به گزارش ایسنا، یونس پناهی در نشست هماندیشی و آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاههای علومپزشکی که صبح امروز، یکشنبه ۱۰ دی ماه برگزار شد، اظهار کرد: هنگامی که از تحقیقات سخن به میان میآید چندین هدف در کانون توجه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: یکی از اهدف انجام تحقیقات، برای مرجعیت علمی است. همچنین ورود به عرصه سرآمدان علمی در عرصه جهانی و حل مشکلات حوزه سلامت جزو اهدافی هستند که از پژوهشگران در حوزه تحقیقات انتظار میرود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با بیان اینکه تحقق اهداف و انتظارها مستلزم انجام اقدامات متعددی است، اظهار کرد: معاونت تحقیقات وزارت بهداشت در نامهای خطاب به دانشگاههای علومپزشکی کشور احصا مشکلات حوزه سلامت را خواستار شد. این نامه برای تمام معاونان دانشگاههای علومپزشکی کشور ارسال شد.
پناهی ادامه داد: پس از اینکه دانشگاههای علومپزشکی به بررسی شرایط پرداختند، ۷ تهدید در حوزه سلامت شناسایی شد. این مشکلات در زمینههایی مانند بیماریهای تنفسی، تروما، سرطان، مسائل مربوط به جوانی جمعیت، تغییرات اقلیمی، مشکلات کمآبی و سلامت خانواده هستند.
وی ادامه داد: مشکلات و تهدیدهای ۷گانه به دانشگاههای علومپزشکی اعلام شد. معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از دانشگاههای علومپزشکی درخواست کرد که با توجه به زیرساختها و تعداد اعضای هیئتعلمی خود در جهت حل این تهدیدها گام بردارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: به طور مثال، دیابت و فشار بالا یک مسئله در کشور به حساب میآید. بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی به این موضوع ورود کردهاند و با بهرهگرفتن از روشهای نوین در جهت حل این مشکلات گام برداشتهاند.
*اجرای عدالت در توریع منابع
پناهی با بیان اینکه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در حوزه توزیع منابع عدالت را رعایت کرده است، افزود: هیچ دانشگاه علومپزشکی در کشور وجود ندارد که از تبصره ۲ ماده ۵۶ بیبهره باشد.
وی با بیان اینکه کمیته آیندهنگاری در معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت راهاندازی شده است، تصریح کرد: به این نتیجه رسیدهایم که برای درمان بسیاری از بیماری ها در آینده باید از هوش مصنوعی، سل تراپی، پزشکی بازساختی از هوش مصنوعی و علم جدید برای کنترل بیماریها استفاده کنیم.
*تولید علم یک خواسته است
پناهی با بیان اینکه تولید علم یک خواسته است، افزود: تولید فناوری و تولید علم در یک راستا قرار دارند. علم و فناوری در امتداد هم هستند؛ مقالات گذرگاه علم هستند. ما باید بدانیم که هدفاز تولید علم، نگارش مقاله نیست. مقاله باید به پروتکل و تولید ختم شود و علم رسیدن سرمنزل مقصد یعنی فناوری است.
وی ادامه داد: تولید علم به معنای نگارش مقاله نیست و همچنین فعالیت در حوزه فناوری نباید محدود به ثبت پتنت باشد. تغییرات نگرشی در این زمینهها باید شکل بگیرد و یکی از اهداف وزارت بهداشت ایجاد تغییر نگرش در این حوزه است.
*پایاننامههای دانشجویی اهمیت دارد
وی با بیان اینکه نگارش پایاننامه یک فرصت به حساب میآید، گفت: پایاننامه یک ظرفیت و فرصت است و نیاید به تهدید شود. پایاننامهای که به صورت پروژه درآیند، حمایت میشوند. مقام عالی وزارت در ارتباط با حمایت از پایاننامههایی که به صورت پروژهای در میآیند دستورات لازم را ابلاغ کرده است.
پناهی با بیان اینکهبا بیان اینکه ۲۷۵ دانشمند یک درصد برتر در کشور فعالیت میکنند، گفت: هر یک از دانشمندان باید به صورت تخصصی در یک زمینه متمرکز شود. تخصصی پرداختن به حوزههای مختلف در سال آتی اجرایی میشود. فراخوان مسئلهمحور برای دانشمندان برتر تعریف شده و از طریق نیماد قراردادهای آنها امضا میشود. همچنین نیماد از استادیاران جوان و نخبگان حمایت ویژه می کند.
*برگزاری جشنواره رازی در بهمن ماه
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی درباره برگزاری جشنواره رازی گفت: این جشنواره دوم بهمن ماه سال جاری برگزار میشود.
انتهای پیام