به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه امام صادق علیه السلام، همایش بزرگداشت مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی توسط انجمن علمی-دانشجویی حقوق این دانشگاه با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم؛ مشاور رئیس قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین علیزاده و موحدی از قضات دیوان عالی کشور، حجتالاسلام ایزدپناه؛ رییس اسبق حوزه ریاست قوه قضائیه، الهام؛ وزیر اسبق دادگستری و عضو هیات علمی دانشگاه، جمشیدی؛ معاون سابق توسعه قضائی قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین بیاتی؛ رئیس دانشگاه عدالت و اسماعیلتبار؛ عضو هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، پیام ارسالی ریاست جمهوری اسلامی ایران، حضرت آیت الله سید ابراهیم رئیسی، به همایش بزرگداشت آیتالله هاشمی شاهرودی قرائت شد که متن این پیام به شرح ذیل است.
بسم الله الرحمن الرحیم
پنج سال از ارتحال عالم وارسته و فقیه مجاهد مرحوم آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی میگذرد اکنون خلاً وجودی ایشان احساس شده و باید قدردان خدمات علمی قضایی و سیاسی ایشان باشیم.
گستره فعالیتهای، علمی ،سیاسی و اجتماعی آن مرحوم چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه پس از آن در ایران و عراق بر کسی پوشیده نیست آن مجتهد مجاهد در عرصه مبارزه با حکومت بعثی صدام انواع شکنجه های جسمی و روحی را به جان خرید و سه برادر بزرگوار ایشان نیز در این مسیر به شهادت رسیدند تا هر کدام افتخاری برای خاندان هاشمی شاهرودی و جامعه اسلامی باشند.
قطعاً خدمات این عالم عامل در مجلس اعلای انقلاب اسلامی ،عراق قوه قضائیه، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و فعالیتهای علمی و فرهنگی ایشان در تأسیس و هدایت مراکز علمی و پژوهشی و تلاش در جهت ترویج معارف اسلامی و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام با رویکردی نوین در زمره باقیات صالحات و فکر و اندیشه خلاق ایشان راهگشای آیندگان خواهد بود.
اینجانب ضمن تشکر از دانشجویان محترم دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) یاد و خاطره مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی و مرحوم آیت الله مهدوی کنی را گرامی داشته و همنشینی آنان با ائمه اطهار (ع) را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
پس از قرائت پیام ریاست جمهوری، حسینی؛ معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق علیه السلام، ضمن خوشامدگویی به مهمانان و دانشجویان حاضر در جلسه، عنوان کارگزار باوفای نظام راکه رهبر معظم انقلاب مدظله العالی برای مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی به کار بردند را بسیار مهم برشمرد و بیان کرد: بسیاری از فقها به خاطر ملاحظاتی که دارند از پذیرفتن مسئولیت در نظام اسلامی پروا میکنند، اما ایشان که حقیقتا سرآمد فقهای معاصر بودند، هیچگاه از پذیرش مسئولیت نترسیدند و در عرصههای مختلف نظام به خوبی نقشآفرینی کردند.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین علیزاده، از دوستان آیتالله شاهرودی به بیان خاطراتی از حضور ایشان در قوه قضائیه و قبل از آن پرداخت.
این قاضی عالی رتبه افزود: حقیقتا انسان از فقدان این عالم که از مفاخر مذهب تشیّع است، متأثر میشود و هنوز برای ما پذیرش اینکه ایشان رحلت نمودند، سخت و طاقتفرساست.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا ایزدپناه گفت: مقام معظم رهبری مدظله العالی حل برخی از مسائل کلان اقتصادی را به آیتالله شاهرودی ارجاع میدادند و ایشان با درک عمیق فقهی و اقتصادی خود، راهکارهای مهمی را در حل آن مسائل و چالشها ارائه میدادند.
الهام نگاه آیتالله شاهرودی به مجازاتها را یادآور شد و افزود: آیتالله هاشمی شاهرودی اساسا مجازات حبس را قبول نداشتند، مگر در موارد منصوص در فقه شیعه.
جمشیدی، توجه ویژهی آیتالله هاشمی شاهرودی به جوانان را ویژگیهای بارز ایشان بر شمرد و افزود: ایشان نسبت به تهیهی لوایح قضایی اهتمام ویژهای داشته و خودشان برای تهیهی این لوایح دست به قلم میبردند و در کنار دیدگاه کلانی که نسبت به مسائل داشتند، بسیار جزء نگر بودند.
حجتالاسلام والمسلمین بیاتی از شاگردان آیتالله شاهرودی، تواضع و حرّیت را دو صفت مهم این شخصیت دانسته و بیان کرد: ایشان قبل از تصدی ریاست قوه قضاییه مباحثی را تدریس کرده بودند که فرصت چاپ و انتشار آن فراهم نبود، فلذا بعد از اتمام دوره ده سالهی ریاست ایشان بر قوه قضائیه از ایشان خواستیم که آن مباحث را منتشر کنیم، اما ایشان به ما فرمودند که من راضی به چاپ نیستم، چرا که آن مطالب قبل از ورود به قوه قضائیه مطرح کردم و آن نگاه بسیار منفیای نسبت به غرب داشتم، اما امروزه به این نتیجه رسیدم که برخی از قوانین دولتهای غربی از روی تجربه به دست آمده و به نفع مردم و برای حقوق متهمین وضع شدهاند.
در پایان این مراسم اسماعیلتبار، آثار علمی آیتالله هاشمی شاهرودی را ذخیرهای بزرگ عنوان کرد و گفت: ما شاگردان این شخصیت بزرگوار، از ایشان هندسه فقه و مهندسی فکر را برگرفتهایم و امیدواریم بتوانیم تا پایان عمر برای ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام دست از تلاش برنداریم.
انتهای پیام