات مربوط به شهرستان قزوین با ۴۳ هزار و ۱۴۷ مورد بازرسی و تشکیل ۸۱۰ پرونده بوده است، بیشتر این تخلفات مربوط به گرانفروشی، عدم درج قیمت و عرضه خارج از شبکه بوده است. کمترین بازرسی و کمترین تخلفات نیز مربوط به شهرستان آوج با ۵ هزار و ۱۷۳ مورد بازرسی و تشکیل ۱۰۰ پرونده بوده است، بیشتر این تخلفات مربوط به عرضه خارج از شبکه، تعطیلی غیرمجاز نانوایی و عدم درج قیمت بوده است.
این مسئول عنوان کرد: اکنون قیمت مرغ زنده درب مرغداری در استان قزوین ۶۱ هزار تومان بوده که قیمت مصوب کشوری این کالا ۵۲ هزار تومان است، همچنین قیمت مرغ درب کشتارگاه در استان قزوین ۸۰ هزار تومان بوده که قیمت مصوب کشوری این کالا ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان است. در حال حاضر قیمت مرغ گرم برای مصرفکننده در استان قزوین ۸۵ هزار تومان بوده که قیمت مصوب کشوری این کالا ۷۳ هزار تومان است.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم گوسفند زنده در استان قزوین ۲۳۰ هزار تومان، گوشت گوسفندی مخلوط برای مصرفکننده ۴۶۰ هزار تومان، گوساله زنده ۱۸۵ تا ۲۰۵ هزار تومان و گوشت گوساله مخلوط برای مصرفکننده ۴۸۰ تا ۵۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی تأکید کرد: با عنایت به پیگیری و درخواست سهمیه گوشت قرمز منجمد، طبق هماهنگیهای صورت گرفته با شرکت پشتیبانی امور دام کشور و استان از محل مصارف عمده برای استان قزوین سهمیه در نظر گرفته شد و به منظور جلوگیری از افزایش قیمت گوشت، کنترل قیمت و حمایت از مصرفکنندگان و به استناد مصوبه قرارگاه امنیت غذایی، سهمیه مذکور بهعنوان مصرف خانوار در سطح استان توزیع شد.
این مسئول تصریح کرد: به این منظور در مرحله اول در آبان ماه ۳۰ تن گوشت قرمز منجمد به قیمت هر کیلو ۲۷۸ هزار تومان و در مرحله دوم در آذر ماه نیز ۳۰ تن گوشت قرمز منجمد با همین قیمت در شهرستانهای استان توزیع شد، به طور تفکیکی از این میزان گوشت ۳۵۰۰ تن در نمایشگاه قزوین، ۲۱ هزار و ۶۵۰ تن در قزوین، ۷ هزار و ۲۰۰ تن در حومه قزوین، ۸ هزار و ۷۰۰ تن در البرز، ۷ هزار و ۶۰۰ تن در تاکستان، ۵ هزار و ۱۵۰ تن در بوئینزهرا، ۴ هزار تن در آبیک و ۲ هزار و ۲۰۰ تن در آوج توزیع شده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر موجودی ذخایر گندم استان ۸۴ هزار و ۷۳۷ تن، شکر ۵ هزار و ۲۷۴ تن و برنج ۳ هزار و ۳۳ تن است. از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۲ هزار و ۲۵۶ تن گندم، هزار و ۱۲۷ تن شکر و هزار و ۶۰۲ تن برنج در استان توزیع شده است. با عنایت به ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی و هدفگذاری ۱۴۵ میلیون قطعه جوجهریزی گوشتی، جهت تحقق ۱۳۰ میلیون مرغ آماده کشتار در پایان دوره پرورش، سهم استان قزوین جوجهریزی ماهانه ۳ میلیون و ۴۵۲ هزار قطعه بوده که این سهم کاملاً تحقق یافته است.
خوشاخلاق در پایان بیان کرد: همچنین مطابق برنامه مصوب ابلاغی، میزان جوجهریزی گوشتی روزانه استان ۱۱۵ هزار قطعه است که از ابتدای دی ماه سال جاری تا ۱۳ دی ماه شاهد رشد ۱۳۱ درصدی جوجهریزی در استان بودهایم، استان قزوین در تحقق این برنامه جزو پنج استان برتر در کشور است. نکته حائز اهمیت اینکه متأسفانه میزان ذخایر کالاهای استراتژیک مانند مرغ و گوشت در استان قزوین نسبت به سالهای گذشته کمتر است.
انتهای پیام