مهدی مسروری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد پسته تولیدی خراسان رضوی در بردسکن تولید و فرآوری میشود، اظهار کرد: بردسکن قطب تولید پسته از نظر تولید و سطح زیر کشت مقام دوم را در استان دارد.
وی از بردسکن به عنوان قطب تجاری پسته در خراسان رضوی نام برد و تصریح کرد: خشکسالیها موجب شده که کشاورزان فقط به محصول پسته که یک محصول استراتژیک و اقتصادی است روی آورند.
مسروری اعطای تسهیلات کمبهره را به بهرهبرداران حوزه کشاورزی ضروری دانست و بیان کرد: خشکسالیها و کاهش منابع آبی به حدی است که پسته هم آینده درخشانی نخواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن میزان سطح زیر کشت باغات پسته بردسکن را ۱۴ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: سالانه به طور متوسط ۱۶ هزار تن پسته از این سطح برداشت میشود.
وی با اشاره به فعالیت ۱۴ هزار نفر بهرهبردار در بخش کشاورزی این شهرستان عنوان کرد: بردسکن با داشتن ۲۸ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دارای مقامهای اول در تولید انجیر و پسته است.
مسروری ارزش اقتصادی پسته این شهرستان را بیش از ۵ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: حوزه کشاورزی بردسکن با توجه به محصولات متنوع حرف اول را میزند.
وی با بیان اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد پسته تولیدی استان در شهرستان بردسکن سورت بندی و زمینه صادرات آن فراهم میشود، افزود: بیش از ۸۰ درصد باغات شهرستان بردسکن رقم فندوقی است.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن با اعلام اینکه بردسکن دارای بیشترین ترمینالهای ضبط و فرآوری پسته در خراسان رضوی است، بیان کرد: بردسکن با بیش از ۵۵ ترمینال ضبط و فرآوری پسته در استان بیشترین واحدهای فرآوری را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه بحران آب در بردسکن را یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان دانست و گفت: کاهش منابع آبی تولید محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده است.
مسروری همچنین بحران آب را عامل کاهش تولید محصولات کشاورزی اعلام کرد و افزود: وضعیت منابع آبی موجب شده که سمت و سوی کشاورزی به سمت تک محصولی پیش رود.
وی با اعلام اینکه در بردسکن با داشتن ۲۰ سال خشکسالی اکثر محصولات منطقه کیفیت لازم را ندارند و امروز از محصول زعفران، زیره، انار مرغوب و با کیفیت خبری نیست، تصریح کرد: اعطای تسهیلات مورد نیاز به کشاورزان ضروری است.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن خاطرنشان کرد: با وجود این که اقتصاد منطقه بر پایه کشاورزی و دامداری است اما طی چند سال گذشته ۳۸۰ هزار رأس دام این منطقه به ۱۵۰ هزار رأس رسیده است.
وی وضعیت موجود را نگران کننده دانست و گفت: با توجه به وضعیت منابع آبی منطقه باید به سمت کشت گیاهان کم آب طلب با ارقام مناسب پربازده برویم، در همین راستا کاشت گیاهان کم آب طلب و مؤثر در کشاورزی در دستور کار قرار دارد.
مسروری در همین خصوص اظهار کرد: در راستای ترویج الگوی کشت محصولات کم آب طلبی مانند زیره سیاه، زیره سبز، عناب و ارقام مختلف پسته در شهرستان کشت شده است، همچنین برای اینکه از محصولات کم آب طلب و مقاوم به شوری و خشکی استفاده شود و محصول مناسبی داشته باشند به مقایسه ارقام مختلفی در گندم، جو، کلزا و پنبه پرداختهایم.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن همچنین خرده مالکی را یکی دیگر از معضلات پیش روی بخش کشاورزی این منطقه دانست و افزود: اگر کشت محصولات به صورت یکجا کشتی انجام شود نه تنها میتوان آفات را کنترل نمود بلکه سیستمهای آبیاری تحت فشار قابل اجرا است.
وی اظهار کرد: متأسفانه در بخش زراعی و باغی شهرستان با خرده مالکی بسیار شدید مواجه هستیم، به طوری که بالغبر ۸۰ درصد کشاورزی شهرستان بردسکن خرده مالکی است.
بردسکن در فاصله ۲۷۳ کیلومتری مشهد قرار دارد.
انتهای پیام