کلانتری در دانشگاه صنعتی شاهرود مطرح کرد

افزایش فعالیت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها/ مسئولیت اجتماعی دانشجویان تقویت می‌شود

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: مهمترین افقی که ما پیش روی خودمان در مجموعه معاونت فرهنگی قرار دادیم، تقویت مسئولیت اجتماعی دانشجویان است. مسئولیت اجتماعی جوهره اصلی انقلاب اسلامی بود و انقلاب براساس این مفهوم شکل گرفته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از دانشگاه صنعتی شاهرود، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در جلسه شورای دانشگاه صنعتی شاهرود ضمن تسلیت شهادت سردار سید رضی موسوی و وفات حضرت ام‌البنین به خانواده شهدا ادای احترام و با بیان آیاتی از قرآن کریم بر زنده بودن شهدا تاکید کرد و خواستار حرکت در مسیر شهدا شد.

کلانتری، شاهرود را شهری تاریخی و عالم خیز دانست و ضمن اشاره به علما و عرفای آن که خود سند هویتی برای مردم این شهرستان محسوب می شوند، تاکید کرد: در تاریخ ایران زمین معلمی شأن والایی دارد و باید جایگاه استاد که مجموعه‌ای از شئونات و فضائل اخلاقی همراه با دانایی است را به درستی حفظ کرد.

*تعامل دانشگاه و جامعه در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها

وی تعامل دانشگاه و جامعه را در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها دانست و برگزاری رویدادهای فرهنگی که با تاریخ و هویت نسبتی را برقرار کند، رهگشا دانست و افزود: دانشگاه صنعتی شاهرود با قدمت و خوش نامی قابل توجه، دانشگاهی معتبر و دارای ظرفیت‌های فراوان است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به زیست بوم فرهنگ در دانشگاه، اساتید، یاوران علمی و دانشجویان را کنشگران این زیست بوم مطرح کرد و گفت: در حال حاضر فعالیت انجمن‌های علمی بسیار رشد کرده و فضا به نحوی است که حضور دانشجویان را پر رنگ تر نسبت به گذشته شاهد هستیم و این امر مسئولیت اساتید و یاوران علمی را دو چندان می‌کند.

*تقویت مسئولیت اجتماعی دانشجویان

وی ادامه داد: مهمترین افقی که ما پیش روی خودمان در مجموعه معاونت فرهنگی قرار دادیم تقویت مسئولیت اجتماعی دانشجویان است. مسئولیت اجتماعی جوهره اصلی انقلاب اسلامی بود و انقلاب براساس این مفهوم شکل گرفته است، چراکه قله‌هایی که امروز فتح شده به واسطه این مسئولیت پذیری‌ها بوده است.

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: امروز پرچم این مسئولیت اجتماعی دست انجمن‌های علمی است و انجمن‌های علمی روند رو به رشدی دارند، انجمن‌های علمی بسیار بیشتر از گذشته مسله محور شده‌اند و در تلاشند تا مسائل کشور را حل کنند.

وی ادامه داد: سازو کارها و تمهیداتی در دانشگاه‌ها شکل گرفته که عرصه را برای حضور دانشجویان در عرصه فناوری ایجاد کرده است و ارتباط انجمن‌های علمی با عرصه‌های فناوری بیشتر شود.

وی افزود: در حوزه وزارت علوم سیستم حمایتی منوط به ثبت فعالیت‌ها در سامانه فرنما فراهم شده است.

در این جلسه مرتضی ایزدی فرد، رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود ضمن عرض خیر مقدم و تسلیت رحلت حضرت ام‌البنین و گرمیداشت روز تکریم مادران و خواهران شهدا، شهادت شهید جبهه مقاومت سید رضی موسوی از پاسداران دلاور خطه سمنان را تسلیت گفت و اظهار امیدواری کرد که خون‌های ریخته شده نابودی رژیم صهیونیستی را موجب شود.

ایزدی فرد به تاریخچه و قدمت ۵۰ ساله دانشگاه اشاره کرد و بیان کرد: رتبه‌بندی و ارزیابی ۱۱۵ دانشگاه دولتی و ۱۷ دانشگاه غیردولتی کشور توسط گروه رتبه‌بندی ISC اعلام شد و دانشگاه صنعتی شاهرود جایگاه ششم را در بین دانشگاه‌های صنعتی سراسر کشور به خود اختصاص داد.

*وضعیت قابل قبول علمی دانشگاه صنعتی شاهرود در سطح ملی و بین‌المللی

رئیس دانشگاه به وضعیت قابل قبول علمی دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی پرداخت و گفت: مجموع هشت هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ۱۴ دانشکده در چهار پردیس با ۳۴۵ عضو هیئت علمی تمام وقت، ۲۸۰ باور علمی و ۲۱۰ نیروی شرکتی در حال خدمت رسانی به دانشجویان این دانشگاه هستند.

ایزدی فرد وجود ۱۰۰ دستگاه آزمایشگاهی و عضویت در شبکه آزمایشگاهی کشور، وجود مرکز آپا، آزمایشگاه مرکزی، قطب علمی معدن، مجلات معتبر علمی و جایگاه خوب سرانه مقالات هیئت علمی دانشگاه را از جمله عواملی دانست که به صورت نسبی جایگاه مناسب را برای دانشگاه در سطح کشور نشان می‌دهد.

وی همچنین با بیان این موضوع که شاهرود از قدیم شهر دانشگاهی شناخته شده است، گفت: امید داریم رشد و پیشرفت بیشتری را در دانشگاه شاهد باشیم.

قربانی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شاهرود در جلسه شورای دانشگاه به ارائه گزارش عملکردی از فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و ضمن تاکید بر اینکه جهاد تبیین یک فریضه قطعی و فوری است، به درصد مشارکت بخش‌های مختلف دانشگاه در فعالیت‌های فرهنگی و فعالیت‌های شاخص انجمن‌های علمی دانشجویی اشاره کرد.

حجت الاسلام والمسلمین فندرسکی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز، بر بحث آینده پژوهی در حوزه فرهنگ تاکید کرد و گفت: با توجه به گستردگی فضای مجازی و حضور نسل جوان در این فضاها فعالیت‌های فرهنگی کنونی پاسخگو نیاز موجود نیست و باید نگاه فرهنگی در دانشجو ایجاد کرد و بحث شکاف نسلی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

در پایان جلسه شورای دانشگاه با حضور معاون فرهنگی و اجتمای وزیر به مناسبت وفات ام‌البنین روز تکریم از مادران و همسران شهید، تقدیری از مادران و همسران شهدای منسوب به دانشگاه صنعتی شاهرود صورت گرفت.

گفتنی است، پس از جلسه فوق نشستی با حضور کلانتری، هیئت رئیسه دانشگاه دانشگاه صنعتی شاهرود و تشکل‌ها و دانشجویان فعال فرهنگی این دانشگاه صورت گرفت و بحث و تبادل نظر درخصوص دغدغه‌های موجود مطرح شد.

گفتنی است، بنا بر همزمانی این برنامه با  سالروز وفات حضرت ام‌البنین سلام‌الله علیها و روز تکریم مادران و همسران شهدا، مراسم عطرافشانی و ادای احترام به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی در مزار شهدای گمنام دانشگاه واقع در محل یادمان شهدای پردیس مهندسی و فناوری‌های نوین دانشگاه برگزار شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402101006471
  • خبرنگار : 71970