تغییر کاربری اراضی کشاورزی، تهدید امنیت غذایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: از ابتدای سال، تاکنون هزار و ۷۸۱ گزارش تغییر کاربری مربوط به اراضی کشاورزی ثبت شده که از این تعداد تنها ۳۱۷ مورد توسط مردم بوده و انتظار داریم با همکاری بیشتر مردم و حساسیت نسبت به تغییر کاربری اراضی کشاورزی که ارتباط مستقیم با امنیت غذایی ما دارد، این موضوع پررنگ‌تر شود.

صالح محمدی امروز شنبه ۹ دی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۹۰ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی استان قلع و قمع شد و از این تعداد تغییر کاربری غیرمجاز، ۲۱ مورد مربوط به تغییر کاربری زمین کشاورزی در آستانه اشرفیه، ۲۶ مورد در شهرستان‌های فومن و صومعه سرا و مابقی شامل سایر مناطق گیلان است.

 
وی با اشاره به فعالیت سامانه ۱۳۱ برای دریافت گزارش‌های مردمی در راستای حفاظت از اراضی زراعی و باغی اضافه کرد: گزارش‌های مردمی توسط ستاد استانی از طریق سامانه ۱۳۱ اخذ و در سریع‌ترین زمان از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی جلوگیری می‌شود.
 
وی خاطر نشان کرد: تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در زمینه صیانت از امنیت غذایی کشور با توجه به اهمیت، در قالب قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی مصوب سال ۷۴ و اصلاحیه در سال ۸۵ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده‌است.
 
محمدی تصریح کرد: بر اساس قانون، هرگونه تغییر کاربری و تفکیک اراضی کشاورزی، ساخت و ساز و دیوارکشی در مزارع و باغات بدون اخذ مجوز از سازمان و مدیریت‌های جهاد کشاورزی و امور اراضی ممنوع بوده و علاوه بر قلع و قمع بناهای احداث شده با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد.
 
وی اضافه کرد: در زمینه اجرای این قانون، ماموران سازمان جهاد کشاورزی با شناسایی و پیشگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز با هماهنگی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی برای برخورد ساخت‌ و ساز غیرمجاز و تفکیک‌های غیرقانونی اقدام می‌کنند.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تاکید کرد: این استان با توجه به وجود جاذبه‌های تفریحی و گردشگری همواره مورد توجه گردشگران از سراسر کشور بوده که این مهم موجب شده طی سال‌های اخیر شاهد ساخت و ساز برج‌ها و خانه‌های ویلایی در حاشیه‌ جنگل‌ها، مناطق ییلاقی و حتی در اراضی شالیزاری باشیم.
 
وی خاطر نشان کرد: حضور افراد غیربومی به گیلان به دلیل جاذبه‌های گردشگری آن و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و ساخت ویلا تهدیدی برای اراضی کشاورزی استان محسوب می‌شود.
 
محمدی از عموم مردم به‌ ویژه روستاییان و کشاورزان گیلان خواست تا در صورت قصد احداث بنا و تاسیسات یا دیوارکشی در اراضی زارعی و باغی متعلق به خود، حتما قبل از هرگونه اقدام از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی "۱۳۱" یا با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت امور اراضی استان مشاوره و برای دریافت مجوز قانونی اقدام کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402100906041
  • خبرنگار : 50283