به گزارش ایسنا، متن پیشرو یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بینالملل در پایگاه راهبرد معاصر است که در ادامه میتوانید بخوانید:
هرچقدر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیکتر میشویم، تلاش رسانهها و سیاستمداران دو حزب دموکرات و جمهوری خواه برای افشای پروندههای فساد از یکدیگر بیشتر میشود. در یک سوی معادله دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا قرار دارد؛ فردی که اکنون چهار پرونده قضایی علیه وی مطرح است که از فرار مالیاتی در نیویورک تا مخفیسازی اسناد فوق سری دولتی در فلوریدا (ویلای شخصی اش) در دوران پس از ریاست جمهوری را شامل میشود.
در سالهای اخیر بسیاری از نظرسنجیهای عمومی و ایالتی بیانگر اطمینان نداشتن و نارضایتی مطلق شهروندان آمریکایی نسبت به هر دو حزب سنتی این کشور بوده است
مهمترین پرونده باز علیه ترامپ مربوط به تقلب سازمان یافته و تلاش برای تغییر عامدانه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ میلادی است. انتشار دو فایل صوتی از وی خطاب به مقامهای ایالتی میشیگان و جورجیا در زمان اعلام نتیجه انتخابات به وضوح نشان میدهد رئیس جمهور سابق آمریکا دستور تغییر نتیجه را (به سود جمهوری خواهان) به مقامهای محلی این دو ایالت حساس و سرنوشت ساز صادر کرده بود.
با وجود این، وکلای ترامپ میگویند وی در زمان وقوع این جرائم رئیس جمهور بود و طبق قانون اساسی آمریکا، اختیار دارد برای تضمین سلامت انتخابات هر دستوری بدهد؛ به عبارت بهتر، ترامپ اگر تشخیص دهد تغییر و جا به جایی آرای ایالتی به حفظ سلامت انتخابات کمک میکند، باید به آن احترام گذاشت.
در سوی دیگر معادله جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا قصد دارد بار دیگر در انتخابات ۲۰۲۴ میلادی حضور یابد؛ فردی که قانون شکنی و فساد به گونهای دیگر در وی تبلور یافته است. به تازگی پس از آغاز رسمی تحقیقات مجلس نمایندگان آمریکا درباره استیضاح بایدن، ادعای جمهوری خواهان کنگره درباره احتمال سنگ اندازی رئیسجمهور علیه تحقیق در زمینه فساد پسرش خبرساز شد.
درآمد کلان هانتر بایدن در اوکراین و برخی کشورهای دیگر ارتباط مستقیم با جایگاه سیاسی پدرش در آمریکا دارد. اکنون بایدن و مقامهای کاخ سفید درصدد هستند با استفاده از اختیارات خود، جلوی استمرار تحقیقات و احضار شهود را به وسیله کمیته بررسی پرونده بگیرند.
مخرج مشترک دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا فساد است. نکته مهم و قابل تأمل اینکه ترامپ و بایدن هیچ یک به صراحت اتهامات وارد شده علیه خود را منکر نشدهاند، اما از اختیارات قانونی برای افشا نشدن و طرح اتهامات استفاده میکنند. آوردگاهی که با عنوان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاهدش خواهیم بود، منازعه دو حزب و سیاستمدار فاسد خواهد بود که حتی ابایی از ابراز اقدامات وقیحانه خود ازجمله تقلب در انتخابات، فرار مالیاتی یا استفاده از نفوذ سیاسی خود به سود دیگران ندارند.
در سالهای اخیر بسیاری از نظرسنجیهای عمومی و ایالتی بیانگر اطمینان نداشتن و نارضایتی مطلق شهروندان آمریکایی نسبت به هر دو حزب سنتی این کشور بوده است، اما ساختار قدرت در آمریکا بقای خود را در گروی بر هم کنش دو حزب فاسد و زورآزمایی صوری آنها با یکدیگر قلمداد میکند. در چنین شرایطی دو حزب دموکرات و جمهوری خواه و فراتر از آنها، صاحبان آشکار و پنهان قدرت در آمریکا اجازه ظهور احزاب و سیاستمداران مستقل را در قاموس سیاسی، اقتصادی و امنیتی این کشور نخواهند داد.
انتهای پیام