به گزارش ایسنا، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی در دومین «همایش تحول دیجیتال، بانک و بیمه با رویکرد هوش مصنوعی» با بیان اینکه سرعت بروز تکنولوژی و فناوری به قدری بالاست که به سال هم نمیرسد، گفت: اگر در این حوزه نجنبیم عقب میمانیم. اما سرعت کشور ما با این تغییر تکنولوژی همگام نیست. یکی از هشدارهای این کنفرانس به همه مسئولان و صاحبنظران این است که گامهای بزرگی بردارند. ما سرعت پایینی داریم و باید گامهای بزرگی برداریم.
وی با بیان اینکه تحول در دنیای دیجیتال مفهوم حکمرانی را تغییر میدهد، گفت: یکی از آثار حکمرانی دیجیتال، بهبود خدمات عمومی است؛ دولت ها با بهره برداری از اقتصادی دیجیتالی میتوانند مسیر مستقیم با مردم داشته باشند و و براساس نیازها پاسخگو باشند. در اقتصاد دیجیتال قابلیت ثبت و پردازش دادههای دیجیتالی یک ابزار پیشرفته برای پاسخگویی به نیاز جامعه است.
رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با به اشتراکگذاری دادهها میان سازمانها و بخشهای اقتصاد دیجیتال، استفاده از کاغذ بهطور قابل توجهی پایین میآید. برای نمونه ثبتنام در انتخابات مجلس در دورههای قبلی کاغذی بود اما امسال دیجیتالی شد.
میرتاجالدینی ادامه داد: باید ببینیم رابطه حکمرانی دیجیتال با حکمرانی اسلامی چیست؟ حکمرانی اسلامی رویکردها و اصول را نشان میدهد و حکمرانی دیجیتال شیوهها و ابزار را نمایان میکند. حاکمان در حکمرانی اسلامی نباید چیزی را پنهان کنند. عدالت اصل است و توازن در مسائل مالی و بودجه باید رعایت شود. در برخی موارد مانند یارانههای غیرمستقیم هرکسی ظرف بیشتری دارد، برداشت بیشتری دارد. یک خانواده فقیر نباید ناشناخته باشد که امکانات دریافت نکند. حکمرانی دیجیتال بستری را فراهم میکند که اطلاعات و کاوش تشکیل شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: کالابرگ الکترونیکی از سه سال قبل در مجلس مطرح شد که در قالب آن ۱۱ قلم کالا را در این قالب توزیع میکنیم. امروز زیرساخت مورد نیاز در بانک مرکزی فراهم شده و البته نقایصی هم دارد. باید خرید با کارت یارانه و با قیمت مصوب دولت باشد که این مصداق استفاده از زیرساختهای دیجیتال است.
میرتاجالدینی بیان کرد: در حوزه دیجیتال شاهد رشد استارتآپها و افزایش زیرساختها هستیم. صندوق شبکه توسعه فیبر نوری مصوب شده و اکنون چهار میلیون مشترک هدفگذاری شده و به ۲۰ میلیون اتصال خواهد رسید.
رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی درباره سرمایه انسانی اظهار کرد: بستر جذب این افراد را فراهم نکردیم و باید بستر بهرهمندی از افراد تحصیلکرده و ماهر را فراهم کنیم. همچنین باید دبیرخانه دائمی این کنفرانس را ایجاد کنیم.
تمرکز مرکز پژوهشهای مجلس بر موضوع تحول دیجیتال و هوش مصنوعی
همچنین بابک نگاهداری - رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی - در این مراسم با بیان اینکه موضوع تحول دیجیتال و هوش مصنوعی اهمیت ویژهای دارد و مرکز پژوهشها روی این موضوع متمرکز است، گفت: در این راستا ۱۳ گزارش تخصصی با هوش مصنوعی در ابعاد مختلف منتشر شده است.
وی افزود: اگر حکمرانی دیجیتال شود کارایی خدمات افزایش، انطباق با مقررات ارتقا و اعتماد مردم به دولت افزایش مییابد و بسیاری از چالشهای حکمرانی حل میشود. همه جنبههای حکمرانی تحت تاثیر تحولات دیجیتال قرار دارد. این تحول دیجیتال شامل سیستمها و مدلهای کسبوکار و ساختار مدیریت زنجیرهها است و باید در این بخشها اقدام کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تحول دیجیتال، بانک و بیمه به افزایش خدمات و امنیت مشتریان منجر میشود، هزینههای بانک و بیمه کاهش یافته و فرصتهای این دو بخش بیشتر میشود. در صنعت بیمه کمتر ورود فناوریهای نوین و هوش مصنوعی را داریم و در این عرصه شاهد کندی هستیم و محدودیتهای نظارتی نیز در این بخش موثر بوده است.
نگاهداری با بیان اینکه هنوز اعتبارسنجی مشتریان در بیمه با استفاده از تحولات دیجیتال خیلی رخ نداده است، گفت: تحولات بلاکچین نیز از نگاه حکمرانی قابل توجه است و امیدوارم بتوانیم ارائه خدمات براساس قراردادهای هوشمند را در دستور کار قرار دهیم و این مهم در بانک و بیمه موثر است.
انتهای پیام