توزیع بیش از ۵۰ هزار پاکت شیر در مدارس روستایی گیلان

مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان گفت: از ابتدای توزیع شیر در ۱۷ منطقه آموزش و پرورش استان، بیش از ۵۰ هزار دانش‌آموز گیلانی در مناطق روستایی گیلان شیر رایگان دریافت کردند.

محمدحسین رمضانی امروز، ۱۰ دی‌ماه با اشاره به آغاز توزیع شیر در گیلان از ۲۷ آذر امسال در روستای لمر تالش اظهار کرد: در آغاز فرآیند توزیع شیر، قرار است ماهیانه ۲۰۰ هزار پاکت شیر استرلیزه و ۱۵۰ هزار پاکت شیر پاستوریزه بین دانش‌آموزان توزیع شود که تاکنون ۵۰ هزار و ۳۸۶ دانش‌آموز ابتدایی شیر رایگان ۲۰۰ سی سی فرا دما دریافت کردند.

وی با اشاره به اهمیت شیر در سبد غذایی دانش‌آموزان افزود: تغذیه مناسب دانش‌آموزان از دغدغه اصلی آموزش و پرورش است و در راستای حمایت از تغذیه مناسب دانش‌آموزان شیر رایگان در مدارس توزیع می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به توزیع شیر یک نوبته هفتگی بین دانش‌آموزان گفت: براساس توافق با یک شرکت تولید شیر و محصولات لبنی قرار است از هفته آینده دانش‌آموزان ابتدایی شهرستان رشت شیر پاستوریزه دریافت کنند.

رمضانی با تأکید بر اهمیت توزیع شیر سالم در مدارس تصریح کرد: طبق قرارداد شرکت لبنی موظف است تمام مجوزهای لازم شامل پروانه تولید و بهره برداری از سازمان غذا و دارو و همچنین مجوز حمل و نقل و صلاحیت عوامل محیطی را از معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کند.

گفتنی است، در مورد محصولات استریل و فرا دما( UHT)، اعمال حرارت به شیر نسبت به فرآیندهای دیگر بیشتر است و نوع جنس متفاوت و شرایط بسته بندی نیز خاص است تا امکان نگهداری تا ۶ ماه و در دمای محیط و نه یخچال، البته تا زمانی که درب محصول باز نشود را ممکن کند.

همچنین شیر پاستوریزه شیری است که با یکی از روش‌های معمول پاستوریزاسیون تهیه شده باشد، به طوری که میکروب‌های بیماری‌زایی آن معدوم گردیده و تعداد میکروب‌های غیر بیماری‌زا در آن به کمینه رسیده باشد و کمترین تغییرات کیفی در ترکیب آن حاصل شده باشد. عمر شیر پاستوریزه محدود است و تا تاریخ مصرف آن باید در یخچال در دمای ۳±۵ درجه سلسیوس و دور از نور نگهداری شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402101006839
  • خبرنگار : 50042