به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، گزارش رسانههای عبری حاکی از این است که واشنگتن از رژیم صهیونیستی درخواست کرده تا مرحله سوم جنگ غزه را طی هفته جاری آغاز کند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز طی دو روز گذشته تعداد نیروهایش در غزه را کاهش داده اما رسما آغاز اجرای این مرحله را اعلام نکرده است.
براساس گزارش رسانههای عبری، مرحله سوم جنگ شامل انتقال ارتش صهیونیست از مرحله بمباران «فشرده» به هدف قرار دادن «دقیقتر» اهداف و خارج کردن نیروها از داخل نوار غزه به مرزهای بین دو طرف (مناطق غلاف غزه) است.
آموس هارئیل، تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی در گزارشی برای روزنامه هاآرتص نوشت: ارتش اسرائیل به آرامی به سمت مرحله سوم جنگ حرکت میکند. قرار است تعدادی از لشکرهای ذخیره ارتش طی روزهای آینده بعد از حدود سه ماه از جنگ، مرخص شوند. این اقدام تنها با هدف کاهش فشار بر اقتصاد نیست بلکه به این دلیل است که شدت جنگ در شمال غزه رو به کاهش است.
وی گفت: حماس در حال حاضر حملات پراکندهای را با یگانهای کوچک خود انجام میدهد. جنگ در محلههای الدرج و التفاح در شرق شهر غزه وارد لحظات آخر شده است. میانگین تلفات انسانی اسرائیل در روزهای گذشته کمتر از دو هفته قبل بوده و شاید دلیل این مسئله این است که جنگ بر مناطق کمتری متمرکز شده است.
این تحلیلگر گفت: چالش اصلی که ارتش اسرائیل با آن مواجه است، نیاز به ورود و پاکسازی مناطق مسکونی است که دارای ازدحام بیشتری هستند. حماس بمبهایی را در تعدادی از این منازل کار گذاشته و راکتهایی را از مسافت نزدیک به واسطه نیروهایی که از تونلها خارج میشوند، شلیک میکند. عملیات پیادهنظام، زرهی و مهندسی بسیار خطرناک است نه در زمان حمله بلکه زمانی که نیروها در پایگاههای جدیدی مستقر شده و شروع به پاکسازی منطقه میکنند. در حالی که یوآو گالانت، وزیر جنگ درباره یک سال دیگر از جنگ در غزه صحبت میکند، فرماندهی جنوبی ارتش اسرائیل پیشبینی کرده که یک تا دو سال از جنگ باقی مانده باشد. با این حال دامنه جنگ در دوره آتی محدودتر خواهد بود. اما به تعداد بیشتری از نیروها برای اهداف دفاعی یا ادامه عملیات در داخل غزه نیاز است.
وی افزود: همچنین تعداد بیشتری از نیروها و تجهیزات در طول مرزهای لبنان در طول سال ۲۰۲۴ مستقر خواهند شد. فعالیتهای مهندسی زیادی در منطقه واقع در پشت نوار مرزی در داخل نوار غزه انجام میشود. اسرائیل قصد دارد محیط امنیتی جدیدی را ایجاد کند که مانع ورود فلسطینیها به آن شود و در این مرحله مشخص نشده که آیا این منطقه شامل پایگاههای نظامی خواهد بود یا خیر. همچنین مشخص نکرده که آیا ساکنان شمال غزه میتوانند در مرحله آتی به منازلشان بازگردند یا خیر. در زمان کنونی استقرار لشکر ۹۹ شمال غزه را از جنوب آن جدا میکند. با این حال هزاران تن از ساکنان غزه به محلههای ویران شده خود و اردوگاههای آوارگان بازگشتند.
این تحلیلگر تأکید کرد: از نظر عملی ارتش اسرائیل به شکل کامل بر این مسئله سیطره ندارد و احتمالا نیروهای حماس که یونیفرم رسمی ندارند یا سلاح به همراهشان نیست بین ساکنان در حال رفت و آمد باشند. این مسئله در مناطقی اتفاق میافتد که حضور ارتش اسرائیل در آنجا کاهش یافته است.
در حالی که جنگ غزه وارد هشتاد و نهمین روز خود شده، حملات متقابل رژیم صهیونیستی و جنبش حماس همچنان ادامه دارد. رژیم صهیونیستی روز سهشنبه صالح العاروری، معاون رئیس جنبش حماس را در ضاحیه جنوبی بیروت ترور کرد و به شهادت رساند که با محکومیت گسترده مواجه شد.
انتهای پیام