ایران قوی؛ زنجان سربلند/۲۵

مطالبات بخش اقتصادی استان زنجان از رئیس‌جمهور چیست؟

رئیس اتاق بازرگانی زنجان گفت: سفر رئیس‌جمهور می‌تواند در جهت توسعه مناطق، تقویت ارتباط بین دولت و مردم، حل مشکلات مردم به ویژه در بخش اقتصاد باشد.

صمد یوسفی‌اصل در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با سفر روزهای اخیر هئیت دولت به استان زنجان، اظهار کرد: سفر رئیس‌جمهور به استان‌ها همواره آثار و برکات مختلفی را به دنبال داشته است که از آن جمله ایجاد ارتباط مستقیم با مردم است که با سفر رئیس‌جمهور به استان‌های مختلف، ارتباط مستقیم بین مقامات و مردم بهبود می‌یابد. این ارتباط می‌تواند منجر به تعاملات و همکاری‌های مثبت در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شود و با توجه به بازدید ایشان و همچنین وزرا از برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی و در جریان قرار گرفتن مشکلات از نزدیک و دستورات برای رفع آن‌ها، نتایج موثری را در پی داشته باشد.

وی افزود: همچنین توجه به مشکلات منطقه نیز که با سفر رئیس‌جمهور به استان‌ها رخ می‌دهد فرصت مناسبی است تا از نزدیک با مسائل و مشکلات مردم آشنا و نیازهای منطقه را بشناسد. این اقدام می‌تواند راهبردی مؤثر برای پیشبرد سیاست و مصوبات دولت در جهت رفع مشکلات باشد؛ چرا که با حضور رئیس‌جمهور در استان‌ها، توجه به تحرک و توسعه مناطق مختلف افزایش می یابد. این به معنای سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های اقتصادی، بازاریابی مناسب، ایجاد اشتغال و توسعه صنایع است.

این مسئول افزایش توجه ملی را دیگر اثر سفر استانی رئیس‌جمهور دانست و ادامه داد: یکی دیگر از این آثار موثر می‌تواند افزایش توجه ملی باشد به طوری که سفر رئیس‌جمهور به استان‌ها موجب افزایش توجه ملی نسبت به آن استان شده و این باز شدن رسانه‌ها و پوشش گسترده از سفر ممکن است باعث شناخت بهتر از ظرفیت‌ها و نیازهای استان شود و تسهیل‌کننده تصمیم گیری‌های موثرتر در راستای توسعه و پیشرفت باشد.

یوسفی‌اصل با اشاره به امیدافزایی سفر رئیس‌جمهور، تصریح کرد: با توجه به اینکه امید در جامعه امروز ما به عنوان یک اصل مورد توجه بیش از پیش قرار گرفته و الهام بخش است، حضور رئیس‌جمهور در استان‌ها، به دانشجویان، جوانان و عموم مردم انگیزه می‌دهد و می‌تواند الهام بخش باشد. این اقدام می‌تواند روند ارتقای سطح فرهنگی، فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی جوانان را تسریع کند، چرا که امروز ما نیاز به امیدآفرینی داریم و کشف استعدادهای اقتصادی جوانان و حتی در سطوح پایین‌تر دانش‌آموزان و دانشجویان یک نیاز ضروری است.

