به گزارش ایسنا، منصور حقیقتپور؛ فعال سیاسی در یادداشتی در همشهری نوشت:
در دیپلماسی جهادی هدف، ایجاد ظرفیت و بستر مقاومتی بین مردم مظلوم و محروم است برای تقابل جدی با چهره استکبار جهانی. این سبک دیپلماسی که ما نامش را دیپلماسی جهادی میگذاریم در بسیاری از مواقع به یاری کشورهای همسو و همراه میآید و نمونه بارز آن را میتوان در اتفاقات منطقه جستوجو کرد. این مدل دیپلماسی وارد عراق و سوریه شد و در آنجا اثرگذاری قابل توجهی داشت. از این حیث باید گفت دیپلماسی جهادی و سیاسی همراه و همطراز یکدیگرند که باهم به تکامل میرسند.
نکته قابل توجه در مورد دیپلماسی جهادی این است که برعکس بسیاری از خطمشیهای دیپلماسیهای مرسوم، در گیرودار قید و بندها و ملاحظهکاریهای مختلف نیست. از این جهت یک حرکت و سیاستورزی چابک و نافذ به شمار میآید؛ به این مفهوم که برخلاف نشستن پای میز مذاکره و سازش با هدف پیگیری امور محرومان و مظلومان، در میادین مختلف جهاد، اعم از نظامی، سیاسی، تبلیغی و... حاضر و فعال است.
قبل از حاج قاسم سلیمانی کلیت این سیاستورزی و دیپلماسی وجود داشت اما نکته قابل توجه این است که سردار سلیمانی کسی بود که در ایران و منطقه این سیاستورزی را مهندسی معقول و پایدار کرد. بهطور مثال به تحولات اخیر و جنگ غزه نگاه کنید که شاهدیم نیروهای فلسطینی امروزه به جایگاهی رسیدهاند که میتوانند در برابر قدرت برتر نظامی منطقه ایستادگی کرده و آن را زمینگیر کنند.
انتهای پیام