مادران دارای ۴ فرزند گیلان تجلیل شدند

در آستانه فرارسیدن ولادت با سعادت حضرت زهرا(س) و روز مادر و بزرگداشت مقام زن، مادران دارای چهار فرزند و بیشتر زیر ۴۰ سال گیلان با حضور نماینده عالی دولت در استان تجلیل شدند.

اسدالله عباسی امروز، ۱۰ دی ماه در همایش «شکوه مادری» که با حضور خانواده های گیلانی دارای چهار فرزند و بیشتر برگزار شد، با اشاره به حمایت از خانواده‌های دارای سه فرزند به بالا و شناسایی آنها در استان برای دریافت زمین، گفت: این خانواده‌ها بابت دریافت زمین نگران نباشند؛ اهدای زمین  به بخشی از این خانواده‌ها انجام شده و بقیه در نوبت دریافت هستند.

وی اظهار کرد: حمایت از خانواده‌های سه فرزند و بیشتر از برنامه‌های جدی در بخش جوانی جمعیت و مورد تاکید رئیس محترم جمهور است؛ از این رو دستگاه‌ها باید به وظایف خود در این حوزه عمل کنند.

استاندار گیلان با بیان اینکه این خانواده‌ها شناسایی شده‌اند و نباید نگران دریافت مسکن باشند، اضافه کرد: موضوع مسکن و اشتغال این خانواده‌ها در اولویت و جزو امور تکلیفی دستگاه‌هاست.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به مسئله تهدید جمعیتی در استان خاطرنشان کرد: در موضوع خانواده و تحکیم این نهاد مقدس، جوانی و جمعیت مولد و رشد فرزندآوری همه باید همکاری کنند.

وی با بیان اینکه در گذشته تبلیغ و ترویج فرزند کمتر در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود، عنوان کرد: روش گذشته اصلاح شده است و امروز خانواده گرم، صمیمی و موفق خانواده‌ای است که فرزند بیشتری داشته باشد.

عباسی با اشاره به تلاش و فداکاری مادران در گذشته برای تربیت تعداد زیاد فرزند در خانواده اضافه کرد: با وجود تعداد زیاد فرزندان، هیچ مانعی در مسیر رشد مادران و نیز تربیت فرزندان و همسرداری وجود نداشت؛ ضمن اینکه در عرصه‌های مذهبی، دینی و اجتماعی نیز نقش آفرین بودند.

وی عنوان کرد: بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، مادران علاوه بر نقش مادری و همسرداری می‌توانند در فعالیت‌های مختلف در جامعه نقش آفرین باشند، چه بسا آنان این مهم را ثابت کرده‌اند و مادرانی موفق در عرصه‌های اجتماعی هستند.

استاندار گیلان در ادامه با تشریح نقش و جایگاه زنان در خانواده و جامعه، اضافه کرد: براساس منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی نقش زن و مادر در خانواده در جایگاه همسری و مادری و نیز در نقش اجتماعی آنان در جامعه برای ما حایز اهمیت است.

وی با بیان اینکه هیچ چیزی نمی‌تواند جایگزین مهر و تربیت مادری شود، اظهار کرد: بعد از مادر، پدر و خانواده، معلمان می‌توانند در تربیت و مولفه‌های مربوط به مسائل تربیتی، حسی و حرکتی و عاطفی و اجتماعی نقش داشته باشند.

عباسی با تاکید بر تربیت دینی و معنوی فرزندان و توجه به این مهم در خانواده‌ها خاطرنشان کرد: فضای خانه و خانواده باید با مباحث معنوی عجین شود تا فرزندان به حیات طیبه دست یابند.

پنجره جمعیتی گیلان هنوز بسته نشده

محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز، با اشاره به اهمیت جمعیت، اظهار کرد: گیلان سالمندترین استان کشور است و پیری جمعیت در آن بیش از استان‌های دیگر مشهود است.

وی با اشاره به سیر نزولی زاد و ولد در گیلان، افزود: استان گیلان کمترین زادآوری را در بین استان‌های کشور دارد و با این سیر جمعیتی در آینده نه چندان دور قومی به نام گیلک و تالش و دیگر اقوام گیلانی وجود نخواهند داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تحسین خانواده‌های باشکوه دارای چند فرزند، گفت: این خانواده‌ها آینده‌ای روشن، پرنشاط، پویا و فعالی را در پیش رو خواهند داشت.

آشوبی با اشاره به فرصت اندک گیلانیان برای جانشینی جمعیت پیر، خاطرنشان کرد: جمعیت استان گیلان در چاله جمعیتی فرو نرفته و همچنان پنجره فرصت برای هم استانی‌های ما باز است.

وی پذیرش فرزندآوری را در کنار همسرداری و خانه‌داری و بعضا اشتغال، جهادی بزرگ و ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: شادابی و نشاط موجود در خانواده‌های چند فرزندی غیرقابل وصف است و وجود برکات و نعماتی چون پسر و دختر در نهاد خانواده، عنایت الهی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان صیانت از جمعیت جوان و پویا را یک تکلیف در دولت سیزدهم در بخش سلامت دانست و افزود: برای تحقق این تکلیف همه باید کمک کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۲۲:۲۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402101007000
  • خبرنگار :