به گزارش ایسنا به نقل از گروه وکلای پارسا، وکیل تخلیه را احتمالا بتوان از پرکارترین وکلا در گروه حقوقی ایران دانست. رابطه میان مستاجر و مالک از رایجترین روابط قانونی و قراردادی است که این روزها در کشور به وفور دیده میشود. بنابراین کاملا طبیعی است که تعداد اختلافات قانونی در این حوزه نیز کم نباشد.
یکی از مهمترین این اختلافات را میتوان مسئله تخلیه ملک توسط مستاجر دانست. ممکن است مستاجر به هر دلیل بعد از اتمام قرارداد نخواهد خانه را تخلیه کند و یا این که مالک بعد از عدم دریافت اجاره بهای ماهیانه برای چند ماه بخواهد ملک را از اختیار مستاجر خارج کند. این موارد از سادهترین جنبههای کارکردی است که میتوان برای یک وکیل تخلیه در نظر گرفت.
برای این که بتوان کارکرد یک وکیل برای تخلیه را بهتر و سادهتر متوجه شد باید با مفهوم حکم یا دستور تخلیه آشنا شویم و شرایط آن را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار دهیم. این بررسی میتواند جنبههای کارکردی مختلفی از یک وکیل تخلیه به ما نشان دهد.
قرارداد، بنیاد رابطه مالک و مستاجر
یکی از مهمترین مفاهیمی که در خصوص تخلیه و کارکرد یک وکیل تخلیه باید بدانیم این است که این حکم یا دستور زمانی معنا پیدا میکند که قراردادی میان مالک و مستاجر تحت عنوان قرارداد اجاره وجود داشته باشد. یعنی قبل از هر چیزی باید ثابت شود که مالک و مستاجر با یک دیگر رابطه قانونی منعقد کردهاند. قانون نیز بر اساس این رابطه و اطلاعات مندرج در قرارداد میتواند نسبت به صدور یا لغو حکم تخلیه اقدام کند.
بنابراین یکی از جنبههای مهم کارکردی وکیل تخلیه را میتوان در اثبات و بررسی قرارداد فیمابین دانست. در کلام سادهتر این وکیل باید قرارداد را مورد بررسی قرار دهد و بر اساس اطلاعات و مفاد آن سعی کند از موکل خود به عنوان مستاجر یا مالک دفاع کند.
یکی از چالشهای مهمی که در این بین ممکن است وجود داشته باشد این است که قراردادی وجود ندارد و یا این که این قرارداد به صورت شفاهی منعقد یا تمدید شده است. در این صورت امکان دریافت حکم یا دستور تخلیه دچار مشکل میشود. در واقع در صورتی که قرارداد به صورت کتبی وجود نداشته باشد وکیل تخلیه نمیتواند نسبت به دریافت دستور تخلیه که حالت قطعی و فوریتری نسبت به حکم تخلیه دارد اقدام کند. در ضمن در این حالت امکان دریافت حکم تخلیه نیز منوط به اثبات قرارداد فیمابین است. این از مهمترین شرایط و نکاتی است که در این خصوص باید به آن توجه کرد.
وکیل تخلیه و شرایطی که ممکن است ایجاد شود
شاید کارکرد یک وکیل تخلیه در ظاهر ساده و مشخص باشد. این وکیل باید براساس قرارداد اجاره سعی کند اختلاف میان طرفین را حل کند و در غیر این صورت نسبت به دریافت حکم تخلیه یا و رد آن اقدام نماید. اما این تمام ماجرا نیست. در واقع هر کدام از این بخشها میتواند سختیها و پیچیدگیهای خاص خودش را داشته باشد. بگذارید با یک مثال ساده کمی از این پیچیدگی را بشناسیم.
فرض کنید که مالک و مستاجر برای یک سال قرارداد اجاره داشته باشند. طی این مدت مشکل خاصی با یک دیگر ندارند. بعد از اتمام قرارداد طرفین تصمیم میگیرند با شرایط جدید قرارداد را به صورت شفاهی تمدید کنند. بعد از مدتی مالک متوجه میشود که قیمت خانه به شدت افزایش پیدا کرده، از این رو میخواهد ملک را سریعتر به فروش برساند. براین اساس با توجه به قرارداد شفاهی که با مستاجر دارد، مستاجر رضایت تخلیه ملک را نمیدهد. بنابراین مالک بر اساس قرارداد کتبی منقضی شده و با استناد به اتمام زمان این قرارداد درخواست صدور حکم یا دستور تخلیه می کند. دادگاه یا شورای حل اختلاف نیز بر اساس این قرارداد منقضی شده به سادگی این حکم را صادر می کنند.
اینجاست که یک وکیل تخلیه از سمت مستاجر باید بتواند ابتدا ثابت کند که قرارداد جدید و تمدید شدهای به صورت شفاهی وجود دارد. روشها و مدارک مختلفی برای اثبات این قرارداد میتواند وجود داشته باشد. به طور مثال واریز مرتب و ماهانه اجاره بها یکی از نشانههایی است که میتواند ثابت کند قرارداد جدیدی وجود دارد. این مسیر به اندازهای میتواند پیچیده و طولانی شود که شرایط سختی را برای طرفین ایجاد کند.
از این رو پیشنهاد ما این است که در خصوص گرفتن حکم تخلیه و یا رد آن بهتر است از یک وکیل تخلیه مجرب کمک بگیرید. شما برای پیدا کردن بهترین و مجربترین وکلا در این حوزه میتوانید از کارشناسان و مشاوران گروه وکلای پارسا کمک بگیرید. این افراد براساس نیاز شما و دعوی که در آن هستید سعی میکنند بهترین و مناسبترین وکیل تخلیه را معرفی کنند.
انتهای رپرتاژ آگهی