وی عنوان کرد: به طور کلی، سفر رئیس‌جمهور به استان‌های ایران می‌تواند در جهت توسعه مناطق، تقویت ارتباط بین دولت و مردم، حل مشکلات مردم به ویژه در بخش اقتصاد که مورد تاکید فعالان بخش خصوصی استان زنجان است و الهام بخشی برای جوانان مؤثر واقع شود. البته تأثیرات دقیق هر سفر بستگی به شرایط مکانی و زمانی آن نیز بستگی دارد.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان توسعه زیرساخت‌ها را یکی از مطالبات فعالان بخش اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک استان زنجان در کشور و قرارگیری در مسیر ترانزیت و حمل کالا از شرق به غرب، از شمال به جنوب و بالعکس و همچنین قرارگیری در مسیر ترانزیت بین‌المللی و ... توسعه زیرساخت‌ها و تقویت و بهبود کیفیت آن‌ها در سفر آتی رئیس‌جمهور به استان زنجان می‌تواند حائز اهمیت باشد. این مهم شامل بهبود و ساخت بزرگراه‌ها، توسعه ایستگاه‌های راه آهن از جمله اتمام دو خطه کردن راه‍‌آهن زنجان به تهران، فرودگاه، کانال‌ها و راه‌های استان و غیره باشد که حتی موجب ترغیب حضور سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری در زنجان باشد.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در استان، یادآور شد: هرچند با اقدامات صورت گرفته و همکاری ویژه بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی در استان، شاهد وضعیت مطلوب محیط کسب و کار در زنجان هستیم اما مردم همواره نیاز به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید دارند. با توجه به نگاه اتاق بازرگانی زنجان به عنوان پارلمان بخش خصوصی به توسعه کسب و کارها در بخش‌های مختلف و مطالبه توجه به صنایع محلی، توسعه کسب و کارهای جدید و پشتیبانی از کارآفرینی می‌تواند در سفر رئیس‌جمهور مورد تاکید قرار گیرد. استان زنجان ظرفیت و پتانسیل بالایی در بخش‌های مختلف دارد و جوانانی کارآفرین و با انگیزه‌ای دارد که هر کدام با شور و انگیزه بالا نیاز به حمایت برای کارآفرینی دارند.

یوسفی‌اصل خواستار رفع مشکلات آبی استان شد و ادامه داد: استان زنجان یکی از استان‌هایی با ظرفیت بالا در بخش کشاورزی است و از این رو با توجه به تولیدات محصولات مختلف کشاورزی در استان استفاده بهینه از منابع آبی و حل مشکلات کمبود آب می‌تواند در دستور کار سفر رئیس‌جمهور قرار گیرد. این مهم شامل احداث و بهبود سدها، ترمیم شبکه آبیاری و زهکشی و اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی می‌شود. البته شاهد آب گیری برخی از سدها برای توسعه این بخش نیز خواهیم بود که می‌تواند به توسعه و پشتیبانی از کشاورزان و دامداران، تقویت صنایع غذایی محلی و افزایش تولید و صادرات محصولات کشاورزی منجر و یک اتفاق مثبت و حرکت روبه‌جلو برای توسعه این بخش قلمداد و در آینده شاهد بهره‌وری در استفاده از آب برای توسعه بخش کشاورزی باشیم.

این مسئول توسعه بخش صنعتی را  مطالبه و خواسته اصلی پارلمان بخش خصوصی استان زنجان دانست و تصریح کرد: استان زنجان با توجه به حضور کارخانجات بزرگ صنعتی و تولیدی و صادراتی، امروز با مشکلاتی روبه‌رو است که هرچند مسئولان استان در رفع این مشکلات تلاش‌های گسترده‌ای را آغاز کردند، اما حل برخی از آن‌ها مستلزم همت مسولان ملی است، صنعت به عنوان یکی از عوامل توسعه و رشد اقتصادی، با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است که بخشنامه‌های یک شبه و خلق الساعه هر روز بر این مشکلات افزوده و حرکت توسعه‌ای را با دست اندازهایی مواجه ساخته است. درخواست پشتیبانی و توسعه بخش صنعتی می‌تواند از جمله مطالبات مردم باشد.

وی خاطرنشان کرد: شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان زنجان فراهم است، اما در ادامه مشکلات می‌تواند این موضوع را با چالش روبه‌رو سازد هرچند ما معتقدیم هماهنگی مناسبی بین بخش خصوصی و مسولان در استان وجود دارد اما ارائه تسهیلات، تقویت کارخانه‌ها و صنایع محلی و توسعه صنایع پیشرفته، حل مشکلات صنعتگران و صادرکنندگان به ویژه در موضوع رفع تعهدات ارزی و مواردی از جمله عوارض صادراتی می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402101208195
  • خبرنگار : 50165