رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد:

ما باید بر مشهد بودن اصرار داشته باشیم

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ما باید بر مشهد بودن اصرار داشته باشیم، مشهد بودن را تکرار کنیم و اگر ما به نسل بعدی و نسل امروز این القا را نداشته باشیم که در مشهد زندگی می‌کنیم نه در شهرهای دیگر، روایت‌های دیگری به خورد ما می‌دهند.

حسن منصوریان امشب، ١١ دی ماه، در اولین رویداد اعطای نشان مشهد که در سالن همایش‌های بین‌المللی شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: ۱۰ دی گذشت، یاد و خاطر شهدای یکشنبه خونین را گرامی می‌داریم و امیدواریم با نام‌گذاری این روز بزرگ به نام روز مشهد که مصوب شورای فرهنگ عمومی استان نیز قرار گرفته، بتوانیم زحمات و خاطرات این عزیزان را به نسل جوان منتقل کنیم.

وی افزود: مشهدالرضا(ع) از لحاظ قدمت تاریخی از شهرهای جوان محسوب می‌شود و حتی نسبت به قدمت ۶۰۰۰ ساله نیشابور، سبزوار و کاشمر قدمت تاریخی کمتری دارد، اما دلیل اینکه مشهد کلانشهر مذهبی ایران بوده، به خاطر مضجع پر خیر و برکت و نور امام رضا(ع) و فلسفه وجودی و علت این شهر حرم امام رضا(ع) است. حرم امام رضا(ع) مانند کعبه دحوالارض زمین است. علت حدوث و توسعه شهر فقط حرم امام رضا(ع) بوده، بنابراین این علت وجودی با علت بقا این شهر نیز باید هماهنگ باشد.

منصوریان با بیان اینکه فرهنگ حاکم بر شهر مشهد باید فرهنگ رضوی باشد، عنوان کرد: اگر تناقضی بین علت و فلسفه وجودی شهر با علت بقا وجود داشته باشد، شهر دچار دوقطبی می‌شود، شهر و شهروند تکلیف رفتار و سبک زندگی خود را نمی‌داند و ما باید تلاش کنیم که در مدیریت شهری دنبال این باشیم که این شهر، شهر امام رضا(ع) و فرهنگ ما فرهنگ رضوی باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: ما شهر را حرم‌شهر و همه شهر را صحن و سرای آقا امام رضا(ع) می‌دانیم، بنابراین در تبلیغات و برنامه‌های فرهنگی متناسب با حرم امام رضا(ع) عمل می‌کنیم. ما شهری داریم که یکی از باغ های بهشتی است.

وی ادامه داد: مشهد جهانشهر برکت و کرامت است، زیرا دلدادگانی از سراسر جهان آرزوی بودن لحظه‌ای در این شهر را دارند.  شهر امام رضا(ع) حرم‌شهری برگرفته از فرهنگ رضوی است که در آن باید مدیریت فرهنگی صورت گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: ما باید بر مشهد بودن اصرار داشته باشیم، مشهد بودن را تکرار کنیم و اگر ما به نسل بعدی و نسل امروزه این القا را نداشته باشیم که در مشهد زندگی می‌کنیم نه در شهرهای دیگر، خرده روایت‌های دیگری به خورد ما می‌دهند. اگر اصرار نداشته باشیم که مشهد شهر شهادت است، افرادی دیگر الگوی نسل بعدی کنونی ما خواهند شد.

وی اضافه کرد: الگوی اصلی بزرگانی که اینجا را محل شهادت نامیدند برگرفته از فرهنگ ایثار و شهادت است. اگر مواظب نباشیم دچار دوقطبی خواهیم شد که مجبور می‌شویم در سالیان بعدی برای مشهد جدید و قدیم ‌مبارزه کنیم، مشهدی برخلاف فرهنگ رضوی شکل خواهد گرفت و این خطری است که شهر را در برگرفته همانگونه که حرم مطهر رضوی با کج‌سلیقگی در کنج شهر ‌ قرار گرفته است.

منصوریان گفت: اگر بر فرهنگ رضوی اصرار نکنیم، روزی فرهنگ رضوی در این شهر کنار گذاشته خواهد شد و مشهد جدید برخلاف این سنت شکل خواهد گرفت. به همین دلیل شورای شهر ‌اصرار بر نشان مشهد و تجلیل از افرادی دارد که در این شهر تاثیرگذار بودند و اصرار دارند این الگوها به نسل‌های دیگر منتقل شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: این شهر خون داده، فداکاری‌ها، ایثارها و گذشت‌های خیرین درآن وجود داشته و علما، حکما و صنعت‌گرانی زحمت کشیدند که باید برای همه الگوسازی شوند. این شهر جز دلدادگی و اخلاق نیست و باید تسری مهربانی و صفات امام باشد، در این شهر باید علم و دانش محور قرار گیرد و همگی دستگیر فقرا باشیم. مشهد حرم‌شهر است، به همین دلیل تمام این برنامه برای دیدن این نکته بوده که مشهد، مشهد است، باید اصرار بر مشهد و نشان دادن روز مشهد و به دنبال الگوسازی برای نسل آینده باشیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۲۱:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402101107794
  • خبرنگار : 50107