اعتراض سناتور دموکرات آمریکایی به کمک بایدن به رژیم صهیونیستی با دور زدن کنگره

«تیم کین» سناتور دموکرات آمریکایی از ایالت ویرجینیا به دیگر هم‌حزبی‌های خود پیوسته تا انتقال نامحدود مهمات آمریکایی به رژیم صهیونیستی را زیر سوال ببرد و محکوم کند.

به گزارش ایسنا، «تیم کین» به عنوان عضوی از کمیته خدمات نیروهای مسلح سنا گفت که انتقال تسلیحات باید تحت نظارت کنگره قرار بگیرد.

روزنامه گاردین به نقل از او نوشت: همان‌گونه که کنگره نقش حیاتی در مسائل مربوط به جنگ و صلح دارد، باید نسبت به انتقال تسلیحات به هر طرفی کنترل کامل داشته باشد. کنار گذاشتن کنگره بدون دلیل منطقی به معنای نگه داشتن مردم آمریکا در تاریکی است.

این سناتور آمریکایی افزود: ما به توضیحات علنی برای این تصمیم نیاز داریم؛ تصمیمی که برای دومین بار در ماه جاری گرفته می‌شود.

بیانیه تیم کین به نگرانی و دغدغه‌های دولت ایالات متحده نسبت به سیاست انتقال تسلیحات نظامی از جمله بسته ۱۴.۳ میلیارد دلاری ماه نوامبر به سرزمین‌های اشغالی که خود جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا آن را «بسته حمایتی بی‌سابقه برای دفاع اسرائیل» خوانده بود، می‌افزاید و نشان می‌دهد که چنین حرکتی با افکار عمومی بین‌المللی و داخلی آمریکا مغایرت دارد.

برای دومین بار در ماه جاری، دولت بایدن کنگره آمریکا را دور زد تا فروش اضطراری تسلیحات به رژیم صهیونیستی را تایید کند؛ آن هم در شرایطی که تل‌آویو با وجود انتقاد فزاینده بین‌المللی به حملاتش علیه حماس در غزه ادامه می‌دهد.

وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده به کنگره درباره دومین تصمیم به فروش اضطراری تسلیحات و مهمات اطلاع داده که شامل فروش ۱۴۷.۵ میلیون دلار تجهیزاتی از جمله فیوزها و پرایمرهایی است که برای ساخت گلوله‌های ۱۵۵ میلی‌متری مورد نیاز رژیم صهیونیستی است.

تایید فروش اضطراری به این معناست که اقلام مدنظر دیگر مورد بررسی کنگره در مورد فروش نظامی خارجی قرار نخواهد گرفت و در واقع این دور زدن کنگره آمریکاست. چنین تصمیماتی نادر است، اما بی‌سابقه نیست و معمولا زمانی دیده می‌شود که دولت‌ها نیاز فوری به تحویل سلاح بدون انتظار برای تصویب قانون‌گذاران آمریکایی را انتظار دارند.

بلینکن همچنین تصمیم مشابهی را در ۹ دسامبر اتخاذ کرد و با فروش نزدیک به ۱۴ هزار گلوله مهمات تانک به ارزش بیش از ۱۰۶ میلیون دلار به رژیم صهیونیستی موافقت کرد.

تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه برای هشتاد و ششمین روز با تشدید بمباران هوایی و توپخانه‌ای چندین منطقه در نوار غزه به ویژه مرکز و جنوب آن با تداوم درگیری‌های شدید بین گروه‌های مقاومت و نظامیان اشغالگر ادامه دارد. این در حالی است که انتظار می‌رود شورای جنگ امروز یکشنبه تشکیل جلسه دهد تا در مورد توافق جدید مبادله اسرا گفت‌وگو کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402101006455
  • خبرنگار : 71660