کاهش رشد جمعیت در برخی شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری نگران‌کننده است

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: اواخر دهه ۹۰ و سال ۱۴۰۰ تاکنون شاهد سیر نزولی رشد جمعیت در استان بودیم که مجموعاً کاهش رشد جمعیت متوقف شد و رشد جمعیت یک درصد افزایش یافته اما نگرانی در برخی از شهرستان‌ها همچنان وجود دارد.

علی احمدی امروز، ۱۳ دی ماه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تاکنون ۳۰۶۲ زوج نابارور در استان شناسایی شده است.

وی به بحث ممنوعیت سقط جنین اشاره کرد و افزود: تاکنون توانسته‌ایم در شهرستان لردگان، سامان و شهرکرد،  مرکزی برای مشاوره پیشگیری از سقط راه‌اندازی کنیم.

احمدی گفت: اواخر دهه ۹۰ و سال ۱۴۰۰ تاکنون شاهد سیر نزولی رشد جمعیت در استان بودیم که مجموعاً کاهش رشد جمعیت متوقف شد و رشد جمعیت استان یک درصد افزایش یافته اما نگرانی در برخی از شهرستان‌ها همچنان وجود دارد، مثلا در لردگان نگرانی وجود ندارد اما حفظ وضع موجود موجب نگرانی شده است، به طوری‌که درصد افزایش رشد جمعیت در لردگان ۱۳ درصد است که باید بیش از این باشد

وی ادامه داد: در کیار همچنان روند فرزندآوری رو به کاهش است و نسبت به سال گذشته ۲/۲ درصد کاهش یافته که باید آسیب شناسی صورت گیرد، همچنین در بن ۷.۷ درصد رشد جمعیت کاهش یافته و نسبت به دیگر شهرستان‌ها وضعیت بحرانی‌تر است.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به تسهیلات فرزندآوری و تحلیل رفتار بانک‌ها در پاسخگویی و عمل، تصریح کرد: همچنان گلایه‌ها در خصوص تسهیلات فرزندآوری و ... وجود دارد که این‌ها مانع اصلی فرزندآوری نیستند، بلکه مشکل گره‌های ذهنی است که برای مردم ایجاد شده و آدرس اشتباه به مردم می‌دهند در صورتی که بقای نسل‌ها به خطر افتاده است.

وی مردمی سازی، ایجاد انگیزه و پایین آمدن سن ازدواج را از موضوعات مهم دانست و بیان کرد: لازم است موانع فرزندآوری رفع و در استان مداخلات لازم انجام شود تا مردم میل به فرزندآوری داشته باشند.

احمدی بیان کرد: شاید دغدغه ما نسبت به سرعتی که در کاهش جمعیت وجود داشت اندکی برطرف و تراز استان مثبت شده اما باید تلاش‌ها صورت گیرد تا جایی که ترازهای منفی جبران و بتوان به نرخ باروری که حدود ۲.۵ و بالاتر در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده به آن دست یابیم.

افتتاح خانه جوان شهرکرد در دهه فجر به شرط برقراری انشعابات دائم

در ادامه فرشید ریاحی، مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: پروژه خانه جوان شهرکرد از سال ۹۷ در زمینی به مساحت ۶۲۵ مترمربع و مساحت اعیانی ۱۰۶۲ متر مربع آغاز شد که تاکنون ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب داشته که از این رقم حدود ۷ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

به گفته وی، اعتبار مصوب امسال خانه جوان شهرکرد دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده که ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص اعتبار دارد.

ریاحی افزود: یک سالی است که این پروژه به ۱۰۰ درصد عملیات ساختمانی رسیده اما بحث انشعابات به صورت دائم برطرف نشده که لازم است شرکت‌های خدمات‌رسان نسبت به برقراری انشعاب دائم اقدامات لازم را انجام دهند تا این پروژه در دهه فجر افتتاح شود.

ریاحی در خصوص خانه جوان شهرستان لردگان، تصریح کرد: این پروژه در زمینی به مساحت ۵۵۴ مترمربع با اعتبار مصوب هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال‌های متعدد تامین اعتبار شده که تنها یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان تخصیص یافته است.

مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۴۵ درصد رسیده است، از طرفی اعتبار مصوب امسال یک میلیارد و ۵۹۶ میلیون تومان بوده که ۱۰ درصد آن تخصیص یافته است.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه در سال‌های ۹۶، ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۱ اعتبار تخصیصی نداشته، کما اینکه اعتبار برآورد شده اولیه برای اتمام این پروژه هشت میلیارد تومان بوده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402101309455
  • خبرنگار : 50123